Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

SCANDALUL CELOR 23 DE EURO/HA! DE CE AȚI MINȚIT FERMIERII?!

Publicat: 15 octombrie 2018 - 21:27
2 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

FERMIERII ROMÂNI, ÎN PRAGUL FURIEI! Fermierii români sunt furioși pentru că au fost mințiți! O spunem pe șleau și când o spunem ne bazăm pe declarațiile publice făcute de ministrul agriculturii, Petre Daea, și pe declarațiile ulterioare care aparțin directorului general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, și care, probabil, nu a vrut să-și contrazică șeful.

AGROINFO v-a explicat astăzi, cu ajutorul unor specialiști din APIA, care a fost complicatul algoritm după care s-au împărțit banii alocați României din rezerva agricolă pentru situații de criză, constituită la nivel european și care nu a fost cheltuită pe anul 2017.

Este vorba despre 16.451.931,77 euro ce s-au distribuit fermierilor, care au încasat plăți directe peste  suma de 2.000 de euro, după un algoritm stabilit de APIA Aparat Central, dar care algoritm nu are legătură cu alocarea unei sume fixe pe hectar. Despre acest algoritm, fermierii au aflat abia astăzi. Ei au trăit cu speranța că vor primi 23 de euro pe hectar.

Pe 12 octombrie 2018, APIA Aparat Central a început să vireze banii în conturile fermierilor și atunci s-a observat că nici vorbă de 23 de euro pe hectar, sumele primite fiind mult mai mici. Imediat, a fost vehiculată printre fermieri informația potrivit căreia APIA ar plăti doar 23 de euro pentru fiecare exploatație agricolă. Nu, nu se plătesc doar 23 de euro pe fermă. Nu este corectă această informație! Dar nu se plătesc nici 23 de euro pe hectar.  Nici această informație nu este corectă! Chiar dacă fermierii au fost mințiți până-n ultima clipă că vor încasa 23 de euro pe hectar. Cum au fost mințiți? În declarații oficiale făcute de ministrul agriculturii și, ulterior, de șeful APIA, care, credem noi, nu voia să-și contrazică șeful. Cât se poate de grav!

Cine a spus prima oară că fermierii vor primi un bonus la subvenții de 23 de euro pe hectar?

Nimeni altul decât ministrul agriculturii, Petre Daea. Unde a declarat ministrul agriculturii așa ceva? În conferința de presă organizată la Ministerul Agriculturii pe data de 28 august 2018. Cine era prezent acolo? Toată presa scrisă, online, audio-video. Adică, domnul ministru al agriculturii avea în față un snop de microfoane, de la aproape toate posturile de televiziune și o grămadă de reportofoane de la aproape toate publicațiile. Nu a fost prezentă doar presa agricolă! Nu s-a făcut această declarație într-un interviu dat unei singure publicații! Ministrul agriculturii a făcut această declarație în plină conferință de presă. Nu am auzit doar noi sau doar colegii noștri din presa agricolă. A auzit-o toată țara românească, așa cum îi place ministrului agriculturii să spună.

Deci, ministrul agriculturii a declarat că fermierii vor primi un bonus de 23 de euro pe hectar. Și înainte de a declara acest lucru, a atras atenția jurnaliștilor prezenți: Opinia publică să fie corect informată. Aveți dreptate, domnule ministru, dar noi, presa, nu ne putem asuma declarațiile dumneavoastră.

Cu câtva timp în urmă, dând un anumit semnal de îngrijorare că România ar fi pierdut 16 milioane de euro, ca urmare a corecțiilor financiare, știindu-se mecanismele de lucru care se folosesc la nivelul Comisiei Europene, vă spun acum, aici, că acești bani nu s-au pierdut, iar interesul nostru a fost tot timpul acolo unde modul de lucru și de interpretare merită să-l aplici pentru a aduce ultimul cent cuvenit țării în buzunarul fermierului.

Vă spun astăzi că cele 16 milioane sunt aprobate de Comisia Europeană, deci nu sunt bani pierduți, iar fermierii îi vor avea în conturi de săptămâna aceasta. Mai precis, am informațiile tehnice cum că la mijlocul săptămânii ce vine să pornească banii, iar fermierii vor avea săptămâna viitoare acești bani în conturi. Care înseamnă un număr de 93.000 de fermieri și ca sumă pe fiecare hectar undeva în jur de 23 de euro. Sunt banii fermierilor, merită să fie la ei, merită să facem orice efort oricât de mare ca banii să fie la ei, a declarat ministrul agriculturii, Petre Daea, în cadrul conferinței de presă, susținută la Ministerul Agriculturii pe data de 28 august 2018.

