Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

ȘEFUL APIA ANUNȚĂ CÂND ÎNCEPE PLATA AVANSULUI la SUBVENȚII pentru CRESCĂTORII DE ANIMALE!

Publicat: 28 octombrie 2018 - 12:01
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

DECLARAȚIE OFICIALĂ! Directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță data de la care crescătorii de animale vor beneficia de plata avansului la subvențiile aferente anului 2018. Șeful APIA a declarat că a luat o decizie împreună cu ministrul agriculturii, Petre Daea. Decizia îi vizează pe crescătorii de bovine.

Am început în data de 16 octombrie cu fermierii mici. Ce înseamnă fermieri mici? Până-n 10 hectare și undeva la 450.000 de fermieri care sunt programați, în această perioadă, pentru a le face această plată. Undeva de joi sau cel târziu vineri (26 octombrie 2018 n.r.) vom da drumul la plată pentru fermierii de peste 10 hectare. Vorbim strict de vegetal. Doar vegetal se plătește avans în momentul de față. Începând cu data de 1 noiembrie, vom da drumul și la sprijinul cuplat în sectorul zootehnic, la speciile ovine și caprine. De ce? Pentru că, iarăși, avem discuții: domnule, începeți cu oile și nu cu vacile.

La fel și anul trecut s-a început cu ovinele și caprinele. De ce? În momentul în care depui o cerere de plată pentru sectorul zootehnic, la specia ovină ai 100 de zile retenție, adică 100 de zile în care tu ești obligat să păstrezi animalele în exploatație, fără să le înstrăinezi, fără să le muți, să le miști și în aceste 100 de zile, APIA, oricând, poate să vină la tine în control și obligația ta este să o primești. Iar pentru bovine, perioada de retenție este de 6 luni, retenție care se încheie în data de 15 noiembrie. Deci, astăzi avem controalele în desfășurare pentru specia bovină. În 15 august, la ovină s-a încheiat, categoric că pot intra și undeva după data de 1 noiembrie vor intra ovinele și caprinele.

Am luat decizia, împreună cu domnul ministru, că perioada de retenție se încheie în 15 noiembrie, cumva în 16 noiembrie ai putea da drumul la vaci, la tot ceea ce înseamnă sector zootehnic, parte de bovină, dar pentru 7-8 zile am zis că începem la 1 decembrie cu plata finală și le dăm toți banii. Și atunci, cei care au sprijin cuplat în specia bovine nu vor beneficia de avans, dar imediat după 1 decembrie vor primi plata finală, a declarat Adrian Pintea, directorul general APIA, pentru postul de radio RFI România.

Plata avansului din sprijinul cuplat cuvenit pentru 2018 crescătorilor de ovine și caprine va începe din data de 1 noiembrie 2018, susține șeful APIA. La această dată, nu se cunoaște cuantumul sprijinului cuplat pe cap de ovină/caprină. A fost comunicat oficial, de către Ministerul Agriculturii, doar bugetul alocat pentru plata acestui sprijin datorat fermierilor, 51,6 milioane de euro.

Potrivit șefului APIA, în acest moment, în agricultură sunt 105 scheme de plată acordate fermierilor.

Vă reamintim că plata avansului la subvenții este de 70% din plățile directe pe suprafață și de până la 85% din plățile compensatorii acordate fermierilor pe măsurile de dezvoltare rurală.

AICI AVEȚI CUANTUMUL PE HECTAR: LISTA COMPLETĂ! SCHEME DE PLATĂ INCLUSE LA AVANSUL APIA ȘI SUMA PE HECTAR!

Vizualizat: 7416 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

FENDT - Medalii de argint la AGRITECHNICA 2019

FENDT - Medalii de argint la AGRITECHNICA 2019

Fendt a obţinut două medalii de argint la Agritechnica 2019. Una pentru "Sistemul de automatizare pentru vehicul şi dispozitive în viticultură" - inovaţie dezvoltată împreună cu Braun Maschinenbau şi care creşte în mod semnificativ performanţele tractoarelor viticole, reducând totodată efortul operatorului de pe tractor. O altă medalie de argint pentru "Fendt IDEALDrive" prin care braţul de direcţie şi volanul este înlocuit cu un joystick plasat pe cotiera din stânga şi care integrează toate funcţiile braţului de direcţie, de la volan la indicator, crescând astfel vizibilitatea şi manevrabilitatea în timpul recoltării. Combina IDEAL Drive este prima maşină agricolă autopropulsată, cu comandă completă prin joystick.

 

Interviu cu Radu Tălpan - brand manager Fendt, MEWI

Reporter: Gheorghe Ghişe

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

Doi tractorişti

Doi tractorişti
Doi tractorişti scot pita ,slana, bat o ceapă de roata de la tractor şi se pun să mănânce. Detalii