Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

ȘEFUL AFIR ARE O VESTE BUNĂ pentru FERMIERII CARE VOR BANI EUROPENI!

Publicat: 25 martie 2018 - 14:45
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

FĂRĂ BIROCRAȚIE, PIEDICI, UN SISTEM INTELIGENT! Șeful AFIR, Adrian Chesnoiu, susține că accesul la fondurile europene a fost debirocratizat datorită unui sistem inteligent. Mai mult, folosirea tehnologiilor IT de ultimă oră au permis și o economie de 300.000 de euro.

AFIR a reușit să valorifice resursele oferite de Microsoft, ceea ce a dus la o amplificare a capacității instituționale de absorbție a fondurilor europene. Sunt convins că o mare parte din succesul MADR în ceea ce privește rata de absorbție se datorează și acestei utilizări a ultimelor tehnologii informatice.

Recomand și celorlalte instituții să se dezvolte și să utilizeze astfel de sisteme inteligente. Am avut o colaborare excelentă cu furnizorul nostru Microsoft pentru soluțiile de stocare a datelor de tip “Cloud”. Dezvoltările departamentului IT al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale sunt excelente si au beneficiat de suportul consistent al experților partenerilor noștri, a declarat Alexandru Potor, secretar de stat în Ministerul Agriculturii, în cadrul unui schimb de experiență cu Microsoft, organizat pe 22 martie 2018, la București.

Am reușit să oferim servicii superioare beneficiarilor noștri și să debirocratizăm procesul de obținere a fondurilor europene pe care le gestionăm. Folosirea tehnologiilor de ultimă oră a permis obținerea unor economii importante la bugetul de stat, estimate până în prezent ca depășind suma de 300.000 de euro, a spus și Adrian Chesnoiu, director general Agenția de Finanțare a Investițiilor Rurale.

La întâlnirea de lucru, prezentarea susținută de experții Direcției IT din cadrul AFIR a trecut în revistă soluțiile informatice dezvoltate de echipa Agenției pe baza tehnologiei de cloud. Este vorba despre aplicația de primire și procesare a cererilor de finanțare, a celei pentru derularea achizițiilor private, baza de date cu prețuri de referință, sistemul de gestionare a problemelor tehnice cu care se pot confrunta utilizatorii, precum și alte dezvoltări de softuri care susțin sau vor susține fluxul informatic.

În urma acestei prezentări, specialiștii Microsoft România au menționat faptul că AFIR este una dintre cele mai avansate instituții guvernamentale în ceea ce privește serviciile digitale oferite publicului său.

Această acțiune vine ca o confirmare a faptului că gestionarea sistemului informatic complex care asigură procesarea cererilor de finanțare, dar și a tuturor fluxurilor adiacente acestui domeniu, este făcută de către Agenție la cele mai înalte standarde.

Din partea Microsoft, la această întâlnire de lucru și schimb de experiență, a participat Adrian Marinescu, director pentru Sectorul Public din cadrul Microsoft România, precum și experți IT din cadrul AFIR, din Microsoft România și din alte instituții ale administrației publice centrale, a precizat AFIR în comunicatul transmis pentru AGROINFO.

Cloud – Termenul de cloud se referă la accesarea computerului, tehnologiei informației și aplicațiilor de software prin conectarea la Internet.

Vizualizat: 2673 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Fertilizarea cu rata variabila

Fertilizarea cu rata variabila

Distributia îngrasamintelor cu rata variabila deschide o noua era în practicile de cultivare a solului si managementul resurselor naturale. Dezvoltarea si implementarea acestui nou concept are drept scop promovarea unei agriculturi durabile, îmbunatatirea calitatii produselor agricole si a mediului.
Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

Tomit Agri Macchine, colaborare cu Great Plains Trelleborg ţine pasul cu noile provocări din agricultură T6 cu Dynamic Command

Bancul zilei

Ce face un nou angajat...

Ce face un nou angajat...
Un tânăr absolvent al secţiei de Management era foarte încântat de postul pe care se angajase într-o importantă companie multinaţională. Detalii