Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

Se caută ALTERNATIVE inovatoare în AMELIORAREA PLANTELOR!

Publicat: 08 iunie 2017 - 20:22
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

În Aula Magna a Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice a avut loc în data de 31 mai Simpozionul Internaţional “Alternative inovatoare în ameliorarea plantelor - fundamentul agriculturii durabile şi eficiente” organizat de Academia Română împreună cu Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice în parteneriat cu asociaţiile profesionale de industrie, Agrobiotechrom şi AISR.

La organizarea acestui simpozion internaţional, pe o tema strâns legată de noutăţile din agricultură, au participat şi asociaţiile europene de industrie, respectiv ESA (European Seed Association) şi Europabio.

Comentariile de deschidere au fost adresate publicului de Acad. Cristian Hera din partea Academiei Române şi de Prof. Gheorghe Sin, Preşedinte al ASAS.
Evenimentul a fost moderat de dr. Doru Pamfil, preşedintele Comisiei de Biotehnologii a ASAS.
Lectori internaţionali şi-au adus contribuţia la acest eveniment, prezentând importanţa inovaţiei în creşterea plantelor (Petra Jorasch, Asociaţia Europeană a Seminţelor), de ce noile tehnologii de ameliorare a plantelor reprezintă inovaţii pentru o creştere durabilă şi responsabilă (Dr. Slawomir Sowa, Director Al Laboratorului Naţional de Referinţă pentru controlul OMG-urilor, parte a Institutului de Ameliorare şi Aclimatizare a Plantelor din Polonia). Mai mult, au fost abordate şi câteva subiecte foarte specifice, cum ar fi editarea genomului (Prof. Dr. Joachim Schiemann, Centrul Federal de Cercetare pentru Plantele de Câmp din Germania).
Agricultura de precizie, una dintre subiectele cele mai importante ale momentului, alături de reglementarea şi evaluarea riscurilor biotehnologiilor verzi au fost aduse în atenţia audienţei de Dr. Agnes Ricroch, secretar al "Ştiinţelor vieţii" din Agricultură Academia Franţei.
În acest context, Emil Dumitru, preşedintele ProAgro, a vorbit despre modul în care inovaţia încurajează concurenţa pe piaţă.

„Importanţa inovaţiilor din domeniul ameliorării plantelor, pentru sectorul seminţelor din U.E „ a fost prezentată de Petra Jorasch, director, Plant Breeding and Innovation Advocacy din cadrul European Seed Association (ESA). Petra Jorasch a subliniat de ce avem nevoie de ameliorarea plantelor pentru a crea variaţie şi a selecta cele mai bune plante, continuând cu o succesiune de metode de ameliorare, care s-au îmbunătăţit pe parcursul anilor constant.
„Noile tehnici de ameliorare a plantelor: inovaţii pentru o creştere durabilă şi responsabilă” au fost prezentate de Sławomir Sowa de la Institutul de Ameliorare şi Aclimatizare a Plantelor – Institutul Naţional de Cercetare, Polonia. 
Sławomir Sowa a abordat pentru început problematicile agricole din U.E şi provocările intensificării producţiei de culturi agricole, referindu-se la: schimbările climatice; degradarea solurilor arabile din U.E.;reducerea diferenţelor de producţie medie, în U.E.
„Cum vor fi reglementate plantele generate prin inginerie genomică? Reglementarea biotehnologiilor vegetale, aplicaţiile agricole şi evaluarea riscurilor”, a fost prezentarea Profesorului Joachim Schiemann,Thorben Sprink, Frank Hartung.

În sesiunea de întrebări şi răspunsuri au luat cuvântul, Vicepreşedintele ASAS, Valeriu Tabăra, Secretarul de Stat din MADR, Măricel Dima, Lucian Buzdugan -fermier, Ion Cioroianu- Asociaţia fermierilor români, Profesor Doru Pamfil, Florentin Badiu –ASAS, Iuliana Ionel- Institutul de Economie Mondială, Alexandru Baiceanu, Pioneer.

