Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

SPRIJINUL ACORDAT TINERILOR FERMIERI, PRELUNGIT DE LA 5 ANI LA 7 ANI!

Publicat: 23 ianuarie 2019 - 17:30
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

DIRECT DE LA BRUXELLES! Una dintre propunerile europarlamentarilor din Comisia pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală din Parlamentul European pentru modificarea regulamentului european care stabilește norme după care se vor elabora planurile strategice naționale este prelungirea perioadei de acordarea a sprijinului la instalarea tinerilor fermieri de la 5 ani la 7 ani.

Propunerile vor fi dezbătute în ședința Comisiei pentru Agricultură, la Bruxelles, pe data de 29 ianuarie 2019. Potrivit documentelor, transmise către AGROINFO de Parlamentul European, europarlamentarii din Comisia pentru Agricultură propun să fie prelungită perioada de acordare a sprijinului pentru instalarea tinerilor fermieri de la 5 ani, cât este acum, în actualul exercițiu financiar, la 7 ani.

Sprijinul complementar pentru venit pentru tinerii fermieri ia forma unei plăți decuplate anuale per hectar eligibil, pentru o perioadă de cel mult 7 ani, și poate fi calculat la nivel național sau în funcție de teritorii.

Se stabilește o perioadă de cel mult 7 ani, în comparație cu perioada de 5 ani care este în vigoare în prezent, pentru durata sprijinului pentru tineri prevăzut la acest articol, se argumentează în document.

perioada-tineri-fermieri_b

În plus, statele membre UE pot stabili dispoziții specifice privind tinerii fermieri care sunt membri ai unor organizații de producători sau ai unor cooperative, pentru ca aceștia să nu piardă sprijinul în temeiul prezentului articol în momentul aderării lor la entitățile respective.

Vă reamintim că Propunerea de REGULAMENT AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI de stabilire a normelor privind sprijinul pentru planurile strategice care urmează a fi elaborate de statele membre în cadrul politicii agricole comune (planurile strategice PAC) și finanțate de Fondul european de garantare agricolă (FEGA) și de Fondul european agricol pentru dezvoltare rurală (FEADR) și de abrogare a Regulamentelor (UE) nr. 1305/2013 și (UE) nr. 1307/2013 ale Parlamentului European și ale Consiliului a fost publicată pe data de 1 iunie 2018. Pe data de 29 ianuarie 2019,  în Parlamentul European vor fi dezbătute modificările care se vor opera în acest regulament în baza căruia se vor acorda toate subvențiile din agricultură.

Conform aceluiași regulament, valoarea sprijinului pentru instalarea tinerilor fermieri ar urma să crească la 100.000 de euro.

CITEȘTE ȘI: CREȘTEREA LIMITEI DE VÂRSTĂ pentru TINERII FERMIERI!Vizualizat: 8760 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019

În standul producătorul suedez de la Agritechnica 2019 au fost prezentate o serie de noutăţi: semănătoarea de precizie şi de mare viteză - Temp L, grapa pentru pregătirea patului germinativ - NZ Extreme 1425 cu o lăţime de lucru de 14,25m şi sistem inovativ - Tempo WideLining - care oferă posibilitatea realizării de cărări tehnologice păstrând densitatea (plante/ha) şi care este destinat fermierilor care distribuie dejecţii lichide în culturile de porumb siloz.

#agroinfo, #vaderstad

Interviu cu Sorin Radu - reprezentant Väderstad România;

Reporter: Gheorghe Ghişe

Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019 Ce trebuie să ştii înainte să începi un proiect horticol

Bancul zilei

După 25 de ani

După 25 de ani
Două colege de liceu se reîntâlnesc după 25 de ani: Detalii