Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

SCANDALUL CELOR 23 DE EURO/HA! DE CE AȚI MINȚIT FERMIERII?!

Publicat: 15 octombrie 2018 - 21:27
2 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

FERMIERII ROMÂNI, ÎN PRAGUL FURIEI! Fermierii români sunt furioși pentru că au fost mințiți! O spunem pe șleau și când o spunem ne bazăm pe declarațiile publice făcute de ministrul agriculturii, Petre Daea, și pe declarațiile ulterioare care aparțin directorului general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, și care, probabil, nu a vrut să-și contrazică șeful.

AGROINFO v-a explicat astăzi, cu ajutorul unor specialiști din APIA, care a fost complicatul algoritm după care s-au împărțit banii alocați României din rezerva agricolă pentru situații de criză, constituită la nivel european și care nu a fost cheltuită pe anul 2017.

Este vorba despre 16.451.931,77 euro ce s-au distribuit fermierilor, care au încasat plăți directe peste  suma de 2.000 de euro, după un algoritm stabilit de APIA Aparat Central, dar care algoritm nu are legătură cu alocarea unei sume fixe pe hectar. Despre acest algoritm, fermierii au aflat abia astăzi. Ei au trăit cu speranța că vor primi 23 de euro pe hectar.

Pe 12 octombrie 2018, APIA Aparat Central a început să vireze banii în conturile fermierilor și atunci s-a observat că nici vorbă de 23 de euro pe hectar, sumele primite fiind mult mai mici. Imediat, a fost vehiculată printre fermieri informația potrivit căreia APIA ar plăti doar 23 de euro pentru fiecare exploatație agricolă. Nu, nu se plătesc doar 23 de euro pe fermă. Nu este corectă această informație! Dar nu se plătesc nici 23 de euro pe hectar.  Nici această informație nu este corectă! Chiar dacă fermierii au fost mințiți până-n ultima clipă că vor încasa 23 de euro pe hectar. Cum au fost mințiți? În declarații oficiale făcute de ministrul agriculturii și, ulterior, de șeful APIA, care, credem noi, nu voia să-și contrazică șeful. Cât se poate de grav!

Cine a spus prima oară că fermierii vor primi un bonus la subvenții de 23 de euro pe hectar?

Nimeni altul decât ministrul agriculturii, Petre Daea. Unde a declarat ministrul agriculturii așa ceva? În conferința de presă organizată la Ministerul Agriculturii pe data de 28 august 2018. Cine era prezent acolo? Toată presa scrisă, online, audio-video. Adică, domnul ministru al agriculturii avea în față un snop de microfoane, de la aproape toate posturile de televiziune și o grămadă de reportofoane de la aproape toate publicațiile. Nu a fost prezentă doar presa agricolă! Nu s-a făcut această declarație într-un interviu dat unei singure publicații! Ministrul agriculturii a făcut această declarație în plină conferință de presă. Nu am auzit doar noi sau doar colegii noștri din presa agricolă. A auzit-o toată țara românească, așa cum îi place ministrului agriculturii să spună.

Deci, ministrul agriculturii a declarat că fermierii vor primi un bonus de 23 de euro pe hectar. Și înainte de a declara acest lucru, a atras atenția jurnaliștilor prezenți: Opinia publică să fie corect informată. Aveți dreptate, domnule ministru, dar noi, presa, nu ne putem asuma declarațiile dumneavoastră.

Cu câtva timp în urmă, dând un anumit semnal de îngrijorare că România ar fi pierdut 16 milioane de euro, ca urmare a corecțiilor financiare, știindu-se mecanismele de lucru care se folosesc la nivelul Comisiei Europene, vă spun acum, aici, că acești bani nu s-au pierdut, iar interesul nostru a fost tot timpul acolo unde modul de lucru și de interpretare merită să-l aplici pentru a aduce ultimul cent cuvenit țării în buzunarul fermierului.

Vă spun astăzi că cele 16 milioane sunt aprobate de Comisia Europeană, deci nu sunt bani pierduți, iar fermierii îi vor avea în conturi de săptămâna aceasta. Mai precis, am informațiile tehnice cum că la mijlocul săptămânii ce vine să pornească banii, iar fermierii vor avea săptămâna viitoare acești bani în conturi. Care înseamnă un număr de 93.000 de fermieri și ca sumă pe fiecare hectar undeva în jur de 23 de euro. Sunt banii fermierilor, merită să fie la ei, merită să facem orice efort oricât de mare ca banii să fie la ei, a declarat ministrul agriculturii, Petre Daea, în cadrul conferinței de presă, susținută la Ministerul Agriculturii pe data de 28 august 2018.

