Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

Soluţiile Ecofol pentru un randamentul maxim al culturii de cereale păioase

Publicat: 18 septembrie 2020 - 11:47
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Producţia de grâu din România a scăzut brusc în acest an din cauza secetei prelungite. Oficiali din Ministerul Agriculturii au declarat de curând, pentru presa internaţională, că în 10 din 41 de judeţe administrative culturile agricole au fost deteriorate, ajungându-se la daune de până la 100%, în anumite zone. 

ecofol picture_b

Anul agricol 2019-2020 ne-a arătat că grija acordată culturilor de toamnă, în stadiile incipiente de dezvoltare, garantează susţinerea plantelor în lupta împotriva secetei - o problemă majoră în ultimii ani. Scopul fertilizării de toamnă este de a ajuta plantele să intre în iarnă cu un sistem radicular bine dezvoltat.

GF-Seed-ECOFOL_n

În ultimii ani, o practică ce a devenit larg răspândită este tratarea seminţelor cu produse pentru stimularea germinaţiei.

Ecofol deţine în portofoliul său unul dintre cele mai complexe produse destinate tratamentului seminţelor, Grow Factor Seed Booster. Pachetul conţine 1l îngrăşământ starter + 1l adjuvant F4. Produsul conţine întreaga gamă de nutrienţi hidrosolubili. Îngrăşământul este compatibil cu majoritatea fungicidelor şi insecticidelor utilizate pentru tratarea seminţelor. Datorită macro şi microelementelor aplicate pe suprafaţa seminţelor, sămânţa de grâu va avea o dezvoltare accelerată a rădăcinilor şi a primelor frunze. Doza recomandată este 1l/tona de sămânţă (0,5 l Starter + 0,5 l F4).

Durasol-Bags-ECOFOL_nNecesarul de nutrienţi al cerealelor păioase se rezumă, în toamnă, la complexul NPK. Azotul ajută cultura să aibă un start rapid în vegetaţie, fosforul îi furnizează acesteia energia necesară pentru dezvoltarea unui sistem radicular viguros iar potasiul ajută planta să îşi regleze regimul hidric din ţesuturi.

Fertilizarea de bază cu complexe pentru o înrădăcinare optimă.
Din practica agronomică, se ştie că fosforul este foarte important pentru startul culturilor de cereale păioase. Oferă energie pentru o germinare uniformă, stimulează dezvoltarea în profunzime a sistemului radicular şi creşte capacitatea plantelor de a absorbi şi utiliza nutrienţii din sol.
După un studiu aprofundat, bazat pe o experinţă acumulată în mai multe ţări, Ecofol s-a concentrat pe cele mai moderne îngrăşăminte cu fosfor - cu absorbţie ridicată a acestui element şi protecţie suplimentară împotriva blocării în sol - pe soluri acide, alcaline, umede şi cele grele. Tehnologia PhosActive® creează o zonă de protecţie în sol pentru granulele de fosfor şi asigură fosforul disponibil plantelor pentru o perioadă mai lungă de timp decât îngrăşămintele standard. PhosActive® previne legarea fosforului de moleculele de Ca, Mg, Fe, Al, Zn, Mn prezente în sol şi blocarea acestuia în compuşi insolubili. PhosActive® asigură o disponibilitate maximă a fosforului, indiferent de tipul de sol şi de aciditatea acestuia.

Venim în întâmpinarea fermierilor români cu o soluţie de înaltă calitate pentru asigurarea dezvoltării viguroase a plantelor în etapele iniţiale de creştere. Portofoliul nostru de îngrăşăminte granulate complexe, de tip NPK, cuprinde produse premium, potrivite pentru solurile neutre, uşor acide şi alcaline. În această toamnă, pentru cultura de grâu recomandăm produsul Durasol NPK 10-20-10 cu Tehnologie PhosActive® care protejează fosforul împotriva blocării acestuia în sol.

Nutriţia echilibrată include atât fertilizarea de bază, NPK, înainte de semănat, cât şi foliară cu macro şi microelemente. Pentru a asigura dezvoltarea viguroasă a plantelor, în special în etapele iniţiale, microelementele joacă un rol foarte important în activarea enzimelor. Deosebit de importantă pentru grâu este faza de 2-4 frunze.

Tuba-Evolution-Pack_n

! Menţionam anterior că pentru a asigura dezvoltarea viguroasă a plantelor, în special în etapele iniţiale, microelementele joacă un rol foarte important în activarea enzimelor. Ecofol propune fermierilor români cel mai inovativ produs pentru fertilizarea foliară a culturilor, produsul Grow Factor Evolution. Această combinaţie unică a două produse într-un singur pachet are următoarele beneficii: intensifică dezvoltarea în primele faze de creştere ale grâului, previne apariţia carenţelor, asigură o absorbţie optimă a elementelor şi protejează plantele împotriva stresului hidric, climatic sau provocat de aplicarea produselor de protecţie a plantelor. Doza recomandată de specialiştii Ecofol pentru aplicare în toamnă este de 1 l/ha.

