KWS+
Reclama header after big part 2

Soluţiile Ecofol pentru un randamentul maxim al culturii de cereale păioase

Publicat: 18 septembrie 2020 - 11:47
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Producţia de grâu din România a scăzut brusc în acest an din cauza secetei prelungite. Oficiali din Ministerul Agriculturii au declarat de curând, pentru presa internaţională, că în 10 din 41 de judeţe administrative culturile agricole au fost deteriorate, ajungându-se la daune de până la 100%, în anumite zone. 

ecofol picture_b

Anul agricol 2019-2020 ne-a arătat că grija acordată culturilor de toamnă, în stadiile incipiente de dezvoltare, garantează susţinerea plantelor în lupta împotriva secetei - o problemă majoră în ultimii ani. Scopul fertilizării de toamnă este de a ajuta plantele să intre în iarnă cu un sistem radicular bine dezvoltat.

GF-Seed-ECOFOL_n

În ultimii ani, o practică ce a devenit larg răspândită este tratarea seminţelor cu produse pentru stimularea germinaţiei.

Ecofol deţine în portofoliul său unul dintre cele mai complexe produse destinate tratamentului seminţelor, Grow Factor Seed Booster. Pachetul conţine 1l îngrăşământ starter + 1l adjuvant F4. Produsul conţine întreaga gamă de nutrienţi hidrosolubili. Îngrăşământul este compatibil cu majoritatea fungicidelor şi insecticidelor utilizate pentru tratarea seminţelor. Datorită macro şi microelementelor aplicate pe suprafaţa seminţelor, sămânţa de grâu va avea o dezvoltare accelerată a rădăcinilor şi a primelor frunze. Doza recomandată este 1l/tona de sămânţă (0,5 l Starter + 0,5 l F4).

Durasol-Bags-ECOFOL_nNecesarul de nutrienţi al cerealelor păioase se rezumă, în toamnă, la complexul NPK. Azotul ajută cultura să aibă un start rapid în vegetaţie, fosforul îi furnizează acesteia energia necesară pentru dezvoltarea unui sistem radicular viguros iar potasiul ajută planta să îşi regleze regimul hidric din ţesuturi.

Fertilizarea de bază cu complexe pentru o înrădăcinare optimă.
Din practica agronomică, se ştie că fosforul este foarte important pentru startul culturilor de cereale păioase. Oferă energie pentru o germinare uniformă, stimulează dezvoltarea în profunzime a sistemului radicular şi creşte capacitatea plantelor de a absorbi şi utiliza nutrienţii din sol.
După un studiu aprofundat, bazat pe o experinţă acumulată în mai multe ţări, Ecofol s-a concentrat pe cele mai moderne îngrăşăminte cu fosfor - cu absorbţie ridicată a acestui element şi protecţie suplimentară împotriva blocării în sol - pe soluri acide, alcaline, umede şi cele grele. Tehnologia PhosActive® creează o zonă de protecţie în sol pentru granulele de fosfor şi asigură fosforul disponibil plantelor pentru o perioadă mai lungă de timp decât îngrăşămintele standard. PhosActive® previne legarea fosforului de moleculele de Ca, Mg, Fe, Al, Zn, Mn prezente în sol şi blocarea acestuia în compuşi insolubili. PhosActive® asigură o disponibilitate maximă a fosforului, indiferent de tipul de sol şi de aciditatea acestuia.

Venim în întâmpinarea fermierilor români cu o soluţie de înaltă calitate pentru asigurarea dezvoltării viguroase a plantelor în etapele iniţiale de creştere. Portofoliul nostru de îngrăşăminte granulate complexe, de tip NPK, cuprinde produse premium, potrivite pentru solurile neutre, uşor acide şi alcaline. În această toamnă, pentru cultura de grâu recomandăm produsul Durasol NPK 10-20-10 cu Tehnologie PhosActive® care protejează fosforul împotriva blocării acestuia în sol.

Nutriţia echilibrată include atât fertilizarea de bază, NPK, înainte de semănat, cât şi foliară cu macro şi microelemente. Pentru a asigura dezvoltarea viguroasă a plantelor, în special în etapele iniţiale, microelementele joacă un rol foarte important în activarea enzimelor. Deosebit de importantă pentru grâu este faza de 2-4 frunze.

