Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

SE ÎNTÂMPLĂ ACUM! VIDEOCONFERINȚĂ FULGER APIA CU MINISTRUL AGRICULTURII!

Publicat: 08 mai 2017 - 13:20
2 comentarii   | Print | Trimite unui prieten
NU PRELUNGESC TERMENUL CU NICIO ORĂ!

EXCLUSIV AGROINFO! Sub nicio formă! Nicio oră nu prelungesc termenul de depunere a cererilor unice de plată! Nicio oră! Cu o singură excepție. Dacă fermierii sunt la rând vom sta până dimineața și a doua zi în continuu să rezolvăm toate problemele și toți fermierii care sunt la rând și care din varii motive nu au reușit să se încadreze în timp. Dar să prelungesc ca dată, sub nicio formă! Declară ministrul agriculturii, Petre Daea, în exclusivitate pentru AGROINFO.

Fermierii din Asociația Crescătorilor de Bovine din România i-au adresat o scrisoare deschisă ministrului agriculturii în care îi solicită prelungirea termenului de depunere a cererilor unice de plată la APIA până la data de 31 mai 2017. Șeful de la Agricultură este însă neclintit în decizia sa. Termenul rămâne bătut în cuie! Indiferent cine încearcă să-l înduplece! Că e vorba de fermieri, organizațiile agricultorilor, europarlamentari, etc.

Astăzi, luni, 8 mai, la ora 15, ministrul agriculturii va avea o videoconferință cu șefii Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), cu șefii direcțiilor agricole și cu reprezentanți ai fermierilor cu scopul de a le spune răspicat că termenul de depunere a cererilor unice de plată rămâne același: 15 mai.

Am discutat și cu reprezentanții crescătorilor de taurine din România, am discutat personal, le-am dat telefon personal și le-am spus hotărârea mea. Le-am pus la dispoziție specialiști de la direcțiile agricole, le-am pus la dispoziție și mașini, am trimis în țară specialiști cu mașini să ia adeverințe dintr-o parte și să le ducă în altă parte. Le-am venit în ajutor. Practic, le fac o parte din munca lor pentru a-i ajuta în așa fel încât să nu prelungim cu o oră data de 15 mai.

Eu consider că a fi lângă fermier înseamnă să-i dai la timp subvenția, dar pentru asta trebuie să depui cererea la timp. Nu ai depus cererea la timp, nu am cum să-i dau subvenția la timp! Ce dorim să facem în țara românească cu fermierii?! Să le dăm subvenția la timp! Pentru a le da subvenția la timp trebuie să parcurgem anumite etape de lucru, premergătoare, pentru a ajunge în situația de a opera cu subvenția transferând banii de la stat în conturile fermierilor.

DECI, SUB NICIO FORMĂ!  Astăzi (luni, 8 mai n.r.) la orele 15 am videoconferință cu toată țara, cu specialiștii de la direcțiile agricole, specialiștii de la APIA, cu reprezentanții fermierilor din cadrul asociațiilor de diverse specii și rase din România pentru a le transmite această decizie.

A le aminti și reaminti că prevederile din ordinul pe care l-am dat rămân în picioare (Ordinul administrativ 18/3 februarie 2017 care stailește termenele APIA n.r.). Trag obloanele pe 15 mai că nu se poate altfel! Pentru doi, zece, doisprezece fermieri, eu nu pot să înnăbuș corectitudinea celor 99,9%. La sutele de mii de fermieri trebuie să le răspund corect.

Cum au venit până acum 730.000 de fermieri pot să vină și restul în așa fel încât să nu rămână în afara dreptului pe care-l au. Cu condiția să se achite de obligațiunea simplă, zic eu, de a depune cererile. Spun simplă pentru că lângă fermieri stau toți specialiștii din instituțiile pe care vi le-am amintit pentru a-i ajuta. Acolo unde este o imposibilitate de a se transporta, să-i ajute cu mijloace de transport, să-i asiste la depunerea cererilor, să-i ducă înapoi din comunele de unde au venit, să facă acest oficiu de curierat, să ducă adeverințe dintr-o parte în alta.

Toți fermierii din România au fost anunțați personal prin invitații unde trebuie să vină, cu ce să vină, au fost anunțați prin telefon, au fost anunțați și la poartă la ei. Eu nu cred că această solicitare de prelungire poate fi cerută de oameni care doresc binele fermierilor. Binele fermierilor este atunci și numai atunci când subvenția vine la timp. Iar eu sunt alături de fermieri, să le aduc subvenția la timp cu o singură condiție, să facem în termenii stabiliți etapele premergătoare în așa fel încât să nu creăm sincope și să se blocheze sistemul, declară ministrul agriculturii, exclusiv pentru AGROINFO.