VIDEO AICI CU DECLARAȚIA MINISTRULUI AGRICULTURII!

Așadar, să o luăm cu începutul. Singura publicație care a dat semne de îngrijorare că acești bani vor fi pierduți a fost AGROINFO. Când s-au împărțit, anul trecut, banii din rezerva agricolă pentru situații de criză, România a fost exclusă de pe listă, singura țara UE care nu apărea pe listă, pentru că autoritățile noastre nu au fost capabile să completeze în timp util declarația pentru plățile directe făcute fermierilor. Se împiedicau în pragul de 2.000 de euro. Noi am demonstrat acest lucru, la vremea respectivă, cu documente cât se poate de oficiale primite de noi de la Comisia Europeană.  VEZI AICI AMĂNUNTE: ULTIMA ORĂ! NOU REGULAMENT EUROPEAN pentru SUBVENȚIILE FERMIERILOR!

După ce am dezvăluit noi că s-a greșit o declarație trimisă Comisiei Europene și riscăm să pierdem banii, au intrat autoritățile în trepidații, și-au revenit și au trimis declarația corectă ca să vină banii în țară și să fie dați fermierilor.

Au venit, în sfârșit banii în țară, cele 16.451.931,77 euro, mult așteptate de agricultori. Ce s-a întâmplat cu banii de la momentul venirii în țară? Trecem peste amânările la plată cu care deja fermierii sunt foarte obișnuiți. Să ne referim la celelalte informații date de ministrul agriculturii în declarația sa. Înseamnă un număr de 93.000 de fermieri, a spus ministrul agriculturii. E ca la Radio Erevan. Nu sunt 93.000 de fermieri români între care se împart acești bani. APIA ne-a comunicat oficial, pe data de 12 octombrie 2018, că sunt pe lista de plată: 76.141 de dosare, cu alte cuvinte, de fermieri. Un fermier nu are n dosare de subvenții la APIA. Are unul singur, după știința noastră.

Să spunem că nu este așa de grav că s-a greșit numărul fermierilor care încasează acest bonus. Partea gravă este că fermierilor li s-a spus că vor primi 23 de euro pe hectar. Cine le-a spus acest lucru? Ministrul agriculturii, Petre Daea!

La insistențele fermierilor, ulterior declarației făcută de ministrul Daea, AGROINFO l-a întrebat de două ori pe directorul general APIA, Adrian Pintea, când vor fi plătiți acești bani și dacă fermierii vor încasa 23 de euro/ha sau vor primi mai puțin, pentru că, la un moment dat, agricultorii ne-au spus că au auzit că vor primi doar 9 euro pe hectar. De fiecare dată, șeful APIA ne-a declarat că este vorba despre 23 de euro pe hectar. Noi am publicat și niciun oficial al Ministerului Agriculturii nu ne-a contrazis.

CITIȚI AICI DECLARAȚIA: EXCLUSIV! ȘEFUL APIA, ANUNȚ DE ULTIMĂ ORĂ PENTRU FERMIERII CARE AȘTEAPTĂ PLATA DE 23 EURO/HA!

Domnule ministru, de la dumneavoastră a pornit informația că fermierii vor primi 23 de euro pe hectar. Noi ascultăm sfatul dumneavoastră, ne străduim, așa cum ne-ați atenționat, să informăm corect opinia publică și vă întrebăm acum: de ce au fost mințiți fermierii? De ce ați declarat în conferință de presă că fermierii vor primi 23 de euro pe hectar? De ce ați furnizat presei o informație incorectă pe care noi, presa, la rândul nostru, am răspândit-o printre fermieri?

Vizualizat: 16467 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Soluţiile Ecofol pentru un randamentul maxim al  culturii de cereale păioase

Soluţiile Ecofol pentru un randamentul maxim al culturii de cereale păioase

18 septembrie 2020 - 11:47

Producţia de grâu din România a scăzut brusc în acest an din cauza secetei prelungite. Oficiali din Ministerul Agriculturii au declarat de curând, pentru presa internaţională, că în 10 din 41 de judeţe administrative culturile agricole au fost deteriorate, ajungându-se la daune de până la 100%, în anumite zone. 

MINISTRUL OROS ANUNȚĂ ASTĂZI: DE MÂINE ÎNCEP PLĂȚILE APIA!

MINISTRUL OROS ANUNȚĂ ASTĂZI: DE MÂINE ÎNCEP PLĂȚILE APIA!

17 septembrie 2020 - 16:11

CÂND AJUNG BANII ÎN CONTURILE FERMIRILOR? Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat astăzi că de mâine, 18 septembrie 2020, începe plata ajutorului de stat pentru fermierii ale căror culturi agricole au fost afectate de secetă.