VIDEO AICI CU DECLARAȚIA MINISTRULUI AGRICULTURII!

Așadar, să o luăm cu începutul. Singura publicație care a dat semne de îngrijorare că acești bani vor fi pierduți a fost AGROINFO. Când s-au împărțit, anul trecut, banii din rezerva agricolă pentru situații de criză, România a fost exclusă de pe listă, singura țara UE care nu apărea pe listă, pentru că autoritățile noastre nu au fost capabile să completeze în timp util declarația pentru plățile directe făcute fermierilor. Se împiedicau în pragul de 2.000 de euro. Noi am demonstrat acest lucru, la vremea respectivă, cu documente cât se poate de oficiale primite de noi de la Comisia Europeană.  VEZI AICI AMĂNUNTE: ULTIMA ORĂ! NOU REGULAMENT EUROPEAN pentru SUBVENȚIILE FERMIERILOR!

După ce am dezvăluit noi că s-a greșit o declarație trimisă Comisiei Europene și riscăm să pierdem banii, au intrat autoritățile în trepidații, și-au revenit și au trimis declarația corectă ca să vină banii în țară și să fie dați fermierilor.

Au venit, în sfârșit banii în țară, cele 16.451.931,77 euro, mult așteptate de agricultori. Ce s-a întâmplat cu banii de la momentul venirii în țară? Trecem peste amânările la plată cu care deja fermierii sunt foarte obișnuiți. Să ne referim la celelalte informații date de ministrul agriculturii în declarația sa. Înseamnă un număr de 93.000 de fermieri, a spus ministrul agriculturii. E ca la Radio Erevan. Nu sunt 93.000 de fermieri români între care se împart acești bani. APIA ne-a comunicat oficial, pe data de 12 octombrie 2018, că sunt pe lista de plată: 76.141 de dosare, cu alte cuvinte, de fermieri. Un fermier nu are n dosare de subvenții la APIA. Are unul singur, după știința noastră.

Să spunem că nu este așa de grav că s-a greșit numărul fermierilor care încasează acest bonus. Partea gravă este că fermierilor li s-a spus că vor primi 23 de euro pe hectar. Cine le-a spus acest lucru? Ministrul agriculturii, Petre Daea!

La insistențele fermierilor, ulterior declarației făcută de ministrul Daea, AGROINFO l-a întrebat de două ori pe directorul general APIA, Adrian Pintea, când vor fi plătiți acești bani și dacă fermierii vor încasa 23 de euro/ha sau vor primi mai puțin, pentru că, la un moment dat, agricultorii ne-au spus că au auzit că vor primi doar 9 euro pe hectar. De fiecare dată, șeful APIA ne-a declarat că este vorba despre 23 de euro pe hectar. Noi am publicat și niciun oficial al Ministerului Agriculturii nu ne-a contrazis.

CITIȚI AICI DECLARAȚIA: EXCLUSIV! ȘEFUL APIA, ANUNȚ DE ULTIMĂ ORĂ PENTRU FERMIERII CARE AȘTEAPTĂ PLATA DE 23 EURO/HA!

Domnule ministru, de la dumneavoastră a pornit informația că fermierii vor primi 23 de euro pe hectar. Noi ascultăm sfatul dumneavoastră, ne străduim, așa cum ne-ați atenționat, să informăm corect opinia publică și vă întrebăm acum: de ce au fost mințiți fermierii? De ce ați declarat în conferință de presă că fermierii vor primi 23 de euro pe hectar? De ce ați furnizat presei o informație incorectă pe care noi, presa, la rândul nostru, am răspândit-o printre fermieri?

Vizualizat: 16273 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
agroinfo_ro_banner_pagina_articol_728x90 otp

Alte articole in aceasta categorie

Creşterea randamentelor a redus presiunea asupra terenurilor agricole

Creşterea randamentelor a redus presiunea asupra terenurilor agricole

30 mai 2020 - 11:15

Dacă am înlătura complet progresul semnificativ în ceea ce priveşte productivitatea culturilor cerealiere începând cu 1962, astăzi am avea nevoie de două ori mai mult pământ pentru a obţine producţiile înregistrate în prezent.

