Adama
Vinasa Rompak

Soluţii pentru depozitarea cerealelor: Ce faceţi cu recolta de floarea soarelui?

Publicat: 01 septembrie 2015 - 15:35
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Nu ştiţi unde să depozitaţi recolta de floarea soarelui în acest sezon? Compania Prutul pune la dispoziţia fermierilor o capacitate totală de depozitare de 430.000 de tone, în cele 22 de silozuri şi baze proprii din nouă judeţe.

Întrucât a început deja campania de recoltare a florii soarelui, este un moment prielnic să discutăm despre depozitarea recoltelor, o nevoie pe care o au în special fermierii ce deţin suprafeţe sub 1.000 de hectare şi care, în general, nu au propriile spaţii de depozitare sau nu deţin spaţii suficiente pentru întreaga producţie agricolă

Serviciile de depozitare sunt absolut necesare pentru păstrarea în condiţii optime a recoltelor până la vânzarea ori prelucrarea acestora. Din acest motiv, este important de readus în discuţie faptul că fermierii care nu şi-au putut construi astfel de spaţii au la dispoziţie, în majoritatea judeţelor din ţară, alternative de păstrare a producţiilor agricole în baze şi silozuri specializate.

Totodată, există şi recolte pe care fermierii nu le depozitează, de regulă, în spaţiile proprii, cum ar fi seminţele oleaginoase (floarea soarelui, soia, rapiţa) şi, în cazul în care anul este ploios, porumbul.
În general, fermierii depozitează în spaţiile proprii grâul de calitate (de panificaţie) şi, dacă au în dotare uscătoare, şi o parte din porumb.

Avantajele oferite de serviciile de depozitare

Dacă fermierii optează pentru depozitarea mărfii în spaţii specializate, îi pot păstra calitatea şi o pot valorifica oricând doresc către orice cumpărător, fie el procesator, moară, FNC sau trader.

Serviciile de depozitare pe care compania Prutul le oferă şi pe care le efectuăm cu personal specializat, asigură păstrarea, în cele mai bune condiţii, a calităţii mărfurilor pe toată perioada de depozitare. Spatiile de depozitare dispun de maşini de condiţionare şi uscare cereale, moderne şi conform legislaţiei europene şi de un sistem foarte riguros de monitorizare şi control al calităţii mărfii pe tot parcursul procesului, de la recepţie la livrare.

Logo-Prutul_b

Unde se află bazele şi silozurile Prutul?

În cele 22 de silozuri şi baze pe care compania Prutul le deţine în întreaga ţară pot fi depozitate toate tipurile de cereale (orz, grâu, porumb, sorg etc.), precum şi toate tipurile de seminţe oleaginoase (floarea soarelui, soia, rapiţă). Capacitatea totală de depozitare în spaţiile operate este de 430.000 de tone. Această capacitate plasează compania Prutul în rândul celor mai mari depozitari din ţară.

JUDEŢ          LOCAŢII BAZE/SILOZURI PRUTUL
Galaţi           Lieşti, Tecuci, Valea Mărului, Ijdileni, Fileşti (închiriat spre operare)
Brăila           Lacu Sărat, Urleasca, Bordei Verde, Unirea
Iaşi              Sârca, Mirceşti, Larga Jijia
Călăraşi       Lehliu, Călăraşi
Ialomiţa       Miloşeşti, Mărculeşti
Constanţa    Crucea
Teleorman   Călineşti, Drăcşenei
Olt                Drăgăneşti-Olt
Dolj              Filiaşi, Poiana Mare

Prutul este unul dintre principalii distribuitori de input-uri şi motorină pentru agricultură, precum şi un important achizitor direct de cereale şi oleaginoase prin echipa sa comercială distribuită la nivel naţional. Compania procesează în fabrica proprie de ulei de la Galaţi floarea soarelui, rapiţă şi soia, fiind unul dintre cei mai mari producători de ulei vegetal din România.

Vizualizat: 5283 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Galaţi: Prutul şi-a lansat oferta pentru 2015

Galaţi: Prutul şi-a lansat oferta pentru 2015

Marţi, 13 ianuarie 2015, compania Prutul, unul dintre principalii producători de ulei vegetal din România şi unul dintre jucătorii din industria de agribusiness din ţara noastră, a deschis, la Galaţi, seria celor şapte întâlniri cu fermierii programate în întreaga ţară.

Mihai Marinescu este noul Director Executiv al Diviziei Agribusiness din cadrul Prutul

Mihai Marinescu este noul Director Executiv al Diviziei Agribusiness din cadrul Prutul

Mihai Marinescu este, începând din august 2014, noul Director Executiv al Diviziei Agribusiness din cadrul companiei Prutul S.A., anunţă compania.

PRUTUL a lansat drona pentru teledetecţie

PRUTUL a lansat drona pentru teledetecţie

Prutul îşi extinde portofoliul cu produse şi servicii care susţin dezvoltarea durabilă a agriculturii. 

Prutul – distribuitor Bayer

Prutul – distribuitor Bayer

Compania Prutul - unul dintre principalii producători de ulei vegetal din România şi unul dintre cei mai importanţi jucători din industria de agribusiness din ţara noastră – a devenit, începând cu acest an, distribuitor oficial al produselor Bayer CropScience.

Alte articole in aceasta categorie

Plăți AFIR ACUM în conturile fermierilor: 1,2 miliarde euro!

Plăți AFIR ACUM în conturile fermierilor: 1,2 miliarde euro!