ȚĂRANUL ROMÂN E CĂUTAT ȘI-I SUNT ASCULTATE NECAZURILE DOAR ÎN CAMPANIE ELECTORALĂ!

ȚĂRANUL ROMÂN E CĂUTAT ȘI-I SUNT ASCULTATE NECAZURILE DOAR ÎN CAMPANIE ELECTORALĂ!

17 septembrie 2020 - 15:51

OPINIE. Vin domnii de la oraș să-l caute pe țăranul român și să-i asculte necazurile, să-i vadă truda doar în campanie electorală. Atunci vor toți să-i arate țăranului cât de tare îl sprijină și cât de tare le pasă de soarta lui. Toți vor să se fotografieze și să se filmeze alături de țăranul român de parcă ar fi un exponat într-un muzeu. Pentru că asta va ajunge dacă i se vor da doar vorbe, nu și fapte.

SUNTEM O FAMILIE DE TINERI, MUNCIM ÎN CEHIA ȘI VREM SĂ NE ÎNTOARCEM ACASĂ, SĂ AVEM FERMA NOASTRĂ!

SUNTEM O FAMILIE DE TINERI, MUNCIM ÎN CEHIA ȘI VREM SĂ NE ÎNTOARCEM ACASĂ, SĂ AVEM FERMA NOASTRĂ!

17 septembrie 2020 - 11:22

TINERI FERMIERI DIN DIASPORA. AGROINFO a primit o scrisoare de la o familie de tineri care muncește în Cehia. Cei doi soți și-ar dori să se întoarcă în România și să-și facă o fermă la ei acasă. Ne-au rugat să le spunem ce condiții trebuie să îndeplinească pentru ajutorul de 50.000 de euro pentru instalarea tinerilor fermieri, varianta pentru tinerii români din diaspora.

Franţa insistă asupra interdicţiilor legate de glifosat

Franţa insistă asupra interdicţiilor legate de glifosat

17 septembrie 2020 - 10:46

Acum trei ani, Franţa şi-a stabilit obiectivul de a interzice complet glifosatul în 2023, înainte ca preşedintele Emmanuel Macron să declare că acest lucru nu este posibil.

MINISTRUL AGRICULTURII, DISCUȚII ASTĂZI CU OIERII ȘI VĂCARII!

MINISTRUL AGRICULTURII, DISCUȚII ASTĂZI CU OIERII ȘI VĂCARII!

17 septembrie 2020 - 09:36

AGENDA ȘEFULUI MADR! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, se află, în acest moment, la discuții cu crescătorii de oi și de vaci din localitatea Hida, județul Sălaj. Șeful MADR își publică zilnic agenda pe pagina sa oficială Facebook.

UN FERMIER AUSTRIAC RISCĂ PUȘCĂRIE PENTRU CĂ LE-A DAT SALARII PREA MICI MUNCITORILOR ROMÂNI!

UN FERMIER AUSTRIAC RISCĂ PUȘCĂRIE PENTRU CĂ LE-A DAT SALARII PREA MICI MUNCITORILOR ROMÂNI!

17 septembrie 2020 - 09:01

ANCHETAT CĂ-ȘI PLĂTEA PROST MUNCITORII. Un fermier austriac din Marchfeld riscă o amendă uriașă și chiar închisoarea, după ce autoritățile au aflat că îi plătea pe sezonierii din România și Serbia cu doar 4,20 euro pe oră, informează Digi24.

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 17 - 23 SEPTEMBRIE 2020!

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 17 - 23 SEPTEMBRIE 2020!

17 septembrie 2020 - 08:36

Caracteristici meteorologice. În primele zile va predomina un regim termic al aerului mai ridicat decât în mod normal, după care, spre sfârșitul perioadei se va produce o răcire treptată a vremii, la nivelul întregii țări.

Creştere de 18% a suprafeţelor cultivate cu sorg în Europa

Creştere de 18% a suprafeţelor cultivate cu sorg în Europa

16 septembrie 2020 - 13:22

În pofida climatului cu totul special din această primăvară, Europa a înregistrat în 2020 o creştere substanţială a suprafeţelor cultivate cu sorg, potrivit estimărilor organizaţiei interprofesionale Sorghum ID.

FERMIERII SUNT FRAȚI ÎN NECAZ: VACA, OAIA NU TREBUIE SĂ MOARĂ DE FOAME PÂNĂ VIN AJUTOARELE PROMISE DE GUVERNANȚI!

