Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

SCHIMBARE SUBVENȚII! MAI PUȚINI BANI pentru AJUTORUL DE STAT LA MOTORINĂ!

Publicat: 18 septembrie 2018 - 15:18
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

ULTIMA ORĂ! OFICIAL! Ministerul Agriculturii a modificat din nou  Hotărârea de Guvern nr. 1174/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură. Săptămâna trecută, Ministerul Agriculturii a afișat, pe pagina sa oficială, suma alocată pentru plata ajutorului de stat la motorină pentru anul 2018. ASTĂZI, 18 septembrie, același act normativ este modificat, din nou, iar suma afișată este mai mică.

Săptămâna trecută, Ministerul Agriculturii anunța, printr-un proiect de act normativ, care modifica HG 1174/2014, că suma alocată pentru plata ajutorului de stat la motorina utilizată în agricultură în anul 2018 este de 487.586,579 mii lei și se asigură de la bugetul de stat, în limita prevederilor bugetare aprobate Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale pe anul 2018.

Marți, 18 septembrie 2018, Ministerul Agriculturii a făcut un update, o reactualizare, la proiectul de hotărâre de Guvern, iar suma afișată este mai mică, diferența este de circa 67 milioane de lei.

“ (5) Suma alocată pentru plata ajutorului de stat în anul 2018 este de 420.581 mii lei și se asigură de la bugetul de stat, în limita prevederilor bugetare aprobate Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale pe anul 2018.“

hotarare-motorina 2018_b

Ajutorul de stat pentru motorina utilizată în agricultură se acordă sub formă de rambursare a diferenței dintre rata accizei standard și rata accizei reduse (stabilită la 21,00 euro/1000 litri) pentru motorina utilizată la efectuarea lucrărilor mecanizate în agricultură a cărui valoare unitară este de 1,7385 lei/litru.

Vizualizat: 2414 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Dronele devin o opţiune pentru agricultură

Dronele devin o opţiune pentru agricultură

IQ Robotics, o companie românească cu sediul în Braşov, a adus la INDAGRA o dronă pentru aplicarea tratamentelor fito-sanitare, care a stârnit interesul multor fermieri. Drona este controlată prin calculator, de unde i se stabileşte harta şi misiunea, având o autonomie de zbor între 10 şi 15 minute, în funcţie de complexitatea operaţiunii şi condiţiile de lucru.

Reporter: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

AGROSEL adoptă o nouă identitate - HEKTAR Piscicultura are nevoie de susţinere! APAN Horticultură - Indagra 2019

Bancul zilei

La restaurant

La restaurant
Un restaurant foarte elegant. Detalii