Tuba-Evolution-Pack_n

! Menţionam anterior că pentru a asigura dezvoltarea viguroasă a plantelor, în special în etapele iniţiale, microelementele joacă un rol foarte important în activarea enzimelor. Ecofol propune fermierilor români cel mai inovativ produs pentru fertilizarea foliară a culturilor, produsul Grow Factor Evolution. Această combinaţie unică a două produse într-un singur pachet are următoarele beneficii: intensifică dezvoltarea în primele faze de creştere ale grâului, previne apariţia carenţelor, asigură o absorbţie optimă a elementelor şi protejează plantele împotriva stresului hidric, climatic sau provocat de aplicarea produselor de protecţie a plantelor. Doza recomandată de specialiştii Ecofol pentru aplicare în toamnă este de 1 l/ha.

Carenţele de microelemente se manifestă târziu, cel mai frecvent atunci când pagubele produse de acestea nu mai pot fi recuperate. O nutriţie echilibrată a plantelor, cu Grow Factor Evolution, previne apariţia carenţelor. Este recomandată fertilizarea foliară cu microelemente în timpul fazelor critice de creştere cum ar fi înfrăţirea dar şi în vederea pregătirii pentru iernare.

 

Ce am învăţat din practică?

 

Fertilizarea foliară îmbunătăţeşte activitatea enzimelor responsabile de absorbţia azotului, îmbunătăţeşte sinteza pigmenţilor din plante şi stimulează intensitatea fotosintezei, activează dezvoltarea sistemului radicular şi îmbunătăţeşte utilizarea fosforului din sol.

Nu există moment în care plantele să nu aibă nevoie de „hrană”. Desigur, cel mai mare efect al nutriţiei foliare este obţinut atunci când fertilizanţii sunt aplicaţi cât mai devreme, adică în stadiile incipiente ale dezvoltării plantelor.

Dezvoltarea vegetativă puternică a culturii necesită o disponibilitate constantă de nutrienţi. Efectul fertilizării foliare, în fazele timpurii, îmbunătăţeşte formarea sistemelor radicular şi foliar, iar în etapele ulterioare întârzie maturizarea plantelor şi garantează manifestarea deplină a potenţialului de producţie.

 ecofol logo mare_b

Articol realizat de echipa Ecofol România

Vizualizat: 313 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

O NOUĂ SUBVENȚIE PE HECTAR PENTRU FERMIERII ROMÂNI!

O NOUĂ SUBVENȚIE PE HECTAR PENTRU FERMIERII ROMÂNI!

27 ianuarie 2021 - 09:47

ANUNȚ! O nouă subvenție pe hectar pentru fermierii români pentru care sunt alocate, anul acesta, de 25 de milioane de euro! Anunțul l-a făcut ministrul agriculturii, Adrian Oros.

STRUCTURA FERMELOR DIN ROMÂNIA!

STRUCTURA FERMELOR DIN ROMÂNIA!

27 ianuarie 2021 - 08:52

NUMĂR MIC DE FERMIERI CU SUBVENȚII MARI. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a explicat care este structura, în acest moment, a fermelor din România. Șeful MADR a spus că sunt 790.000 de mici ferme, care cer subvenții APIA, practic, majoritatea cererilor depuse la agenția de plăți, dar care nu se pot numi ferme sunt, mai degrabă, gospodării țărănești.

NOU DIRECTOR GENERAL ADAMA Agricultural Solutions!

NOU DIRECTOR GENERAL ADAMA Agricultural Solutions!

27 ianuarie 2021 - 08:04

COMUNICAT. Gabriela Vila va conduce operațiunile ADAMA Agricultural Solutions în România și Republica Moldova. Având o experiență de peste 20 de ani în sectorul agri-business,  Gabriela Vila a ocupat anterior poziția de Director Național de Vânzări în cadrul companiei.

MINISTRUL OROS: SUNT FIU DE MĂCELAR! TATA CREȘTEA MULȚI PORCI!

MINISTRUL OROS: SUNT FIU DE MĂCELAR! TATA CREȘTEA MULȚI PORCI!

26 ianuarie 2021 - 13:56

VIAȚA DE FAMILIE. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a vorbit în cadrul emisiunii România Agricolă, Agro TV, despre familia sa, despre părinți, frați și bunici. Șeful MADR a dezvăluit că bunicii săi au fost chiaburi și din pricina aceasta au fost deportați, iar tatăl său a fost măcelar și creștea mulți porci.

FERMELE din ROMÂNIA CARE BENEFICIAZĂ ANUL ACESTA DE PLĂȚI APIA MAI MARI!

FERMELE din ROMÂNIA CARE BENEFICIAZĂ ANUL ACESTA DE PLĂȚI APIA MAI MARI!