11 decembrie 2024 - 15:21

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a plătit 1,2 miliarde de euro (1.170.410.582,92 euro) în perioada ianuarie – decembrie 2024 pentru proiectele de investiții și pentru măsurile de mediu și climă finanțate din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR). Din întreaga sumă plătită de AFIR, 1,02 miliarde de euro reprezintă finanțarea Comisiei Europene acordate prin FEADR, iar 152 milioane de euro provin de la Bugetul Național.

Decizie MADR fermieri, crescători animale!

Decizie MADR fermieri, crescători animale!

11 decembrie 2024 - 14:57

În cadrul reuniunii AgriFish care s-a desfășurat în perioada 09-10 decembrie 2024, s-au aprobat concluziile privind o politică agricolă comună post 2027 orientată spre fermieri de către cei 27 de miniștri ai agriculturii din Uniunea Europeană.

Subvenția APIA suplimentară de 100 euro/bovină, la plată!

Subvenția APIA suplimentară de 100 euro/bovină, la plată!

11 decembrie 2024 - 07:05

Crescătorii de bovine beneficiază anul acesta de o subvenție APIA suplimentară pe cap de bovină, ecoschema PD-27 - Creșterea nivelului de bunăstarea a bovinelor prin pășunat extensiv pe pajiști în condiții optime de sustenabilitate. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a început plățile finale pe 2 decembrie 2024 și sunt la plată și subvențiile care nu au fost incluse pe lista avansului APIA.

Modificare în lege! Plăți APIA integrale chiar dacă fermierii nu respectă regula!

Modificare în lege! Plăți APIA integrale chiar dacă fermierii nu respectă regula!

11 decembrie 2024 - 06:06

Ministerul Agriculturii a postat, pe site-ul oficial, un proiect de hotărâre de Guvern care aduce modificări plăților făcute din fonduri de dezvoltare rurală. Una dintre schimbările importante vizează cazurile în care fermierii nu sunt sancționați. Este vorba de plățile de agro-mediu, agricultură ecologică, plăți pentru zona montană sau alte zone defavorizate și plățile din măsura de silvomediu, împăduriri.

Micii fermieri cu mai multe subvenții APIA!

Micii fermieri cu mai multe subvenții APIA!

10 decembrie 2024 - 18:27

Noul comisar european pentru agricultură face eforturi pentru ca mai multe dintre subvențiile europene să fie distribuite fermierilor cu venituri mici, mai degrabă decât marilor afaceri agricole.

Stimulente financiare mai mari pentru fermieri, crescători animale!

Stimulente financiare mai mari pentru fermieri, crescători animale!

10 decembrie 2024 - 10:17

Consiliul Agricultură și Pescuit a aprobat luni, 9 decembrie 2024, în unanimitate un set de concluzii privind o politică agricolă comună post-2027 orientată spre fermieri, către o agricultură viitoare a UE competitivă, rezistentă la crize, durabilă, favorabilă fermierilor și bazată pe cunoaștere.

APIA vă anunță ASTĂZI să vă verificați conturile! Noi plăți APIA!

APIA vă anunță ASTĂZI să vă verificați conturile! Noi plăți APIA!

10 decembrie 2024 - 09:23

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că în perioada 02 – 09 decembrie 2024, a autorizat la plată sumă totală de 86.876.021,88 euro (432.236.764,28 lei), reprezentând plăți finale aferente anului de cerere 2024, pentru un număr de 414.753 fermieri, astfel:

Vremea pentru următoarele două săptămâni!

Vremea pentru următoarele două săptămâni!

09 decembrie 2024 - 19:18

Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, publicată luni de Administrația Națională de Meteorologie, arată că temperaturile se mențin, în prima parte a perioadei vizate, la valori apropiate de normalul perioadei. În weekendul 13-15 decembrie vremea se va răci în majoritatea regiunilor țării, iar meteorologii anunță precipitații pentru săptămâna viitoare, cu o probabilitate mai mare după data de 20 decembrie.

Vești de la Bruxelles!

Vești de la Bruxelles!

09 decembrie 2024 - 18:28

Secretarul de stat Violeta Mușat a participat astăzi, 9 decembrie 2024, la Consiliul AgriFish de la Bruxelles.

De la 1 ianuarie 2025, noua regulă la plata subvențiilor APIA suplimentare!

De la 1 ianuarie 2025, noua regulă la plata subvențiilor APIA suplimentare!

09 decembrie 2024 - 17:52

Ministerul Agriculturii a publicat, în dezbatere, pe site-ul oficial un proiect de hotărâre de Guvern pentru modificarea și completarea Hotărârii Guvernului nr. 1570/2022 privind stabilirea cadrului general de implementare a intervențiilor specifice dezvoltării rurale cuprinse în Planul strategic PAC 2023-2027. Regula nouă care trebuie respectate de fermierii, crescătorii de animale care vor să beneficieze și anul viitor de plățile APIA compensatorii.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

MASSEY FERGUSON eXperience Tour 2023 România

MASSEY FERGUSON eXperience Tour 2023 România

În premieră pentru România, în 2023, caravana Massey Ferguson eXperience Tour, organizată de Sigma CVM România, a ajuns în trei locații diferite, unde fermierii au putut vedea și testa tractoarele și combinele #MasseyFerguson

BONUS: Până la finalul lunii iunie 2023, aveți oferte de finanțare cu avans zero și dobânzi începând de la 1,99% până la 4,5%.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La spovedanie...

La spovedanie...
Un credincios merge la preot să se spovedească: Detalii