FERMIERII SUNT FRAȚI ÎN NECAZ: VACA, OAIA NU TREBUIE SĂ MOARĂ DE FOAME PÂNĂ VIN AJUTOARELE PROMISE DE GUVERNANȚI!

16 septembrie 2020 - 11:19

LECȚIE DE SOLIDARITATE ÎNTRE CRESCĂTORII DE ANIMALE! Un crescător de animale din Maramureș demonstrează că fermierii, micii crescători de animale, sunt frați în necazuri. Se ajută unul pe altul și nu mai așteaptă ajutorul autorităților care întârzie să vină. Animalele mor de foame până când se gândesc guvernanții. Anul 2020 este unul greu, lovit de secetă și de criză. Vaca, oaia, capra trebuie să mănânce până-n iunie anul viitor când micilor crescători li se promite că vor fi ajutați cu bani.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   
2.
Popescu cristi
|
10. 16, 2018. Tuesday 12:37
Au intrat 48,48 lei si la micii fermierii. Deci putem spune ca nu s-au facut plati? Nu putem. Trăiască PCR! ĂĂĂ, PSD.
1.
Mincinosul
|
10. 15, 2018. Monday 21:51
Pentru că toată activitatea tovarășului daea este o imensă minciună!
Totul este o mascaradă, așa cum este și începerea plăților la ora 12 noaptea. Este “revelionul fermierilor” cumva, de trebuie să stea funcționarii APIA aliniați pe lângă pereți la miezul nopții?
La fel de bine și normal era ca plățile să înceapă la ora 8, pentru că “traseul” banilor și termenul la care intră în cont sunt aceleași.
Și oricum se autorizează fermierii mici, cu cereri simple și suprafețe mici, doar să se poată spune că s-a dat drumul la plăti!
Asta cu condiția să nu se blocheze iar soft-ul, caz in care un funcționar va da un “clik dreapta” și poporul va dormi liniștit...
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   

Video

Combina MF Beta 7360 PLI pentru profesioniști - Testimonial Ionut Socaciu, Colina Harvesting.

Combina MF Beta 7360 PLI pentru profesioniști - Testimonial Ionut Socaciu, Colina Harvesting.

#tehnodiesel #masseyferguson #masseyferguson7360

Combina aparţine firmei Colina Harvesting, specializată în activităţi de recoltat şi fondată în 2019 de către Ionuţ Socaciu și Grațian Ştefănuţ. Combina Massey Ferguson Beta 7360 PLI a fost prima mare achiziţie a companiei. „Ne-am bazat mult pe nevoile fermierilor, de aceea am și ales o combină de recoltat performantă, de pantă, fiindcă zona unde activăm noi şi, în special, județul Cluj este o zonă de deal/colină - de aceea şi firma se numește Colina - de la zona unde activăm și Harvesting/recoltat", ne-a declarat Ionuţ Socaciu.

Massey Ferguson Beta 7360 PLI este pregătită pentru lucru în pantă şi dispune de un sistem de reglare şi "orizontalizare" automată electro-hidraulică până la: 20% transversal, 30% longitudinal ascendent şi 10% longitudinal descendent. Deşi headerul PowerFlow de 5,6 m poate fi considerat mic, pentru zona de deal este suficient. Sistemul de alimentare PowerFlow cu benzi transportoare nu lasă materialul să se adune la cuţite şi îl dirijează spre melc, care îl conduce la pick-up şi în aparatul de treierat.

Cabina SKYLINE cu încălzire şi aer conditionat, scaun operator Maximo Evolution cu suspensie pneumatică, cotieră şi joystick multifuncțional PowerGrip şi computer de bord Tech Touch oferă confort şi condiţii ideale de lucru. „Nu am avut niciodată probleme, doar reviziile și întreţinerea curentă.

Nu avem angajați, lucrăm doar noi şi o îngrijim bine... trebuie să fii atent, să ai ureche muzicală. Întreținerea nu este costisitoare, facem de 2 ori/an revizie capitală (filtre de aer, uleiul de motor, ulei grupuri, ulei hidraulic) și întreținerea zilnică în campanie - în fiecare dimineață combina este «suflată» şi gresată", precizează Ionuţ Socaciu.

Află detalii despre oferta de utilaje Tehnodiesel de la reprezentanții companiei.• Dudeștii Noi, jud. Timiș - tel. 0256378003• Bonțida, jud. Cluj - tel. 0373 550 105

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! Fermy Show - Tratamentul la sămânță

Bancul zilei

Trei amici

Trei amici
Trei amici, evident români, erau într-o barcă şi dădeau la peşte când deodată un înger vindecător apare lânga ei. Detalii