Carenţele de microelemente se manifestă târziu, cel mai frecvent atunci când pagubele produse de acestea nu mai pot fi recuperate. O nutriţie echilibrată a plantelor, cu Grow Factor Evolution, previne apariţia carenţelor. Este recomandată fertilizarea foliară cu microelemente în timpul fazelor critice de creştere cum ar fi înfrăţirea dar şi în vederea pregătirii pentru iernare.

 

Ce am învăţat din practică?

 

Fertilizarea foliară îmbunătăţeşte activitatea enzimelor responsabile de absorbţia azotului, îmbunătăţeşte sinteza pigmenţilor din plante şi stimulează intensitatea fotosintezei, activează dezvoltarea sistemului radicular şi îmbunătăţeşte utilizarea fosforului din sol.

Nu există moment în care plantele să nu aibă nevoie de „hrană”. Desigur, cel mai mare efect al nutriţiei foliare este obţinut atunci când fertilizanţii sunt aplicaţi cât mai devreme, adică în stadiile incipiente ale dezvoltării plantelor.

Dezvoltarea vegetativă puternică a culturii necesită o disponibilitate constantă de nutrienţi. Efectul fertilizării foliare, în fazele timpurii, îmbunătăţeşte formarea sistemelor radicular şi foliar, iar în etapele ulterioare întârzie maturizarea plantelor şi garantează manifestarea deplină a potenţialului de producţie.

 ecofol logo mare_b

Articol realizat de echipa Ecofol România

Vizualizat: 268 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

SUBVENȚIE DIRECTĂ PE FAMILIA DE ALBINE!

SUBVENȚIE DIRECTĂ PE FAMILIA DE ALBINE!

19 octombrie 2020 - 14:19

SCRISOAREA APICULTORILOR ROMÂNI CĂTRE BRUXELLES! Apicultorii români i-au scris, săptămâna trecută, comisarului european pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală. Ei cer acordarea unei subvenții directe pe familia de albine.

TERMEN PLATĂ SUBVENȚIE APIA 31 OCTOMBRIE 2020!

TERMEN PLATĂ SUBVENȚIE APIA 31 OCTOMBRIE 2020!

19 octombrie 2020 - 09:48

PREZENTAȚI-VĂ DE URGENȚĂ LA APIA CU ACTELE! Până la data de 31 octombrie 2020 inclusiv, fermierii pot depune la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) cererile de plată pentru rambursarea ajutorului de stat pentru cantităţile de motorină achiziţionate şi utilizate în agricultură, aferente trimestrului III al anului 2020, a transmis APIA o informare pentru AGROINFO.

FERMIER: STĂM CU 80 DE TONE DE VARZĂ PE CÂMP ȘI NU AVEM CUI SĂ LE VINDEM!

FERMIER: STĂM CU 80 DE TONE DE VARZĂ PE CÂMP ȘI NU AVEM CUI SĂ LE VINDEM!

19 octombrie 2020 - 09:17

AGRICULTORII SUNT DISPERAȚI.  Stăm cu un hectar și jumătate de varză pe deal. Varză de calitate, frumoasă, însă, până când, nu avem cerere, nu putem face nimic, suntem în așteptare. Poate când se răcește un pic, oamenii se vor grăbi să ia varză pentru murat, este disperat un agricultor din Republica Moldova.

SĂPTĂMÂNĂ DE FOC! SE DECIDE SOARTA SUBVENȚIILOR PENTRU FERMIERI!

SĂPTĂMÂNĂ DE FOC! SE DECIDE SOARTA SUBVENȚIILOR PENTRU FERMIERI!

19 octombrie 2020 - 07:37

VOT CRUCIAL! Pe 20 octombrie 2020, este dezbătută și supusă votului în Parlamentul European, Bruxelles, Propunerea de regulament al Parlamentului European și al Consiliului de stabilire a normelor privind sprijinul pentru planurile strategice care urmează a fi elaborate de statele membre în cadrul politicii agricole comune și finanțate de Fondul european de garantare agricolă (FEGA) și de Fondul european agricol pentru dezvoltare rurală (FEADR) și de abrogare a Regulamentelor (UE) nr. 1305/2013 și (UE) nr. 1307/2013.

IONEL ARION (PRO AGRO): NU SE POATE ÎNSĂMÂNȚA, NU VOM AVEA PRODUCȚIE, ÎN PERICOL ESTE ȘI ZOOTEHNIA!

IONEL ARION (PRO AGRO): NU SE POATE ÎNSĂMÂNȚA, NU VOM AVEA PRODUCȚIE, ÎN PERICOL ESTE ȘI ZOOTEHNIA!