LEGE: PRODUSELE DE LA MICII FERMIERI, COLECTATE și CUMPĂRATE DE STAT!

LEGE: PRODUSELE DE LA MICII FERMIERI, COLECTATE și CUMPĂRATE DE STAT!

29 mai 2020 - 09:11

LEGE privind achiziţionarea produselor alimentare din producţie autohtonă! Un proiect de lege, înregistrat la Senatul României, stabilește ca produsele de la micii fermieri români, de la procesatorii care folosesc materie primă românească, să fie colectate și cumpărate de stat și distribuite apoi magazinelor, unităților militare, cantinelor, spitalelor. Proiectul de lege este inițiat de deputatul Grațiela Leocadia Gavrilescu (PPU) și susținut de grupul parlamentar PSD.

MIERE ROMÂNEASCĂ PUȚINĂ ȘI SCUMPĂ! BIROCRAȚIA FRÂNEAZĂ AJUTOARELE pentru APICULTORI!

MIERE ROMÂNEASCĂ PUȚINĂ ȘI SCUMPĂ! BIROCRAȚIA FRÂNEAZĂ AJUTOARELE pentru APICULTORI!

29 mai 2020 - 08:09

APICULTORII RUINAȚI! Vremea capricioasă, temperaturile scăzute, criza sanitară, toate la un loc au afectat grav apicultura din România. Apicultorii spun că mierea va fi puțină anul acesta și scumpă, mai ales cea de salcâm. Au nevoie de ajutor, dar cu toate acestea, mulți dintre ei renunță la ajutorul de minimis de 20 de lei/familie de albină. Birocrația e mare. Dacă ai șapcă, de ce ai șapcă, dacă nu ai, de ce nu ai, spune un apicultor din județul Cluj.

AFIR ANUNȚĂ CĂ ESTE O INSTITUȚIE ANTI-MITĂ!

AFIR ANUNȚĂ CĂ ESTE O INSTITUȚIE ANTI-MITĂ!

28 mai 2020 - 20:23

COMUNICAT! Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale este prima instituție publică din România care a obținut din partea RINA SIMTEX, încă din iunie 2019, cerificarea internațională pentru standardul ISO 37001:2016, specific sistemului de management anti-mită, anunță AFIR într-un comunicat transmis astăzi pentru AGROINFO.

FERMIERII ROMÂNI PROTESTEAZĂ! DECIZIILE DE CARE SE SIMT AMENINȚAȚI!

FERMIERII ROMÂNI PROTESTEAZĂ! DECIZIILE DE CARE SE SIMT AMENINȚAȚI!

28 mai 2020 - 20:05

REGULI DURE! Fermierii români consideră că deciziile Comisiei Europene sunt greșite și duc la pierderi enorme! Comisia Europeană a adoptat două strategii prin care se renunță la 50% din pesticidele folosite, la 20% din îngrășăminte, 10% din terenuri sunt scoase din circuitul agricol, iar 25% din suprafața arabilă trebuie ocupată de agricultură ecologică. Asociația Producătorilor de Porumb din România a transmis un comunicat pentru AGROINFO.

AVANS SUBVENȚII! MESAJ APIA pentru TOȚI FERMIERII!

AVANS SUBVENȚII! MESAJ APIA pentru TOȚI FERMIERII!

28 mai 2020 - 18:58

OFICIAL. Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că a eliberat 720 adeverințe pentru beneficiarii schemelor de plăți directe și 613 adeverințe pentru beneficiarii schemelor de plată pentru măsurile de mediu şi climă (Măsura 10 – Agromediu și climă, Măsura 11 – Agricultură ecologică, Măsura 13 - Plăți zone defavorizate), în baza convențiilor încheiate de APIA cu instituțiile financiar-bancare și nebancare.

Prețul la export pentru grâul rusesc a crescut

Prețul la export pentru grâul rusesc a crescut

28 mai 2020 - 18:47

Pe fondul prognozelor scăzute (din cauza secetei), prețurile la export pentru viitoare recoltă de grâu rusesc au crescut. Potrivit agenţiei IKAR, prețurile pentru producţia viitoare de grâu, în Novorossiisk, cu livrare în iulie au crescut săptămâna trecută cu 4 dolari/tonă, ajungând până la 199 dolari/tonă (FOB). De asemenea, SovEcon a înregistrat o creștere săptâmânală cu aproape 3% pe tonă pentru grâul de panificaţie, preţul cu livrare FOB, în iulie, fiind de 202 USD/tonă.