26 ianuarie 2021 - 11:47

STRUCTURA FERMELOR DIN ROMÂNIA! Acordarea subvențiilor agricole trebuie făcută în funcție de fermă, de zona în care se află ferma, pentru a se împiedica părăsirea satelor, abandonarea zonelor rurale montane, a spus ministrul agriculturii, Adrian Oros. Chiar dacă în zona montană sunt ferme mici, cu producție mică, ele trebuie sprijinit cu plăți APIA mai mari pentru a fi menținute și ajutate să devină ferme comerciale, a adăugat șeful MADR.

Exporturile de PORUMB din Ucraina ar putea fi restricționate

Exporturile de PORUMB din Ucraina ar putea fi restricționate

26 ianuarie 2021 - 10:49

Ministerul Agriculturii din Ucraina și reprezentanții industriei au convenit asupra unui plafon privind volumul exportului de porumb, în încercarea de a reglementa exporturile de cereale şi a proteja crescătorii de animale. Această limitate este valabilă până la 30 iunie şi a fost stabiltă la 24 de milioane de tone de porumb, conform unui comunicatului oficial al guvernului, publicat luni (25.01.2021).

BANI PENTRU FERMIERI! MINISTERUL AGRICULTURII VĂ ANUNȚĂ ASTĂZI!

BANI PENTRU FERMIERI! MINISTERUL AGRICULTURII VĂ ANUNȚĂ ASTĂZI!

26 ianuarie 2021 - 10:22

COMUNICAT. Ministerul Agriculturii informează că, în perioada 01 februarie  – 30 aprilie 2021 se va desfășura cea de a doua sesiune de depunere a proiectelor din cadrul Componentei B - Implementarea activităților de cooperare ale Grupurilor de Acțiune Locală selectate din cadrul submăsurii 19.3 - Pregătirea și implementarea activităților de cooperare ale Grupurilor de Acțiune Locală – Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020.

DAȚI-LE SUBVENȚII MARI FERMIERILOR DACĂ AVEȚI PRETENȚII MARI DE LA EI!

DAȚI-LE SUBVENȚII MARI FERMIERILOR DACĂ AVEȚI PRETENȚII MARI DE LA EI!

26 ianuarie 2021 - 10:01

VEȘTI DE LA BRUXELLES DESPRE SUBVENȚIILE FERMIERILOR. Fermierii trebuie să fie plătiți corespunzător pentru devoltarea unor practici ecologice și durabile astfel încât aceștia să poată rezista pe piață! Nu putem să le dăm fermierilor sarcini suplimentare fără ca ei să fie plătiți corespunzător! Avertizează europarlamentarul Daniel Buda (PPE), vicepreședinte al Comisiei AGRI, Parlamentul European.

CÂND INTRĂ ANT LA OI?

CÂND INTRĂ ANT LA OI?

26 ianuarie 2021 - 08:57

PLATA AJUTOARELOR NAȚIONALE TRANZITORII! Crescătorii de ovine, și nu doar ei, întreabă zilnic AGROINFO când va fi plătit ajutorul național tranzitoriu în zootehnie, cea mai populară subvenție, așa-zisa subvenție mică, de care beneficiază majoritatea crescătorilor de animale din România. Subvenția este plătită de la bugetul de stat și beneficiază de bani crescătorii de oi, de vaci, carne și lapte, și de capre.

MINISTRUL OROS, ANUNȚ DESPRE PLATA SUBVENȚIILOR APIA!

MINISTRUL OROS, ANUNȚ DESPRE PLATA SUBVENȚIILOR APIA!

26 ianuarie 2021 - 08:26

SUBVENȚII APIA LA PLATĂ! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat că Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) va finaliza până la data de 1 mai 2021 plata subvențiilor agricole aferente anului de cerere 2020.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare

De peste 20 de ani, Edina Uifalusi cultivă pepeni verzi şi pepeni galbeni în comuna Pişcolt, (jud. Satu Mare) în câmp şi leguume în solar şi grădină. În ultimii cinci ani familia Uifalusi a cultivat numai pepeni hibrizi Syngenta: pepeni verzi Romanza şi Arashan și pepeni galbeni Flander. Află care sunt problemele cultivatorilor de pepeni şi de ce hibrizii altoiţi sunt mai viguroaşi, mai productivi şi mai rezistenţi la boli.
Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta

Bancul zilei

Inel de logodnă

Inel de logodnă
Un tânăr cumpără un inel de logodnă şi vrea să-l personalizeze: Detalii