19 octombrie 2020 - 06:49

SITUAȚIE DEZASTRUOASĂ. Producţiile de porumb şi floarea soarelui vor scădea la jumătate în acest an, faţă de anii precedenţi, din cauza secetei prelungite, care va continua să producă efecte devastatoare şi asupra producţiilor viitoare nu numai în zona vegetală ci şi în zootehnie, susţin asociaţiile fermierilor.

RITM ACCELERAT LA PLATA SUBVENȚIILOR APIA! LISTELE CU FERMIERI ȘI SUMA AUTORIZATĂ LA PLATĂ!

RITM ACCELERAT LA PLATA SUBVENȚIILOR APIA! LISTELE CU FERMIERI ȘI SUMA AUTORIZATĂ LA PLATĂ!

19 octombrie 2020 - 06:08

PLATA AVANSULUI APIA 2020! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a lucrat la acest sfârșit de săptămână. Astfel, dacă vineri, 16 octombrie 2020, prima zi de plată, suma autorizată la plata avansului APIA era de 135,4 milioane de euro, până duminică seara, suma autorizată la plata avansului la subvențiile agricole a crescut la peste 431 de milioane de euro.

O nouă sursă de proteine pentru oameni

O nouă sursă de proteine pentru oameni

18 octombrie 2020 - 16:48

Rapiţa are potenţialul de a înlocui soia ca fiind cea mai bună sursă de proteine pe bază de plante pentru oameni. Aceasta este concluzia la care au ajuns oamenii de ştiinţă germani.

GHIȚĂ CIOBANUL: PLAFONAREA CHIRIEI PE PĂȘUNE, O NOUĂ SUBVENȚIE PENTRU OIERI, SPRIJIN CUPLAT FĂRĂ BERBECI CU ORIGINE!

GHIȚĂ CIOBANUL: PLAFONAREA CHIRIEI PE PĂȘUNE, O NOUĂ SUBVENȚIE PENTRU OIERI, SPRIJIN CUPLAT FĂRĂ BERBECI CU ORIGINE!

17 octombrie 2020 - 13:29

EXCLUSIV. Plafonarea chiriei pe pășune, prioritate la pășuni pentru crescătorii de animale, sprijin cuplat care să nu mai fie legat de berbecii cu certificate de origine, o taxă pe cap de animal care să-i scape pe fermieri de amenzile ITM, o nouă subvenție pentru oierii care fac ameliorarea rasei, centre de colectare a lânii făcute de asociațiile oierilor, sunt subiectele discutate de oieri, vineri, cu ministrul agriculturii Adrian Oros.

Se cere actualizarea regulamentului privind protecţia soiurilor de plante

Se cere actualizarea regulamentului privind protecţia soiurilor de plante

17 octombrie 2020 - 12:10

Amelioratorii europeni şi Asociaţia Internaţională a Producătorilor Horticoli (AIPH) au trimis o scrisoare Comisiei Europene solicitând o revizuire a Regulamentului 2100/94 privind protecţia drepturilor comunitare a soiurilor de plante.

PLĂȚI FĂCUTE DE AFIR! DATE OFICIALE OCTOMBRIE 2020!

PLĂȚI FĂCUTE DE AFIR! DATE OFICIALE OCTOMBRIE 2020!

16 octombrie 2020 - 12:57

OFICIAL! Ținta de plăți asumată de către Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) pentru anul 2020 a fost în octombrie 2019 de 550 de milioane de euro. În ciuda crizei sanitare, AFIR susține că a reușit să depășească acest obiectiv. Astfel, plățile făcute de AFIR anul acesta se ridică la suma de 656 milioane de euro.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor

Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor

"LAND.TECHNIK für Profis 2020" - Tehnică agricolă pentru profesionişti - evenimentul anual organizat de DLG e.V. (Societatea Germană pentru Agricultură) şi Asociaţia inginerilor din Germania (VDI - Verein Deutscher Ingenieure) cu tema "Protecţia plantelor" s-a desfăşurat la sediul companiei Amazone Werke H. Dreyer GmbH & Co. KG, din Hasbergen-Gaste (Germania). Manifestarea a reunit, timp de două zile, aproape 300 de specialişti în domeniul construcţiilor de maşini agricole, fermieri şi studenţi şi au fost prezentate şi dezbătute noutăţile din domeniul tehnicilor de protecţie a plantelor.

Interviu cu conf. dr. ing. Ovidiu Ranta, Catedra de mecanizare - USAMV Cluj-Napoca.

Reporter: Gheorghe Ghişe

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! Fermy Show - Tratamentul la sămânță

Bancul zilei

Înainte de masă

Înainte de masă
Părintele îl întreabă pe un enoriaş: Detalii