VEȘTI PENTRU TINERII FERMIERI CARE AȘTEAPTĂ CELE 50 DE HECTARE DE TEREN!

VEȘTI PENTRU TINERII FERMIERI CARE AȘTEAPTĂ CELE 50 DE HECTARE DE TEREN!

28 mai 2020 - 11:27

OFICIAL MADR. Actul normativ pentru atribuirea celor 50 de hectare de teren agricol tinerilor fermieri este deja în avizare internă la Ministerul Agriculturii, anunță secretarul de stat din Ministerul Agriculturii, Emil Florian Dumitru. Cele 50 de hectare de teren agricol sunt la pachet cu ajutorul pentru instalarea tinerilor fermieri, un sprijin de maxim 50.000 de euro.

IMPORTĂM CARNE DE PORC ȘI PÂINE ȘI EXPORTĂM SUBVENȚII!

IMPORTĂM CARNE DE PORC ȘI PÂINE ȘI EXPORTĂM SUBVENȚII!

28 mai 2020 - 11:02

PORCUL ROMÂNESC PE CALE DE DISPARIȚIE! Pe primul loc în clasamentul importurilor de alimente pe care le face România este carnea de porc, urmată de pâine și alte produse de panificație.  Potrivit secretarului de stat din Ministerul Agriculturii, Emil Florian Dumitru, România importă, la acest moment, carne de porc în valoare de 700 milioane de euro.

SECRETAR DE STAT MADR: AM GREȘIT! AM DAT BANI FOARTE MULȚI LA FOARTE PUȚINI FERMIERI!

SECRETAR DE STAT MADR: AM GREȘIT! AM DAT BANI FOARTE MULȚI LA FOARTE PUȚINI FERMIERI!

28 mai 2020 - 10:03

BANI MULȚI LA PUȚINI FERMIERI! Accesul la sprijinul financiar din fondurile europene e dificil pentru mulți fermieri români. Ei se plâng că nu reușesc să obțină finanțare nerambursabilă. Secretarul de stat din Ministerul Agriculturii, Emil Florian Dumitru, recunoaște că Ministerul Agriculturii a dat bani foarte mulți la foarte puțini fermieri. Oficialul MADR dezvăluie cum peste un miliard de euro trebuia să ajungă la 12.000 de fermieri, dar au ajuns bani doar la 1.700 de fermieri.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   
2.
Popescu cristi
|
10. 16, 2018. Tuesday 12:37
Au intrat 48,48 lei si la micii fermierii. Deci putem spune ca nu s-au facut plati? Nu putem. Trăiască PCR! ĂĂĂ, PSD.
1.
Mincinosul
|
10. 15, 2018. Monday 21:51
Pentru că toată activitatea tovarășului daea este o imensă minciună!
Totul este o mascaradă, așa cum este și începerea plăților la ora 12 noaptea. Este “revelionul fermierilor” cumva, de trebuie să stea funcționarii APIA aliniați pe lângă pereți la miezul nopții?
La fel de bine și normal era ca plățile să înceapă la ora 8, pentru că “traseul” banilor și termenul la care intră în cont sunt aceleași.
Și oricum se autorizează fermierii mici, cu cereri simple și suprafețe mici, doar să se poată spune că s-a dat drumul la plăti!
Asta cu condiția să nu se blocheze iar soft-ul, caz in care un funcționar va da un “clik dreapta” și poporul va dormi liniștit...
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   

Video

Ovidiu Ranta despre medalia de aur de la AGRITECHNICA

Ovidiu Ranta despre medalia de aur de la AGRITECHNICA

De vorbă cu Ovidiu Ranta despre medalia de aur de la AGRITECHNICA.John Deere si Joskin au obtinut din partea juriului DLG (din care a facut parte si conf. dr. Ovidiu Ranta) singura medalie de aur pentru inovatie acordata la aceasta editie de Agritechnica, pentru proiectul comun eAutoPower cu sistemul inteligent e8WD - prima cutie de viteze electro-mecanica. Tehnologie care promite sa revolutioneze mediul de operare tractor-implement... #IPSO Agricultură #DLG Intermarketing #John Deere #Joskin#AGRITECHNICA

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

Ziua de mâine

Ziua de mâine
Cea mai grozavă zi este MÂINE. Detalii