Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

SCHIMBARE MAJORĂ LA PLATA SUBVENȚIILOR APIA!

Publicat: 25 aprilie 2019 - 19:28
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

PROIECT DE LEGE PENTRU SUBVENȚIILE FERMIERILOR! PRO România a depus la Parlamentul României un proiect de lege prin care se reduce considerabil birocrația la plata subvențiilor cuvenite fermierilor români. Dacă acest proiect va fi votat de parlamentari și va deveni lege, fermierii vor fi scutiți de un maldăr de acte pe care trebuie să le depună la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) ca să fie eligibili la plata subvențiilor

Potrivit comunicatului transmis de formațiunea politică PRO România, prin modificările propuse în proiectul de lege se simplifică substanţial modalitatea de accesare a schemelor de plăţi directe pentru fermieri.

Astfel, fermierii vor depune doar cererea de plată la APIA, împreună cu documentele care nu sunt emise de terţi. Pentru documentele emise de terţi (extras din registrul agricol, extras din Registrul Naţional al Exploataţiilor, extras din Registrul de Rasă, extras ONRC, etc.), APIA va solicita informaţii către entităţile emitente sau va consulta bazele de date disponibile on-line. Astfel, fermierul nu va pierde timp în perioada campaniei de primăvară pentru a obţine documente emise de entităţi care pot furniza direct aceste informaţii către APIA.

Prin această simplificare majoră, fermierul se va prezenta doar la centrele APIA pentru a depune cererea unică de plată şi cel mult încă o dată, pentru a clarifica eventualele suprapuneri de terenuri. În acest sens, fermierii (în special cei cu ferme mici sau medii, precum şi cei cu exploataţii agricole mixte) se vor putea concentra exclusiv asupra producţiei agricole. De asemenea, va fi eliminat în exclusivitate riscul depunerii de documente manipulate sau extrase cu termen de valabilitate depăşit, iar verificările efectuate de APIA vor fi mult mai exacte, eliminând considerabil riscul corecţiilor financiare, se arată în comunicatul PRO România.

Fermierii sunt un capital electoral important, astfel că toate formațiunile politice se străduiesc, în această perioadă, să le demonstreze că vor să le facă viața mai ușoară.

Vizualizat: 4379 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Ovidiu Ranta despre medalia de aur de la AGRITECHNICA

Ovidiu Ranta despre medalia de aur de la AGRITECHNICA

De vorbă cu Ovidiu Ranta despre medalia de aur de la AGRITECHNICA.John Deere si Joskin au obtinut din partea juriului DLG (din care a facut parte si conf. dr. Ovidiu Ranta) singura medalie de aur pentru inovatie acordata la aceasta editie de Agritechnica, pentru proiectul comun eAutoPower cu sistemul inteligent e8WD - prima cutie de viteze electro-mecanica. Tehnologie care promite sa revolutioneze mediul de operare tractor-implement... #IPSO Agricultură #DLG Intermarketing #John Deere #Joskin#AGRITECHNICA

OROS Linamar la AGRITECHNICA 2019 AGROSEL adoptă o nouă identitate - HEKTAR Piscicultura are nevoie de susţinere!

Bancul zilei

Moda de azi

Moda de azi
Tineretul şi moda de azi Detalii