Vizualizat: 13633 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

VERIFICAREA PE TEREN PENTRU CERERILE DE PLATĂ, SUSPENDATĂ DE AGENȚIA DE PLĂȚI!

VERIFICAREA PE TEREN PENTRU CERERILE DE PLATĂ, SUSPENDATĂ DE AGENȚIA DE PLĂȚI!

12 august 2020 - 09:51

ANUNȚ OFICIAL. Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a anunțat marți, 11 august 2020, că vizitele în teren la fermele care au cerut bani europeni vor fi înlocuite cu documente justificative.

EURODEPUTAT BUDA: PLĂȚILE DE CARE BENEFICIAZĂ FERMIERII CARE FAC AGRICULTURĂ ECOLOGICĂ!

EURODEPUTAT BUDA: PLĂȚILE DE CARE BENEFICIAZĂ FERMIERII CARE FAC AGRICULTURĂ ECOLOGICĂ!

12 august 2020 - 08:34

UE SPRIJINĂ AGRICULTURA ECOLOGICĂ. Fermierii în agricultura ecologică pot solicita și alte forme de sprijin pentru venit în cadrul politicii agricole comune (PAC). Acestea includ plățile directe și plățile pentru tinerii fermieri. În plus, ei sunt automat eligibili pentru plățile pentru înverzire, a anunțat europarlamentarul român Daniel Buda (PPE), vicepreședinte Comisia AGRI, Parlament European, pe pagina sa Facebook. Eurodeputatul le explică fermierilor ce înseamnă trecerea spre agricultură ecologică.  

FERMIERII MOLDOVENI AU IEȘIT ÎN STRADĂ CU TRACTOARELE!

FERMIERII MOLDOVENI AU IEȘIT ÎN STRADĂ CU TRACTOARELE!

11 august 2020 - 20:49

PROTEST! Fermierii din Moldova cer decretarea stării de urgență în agricultură! Agricultorii protestează în 10 raioane, au ieșit astăzi în stradă cu tractoarele și cer Guvernului despăgubiri pentru culturile distruse de secetă.

ANSVSA, ÎN CONTROL!

ANSVSA, ÎN CONTROL!

11 august 2020 - 19:37

COMUNICAT. Controalele inspectorilor sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor în acest sector se realizează în baza Programul de supraveghere şi control pentru anul 2020 și vizează operatorii din industria alimentară care își desfășoară activitatea în domenii precum: fabricarea produselor de morărit, a pâinii şi produselor de patiserie, a altor produse alimentare, a băuturilor răcoritoare şi alcoolice, precum şi unităţi de depozitare – alimentare, seminţe, legume fructe.

FRANȚA și ITALIA, AJUTOR DE CRIZĂ DE 100.000 DE EURO/FERMIER!

FRANȚA și ITALIA, AJUTOR DE CRIZĂ DE 100.000 DE EURO/FERMIER!

11 august 2020 - 10:26

AJUTOARE FERMIERI. Comisia Europeană a aprobat pentru Franța și Italia ajutoare de criză de maxim 100.000 de euro/fermier. AGROINFO v-a informat deja în exclusivitate că și Ungaria acordă un astfel de ajutor agricultorilor. În Olanda, cultivatorii de cartofi și de flori sunt sprijiniți financiar să depășească dificultățile cauzate de criza sanitară. Informațiile sunt furnizate pentru AGROINFO de Comisia Europeană.

SCRISOARE DESCHISĂ A FERMIERILOR ROMÂNI CĂTRE GUVERN!

SCRISOARE DESCHISĂ A FERMIERILOR ROMÂNI CĂTRE GUVERN!

11 august 2020 - 09:42

NU MAI PUTEM SĂ NE AMÂNĂM DATORIILE. Fermierii români solicită Guvernului adoptarea de urgență a unei hotărâri pentrn plata despăgubirilor pentru secetă și demararea acestor plăți în această lună. Fermierii susțin că nu mai pot să-și amâne datoriile și mulți dintre ei sunt amenințați cu falimentul. Inserăm scrisoarea deschisă a fermierilor, transmisă astăzi la redacția AGROINFO.

SUME PE HECTAR 2020! SUBVENȚII APIA PENTRU CARE ESTE STABILIT CUANTUMUL PE HECTAR pentru ACEST AN!