La eveniment au participat reprezentanţi ai Ministerului Agriculturii, Academiei Oamenilor de Ştiinţă Români, Autorităţii pentru Siguranţă Alimentelor şi Furajelor, Institutului de Fototehnie Porumbeni-Republica Moldova, Laboratorului de Testare a Seminţelor, Institutului de Stat pentru Testarea şi Înregistrarea Soiurilor, Laboratorul de Testare a Seminţelor, Ambasadele SUA şi Olanda, CCIFER, profesori de la universităţile din Bucureşti, Timişoara, Piteşti, institute şi staţiuni de cercetare de profil agricol şi horticol, agricultori şi agri media. Numărul participanţilor înregistraţi a fost de 120 persoane.

Vizualizat: 1281 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

EVENIMENT USAMV CLUJ ANULAT DIN CAUZA VREMII!

EVENIMENT USAMV CLUJ ANULAT DIN CAUZA VREMII!

25 septembrie 2020 - 17:35

ANULAT! Ziua Recoltei, un eveniment USAMV Cluj, care urma să aibă loc mâine, 26 septembrie, la podgoria cumpărată de USAMV Cluj în localitatea Apoldu de Sus, județul Sibiu, a fost anulată din cauza condițiilor meteo nefavorabile, anunțate pentru sâmbătă, informează un comunicat USAMV Cluj. La eveniment era anunțată și participarea ministrului agriculturii, Adrian Oros.

DECIZIE GUVERN PENTRU TINERII FERMIERI!

DECIZIE GUVERN PENTRU TINERII FERMIERI!

25 septembrie 2020 - 16:44

50 HECTARE TEREN PENTRU TINERII FERMIERI! Guvernul a adoptat în ședința de joi seara, 24 septembrie 2020, hotărârea prin care tinerii fermieri beneficiază de 50 de hectare de teren agricol, concesionat de la stat, anunță un comunicat MADR, transmis pentru AGROINFO.

MINISTRUL OROS: FERME MAI PUȚINE, DAR MAI PUTERNICE!

MINISTRUL OROS: FERME MAI PUȚINE, DAR MAI PUTERNICE!

25 septembrie 2020 - 11:41

PREA MULTE FERME DE SUBZISTENȚĂ! O prioritate a Ministerului Agriculturii, pentru perioada următoare, este: ferme mai puține, dar mai puternice. Din 840.000 de ferme (câte au depus anul acesta cererea pentru subvenții la APIA n.r.), 750.000 sunt ferme de subzistență. Noi trebuie să grăbim procesul de comasare, să avem ferme mai puține, ca număr, dar mult mai puternice, a spus ministrul agriculturii, Adrian Oros.

APELUL DISPERAT AL FERMIERILOR ROMÂNI!

APELUL DISPERAT AL FERMIERILOR ROMÂNI!

25 septembrie 2020 - 09:12

ESTE AMENINȚATĂ INDEPENDENȚA ALIMENTARĂ A ROMÂNIEI. Asociația Fermierilor din România atrage atenția că situația generată de secetă este una extrem de gravă, numărul fermierilor, dar și suprafețele afectate fiind de natură a prefigura un dezastru economic, care finalmente poate pune în pericol independența alimentară a României, susține AFR, într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

FERMIERI, VERIFICAȚI ASTĂZI DACĂ AVEȚI BANII DE LA APIA ÎN CONTURI!

FERMIERI, VERIFICAȚI ASTĂZI DACĂ AVEȚI BANII DE LA APIA ÎN CONTURI!

25 septembrie 2020 - 08:39

VIN BANII DE LA APIA! Transfer de bani de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) către conturile fermierilor români! Anunțul pe care l-a făcut joi seara ministrul agriculturii, Adrian Oros: banii intră în conturile fermierilor începând de astăzi, 25 septembrie 2020.

PREMIERUL ROMÂNIEI VREA SĂ LE CREASCĂ CHIRIA MARILOR FERMIERI CARE AU ÎNCHIRIAT TEREN DE LA ADS!

PREMIERUL ROMÂNIEI VREA SĂ LE CREASCĂ CHIRIA MARILOR FERMIERI CARE AU ÎNCHIRIAT TEREN DE LA ADS!

