Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

Serbia pierde anual 25.000 hectare de teren arabil

Publicat: 11 ianuarie 2012 - 12:40
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Suprafaţa de teren arabil a Serbiei se reduce cu 25.000 de hectare în fiecare an din cauza construcţiei de drumuri sau a altor facilităţi neînregistrate, susţine Branislav Gulan, consilier expert în cadrul Camerei de Comerţ a Serbiei.

Este o iluzie faptul că suprafaţa terenurilor agricole din Serbia acoperă aproximativ 5 milioane de hectare, în realitate este vorba de doar 4,2 milioane, spune Branislav Gulan, citat de agenţia Tanjug. „Se pare că există 0,56 hectare de teren pe cap de locuitor în Serbia, care este semnificativ mai mare decât în Olanda sau Germania şi reprezintă bogăţia noastră, potrivit unora. De fapt, însă, nu mai avem acest teren”, a declarat expertul.

Pe de altă parte, constată acesta, aproximativ 600.000 de hectare nu sunt cultivate, „ceea ce în ţările dezvoltate nu ar fi permis să se întâmple”.

Potrivit datelor oficiale, Serbia a cultivat în 2011 circa 500.000 de hectare cu grâu, suprafaţă mai mult decât suficientă pentru a satisface cererea internă, care este de aproximativ 1,6 milioane tone pe an. Vecinii de la sud-vest au recoltat anul trecut peste 2,1 milioane tone de grâu, din care 500.000 tone au fost destinate exportului.

Vizualizat: 1789 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

SoilXplorer, sistem autonom de măsurare a conductivităţii solului

SoilXplorer, sistem autonom de măsurare a conductivităţii solului

SoilXplorer este un sistem inovator care permite fermierilor să exploreze şi să descopere întregul potenţial al solurilor lor. Sistemul conţine un senzor care, paradoxal, nu ia contact cu solul, dar care, prin electromagnetism, măsoară conductivitatea solului la patru adâncimi diferite: 0-25cm, 15-60cm, 55-95cm, 85-115cm.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

Agromalim 12 - 15 septembrie 2019 Case IH - Sistemul AFS Harvest Command Tomit Agri Macchine, colaborare cu Great Plains

Bancul zilei

Curaj

Curaj
Ca să-i dea curaj pacientului, stomatologul îi oferă înainte de a-i scoate măseaua câteva pahare de coniac, după care îl intreabă: Detalii