SUME PE HECTAR 2020! SUBVENȚII APIA PENTRU CARE ESTE STABILIT CUANTUMUL PE HECTAR pentru ACEST AN!

11 august 2020 - 08:12

GHID APIA. Cuantumul pe hectar pentru o parte din subvențiile APIA este deja stabilit pentru anul 2020. Fermierii beneficiază de aceste plăți compensatorii dacă au încheiate angajamente cu Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Angajamentele au o durată de 5 ani. Pentru un singur pachet din Măsura 10 Agro-mediu și climă, PNDR 2020, APIA le achită fermierilor subvenții suplimentare pe cap de animal. Vă punem la dispoziție lista furnizată de APIA.

SUBVENȚII APIA ÎNCASATE PE CONTRACTE DE ARENDĂ FALSIFICATE!

SUBVENȚII APIA ÎNCASATE PE CONTRACTE DE ARENDĂ FALSIFICATE!

10 august 2020 - 20:53

COMUNICAT. Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) anunță că au trimis în judecată mai multe persoane din județele Bihor, Iași, Ialomița care au încasat subvenții agricole de zeci de mii de euro de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) folosind acte falsificate, adeverințe, contracte de arendă, etc.

MESAJ APIA DE ASTĂZI pentru FERMIERI!

MESAJ APIA DE ASTĂZI pentru FERMIERI!

10 august 2020 - 18:56

NU VĂ DAȚI FOC LA SUBVENȚII! Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA), vine în atenția opiniei publice cu informații privind interdicția arderii miriștilor și a resturilor vegetale pe terenul arabil, precum și a vegetației pajiștilor permanente, atrage atenția APIA într-un comunicat transmis astăzi pentru AGROINFO.

BANI PENTRU FERMIERI! CE A ANUNȚAT ASTĂZI PRIM-MINISTRUL ROMÂNIEI!

BANI PENTRU FERMIERI! CE A ANUNȚAT ASTĂZI PRIM-MINISTRUL ROMÂNIEI!

10 august 2020 - 18:14

ANUNȚ PREMIER. Șeful Executivului, Ludovic Orban, a declarat luni că Guvernul va aloca sume suplimentare în rectificarea bugetară pentru sectorul agriculturii. Guvernul vrea să adopte în această săptămână cea de-a doua rectificare bugetară din 2020.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   
2.
istvan.k
|
05. 09, 2017. Tuesday 08:58
Eu am fost duminica la Apia. Cu peste 40 ha, 350 oi si 7 bovine si totul a durat aprox 25-30 minute. Dar totul a fost pregatit (digitizat corect,acte in regula). Din pacate sunt asa zisi fermieri care nici nu stiu unde are terenul, nu stiu ce e in teren....
O sa fie mai bine cand subventiile o sa ajunga chiar la fermieri si la niste oameni in varsta care nici macar nu au fost pe terenurile respective de ani nuni si incaseaza zeci, chiar sute de miloane. SI cei tanari care chiar vrea as faca ceva nu sun ajutati !!!
1.
ec. Gheorghe Hogas SC VALEA GERULUI SMULTI,JUDETUL GALATII
|
05. 08, 2017. Monday 17:19
Sunt masuri exccelente.Trebuie sa intram odata si odata in legalitate, nu sa ne vaicarim .Nu exista nicio scuza privind decalarea termenului de depunere a cererilor de plata a subventiilor. Daca cerem trebuie sa ne respectam obligatiile legale. Ce-i milogeala asta. Avem nevoie de credite pe baza de adeverinta APIA cel tarziu pana la sfarsitul lunii iulie, dece sa fim blocati de 1 - 2 % de fermieri. si de avansuri incepand cu 15.10.2017. Alergati la APIA.
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   

Video

Valabri la Agromalim 2019

Valabri la Agromalim 2019

Compania Valabri este un furnizor recunoscut de tractoare, combine şi utilaje agricole noi şi second hand, precum şi piese de schimb. În ultimii trei ani, Valabri a început să comercializeze şi echipamente pentru sectorul zootehnic: hrănitori, adăpători, fronturi de furajare, separatoare şi cuşete, standuri contenţie animale şi alte elemente pentru dotarea fermelor.
Interviu cu Gregory Ladure, administrator Valabri SRL
Reporter AgroInfo: Gheorghe Ghişe
Operator imagine: Claudiu Borobei

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

Doi beţivani

Doi beţivani
Doi beţivani notorii se întâlnesc ziua în oraş. Detalii