25 septembrie 2020 - 07:24

ARENDĂ MAI MARE. Prim-ministrul României, Ludovic Orban, a declarat, în debutul ședinței de Guvern, ținută joi seara, 24 septembrie 2020, că redevenţele plătite de unele societăți către Agenția Domeniilor Statului (ADS) sunt mai mici de un sfert din cât se plătește arenda de către proprietarii de teren. Poate vă mai  uitaţi un pic pe contractele acelea, i-a spus șeful Executivului secretarului de stat MADR, George Scarlat, care l-a suplinit la ședință pe ministrul agriculturii.

PRODUCȚIA DE SEMINȚE A UE, AFECTATĂ DE SECETĂ!

PRODUCȚIA DE SEMINȚE A UE, AFECTATĂ DE SECETĂ!

24 septembrie 2020 - 14:06

PRODUCȚIE PORUMB. În ciuda unei creșteri cu 16% a suprafețelor europene de porumb în 2020, culturile au fost afectate de vreme dificilă în această vară: condiții nefavorabile în momentul răsăririi, valuri puternice de căldură cu maxime record în august și septembrie, secetă pedologică şi atmosferică extremă, toate acestea împiedică producătorii să își atingă obiectivele pentru acest sezon.

AJUTORUL DE MAXIM 7.000 DE EURO/FERMĂ! MESAJUL APIA DE ASTĂZI PENTRU TOȚI FERMIERII!

AJUTORUL DE MAXIM 7.000 DE EURO/FERMĂ! MESAJUL APIA DE ASTĂZI PENTRU TOȚI FERMIERII!

24 septembrie 2020 - 10:19

COMUNICAT APIA! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), aduce la cunoștința fermierilor lansarea a 3 noi scheme de sprijin în cadrul Măsurii 21 – Sprijin temporar cu caracter excepțional acordat fermierilor și IMM-urilor care au fost afectați în mod deosebit de criza COVID-19 din Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014 - 2020, respectiv în sectorul zootehnic – bovine, sectorul zootehnic – ovine și / sau caprine, dar și în sectorul vegetal – legume-fructe și cartofi.

SANCȚIUNI APIA pentru AJUTOARELE MICILOR FERMIERI ACORDATE PE MĂSURA 21!

SANCȚIUNI APIA pentru AJUTOARELE MICILOR FERMIERI ACORDATE PE MĂSURA 21!

24 septembrie 2020 - 09:22

AJUTOARE CRIZĂ. Verificările în teren efectuate de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) pentru ajutoarele acordate în cadrul Măsurii 21, ajutoare excepționale pentru pierderile cauzate de criza sanitară, se pot solda cu aplicarea unor sancțiuni crescătorilor de animale și cultivatorilor de legume, fructe și cartofi.

CONTROLUL APIA ÎN TEREN PENTRU AJUTOARELE ACORDATE MICILOR FERMIERI PE MĂSURA 21!

CONTROLUL APIA ÎN TEREN PENTRU AJUTOARELE ACORDATE MICILOR FERMIERI PE MĂSURA 21!

24 septembrie 2020 - 08:36

AJUTOARE CRIZĂ! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a anunțat miercuri, 23 septembrie 2020, lansarea Măsurii 21 prin care sunt acordate ajutoare crescătorilor de ovine/caprine, crescătorilor de bovine care dețin sub 91 de capete bovine și cultivatorilor de legume și fructe. Cererile se depun la APIA din data 25 septembrie 2020. APIA va efectua controale în teren pentru aceste ajutoare.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tehnologia Syngenta pentru cultura de tomate

Tehnologia Syngenta pentru cultura de tomate

Produsele Syngenta recomandate pentru combaterea bolilor și dăunătorilor la culturile de tomate în spații protejate.
Află ce fungicide și insecticide au fost utilizate cu succes în lotul demonstrativ Syngenta de la Seleuş, Arad.

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! Fermy Show - Tratamentul la sămânță

Bancul zilei

La restaurant

La restaurant
Chelnerul aleargă la masa unui client: Detalii