FMC-pus direct
KWS+
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

SCANDAL de PROPORȚII ÎNTRE OIERII din ROMÂNIA!

Publicat: 22 martie 2017 - 19:30
1 comentarii   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

BĂIEȚII VESELI AR ÎNVÂRTI SUBVENȚIILE! Scandalul mocnește între crescătorii de oi din România! Ghiță Ciobanul, Gheorghe Dănulețiu, și mai mulți oieri vor să vină vineri, 24 martie 2017, la Ministerul Agriculturii! Oierii vor să-i dezvăluie ministrului afacerile care se învârt în jurul celei mai mari subvenții! Cum sunt vânduți berbeci bătrâni sau miei de un an drept berbeci de rasă, ca unii să încaseze subvenția, și alte necazuri pe care fermierii nu mai vor să le țină ascunse.

Știu toți fermierii că pentru încasarea sprijinului cuplat, al cărui cuantum e de vreo trei ori mai mare decât ajutorul național tranzitoriu pentru ovine, pe care-l încasează cam toți oierii, e nevoie să ai oile înscrise în registrul genealogic al rasei, ori să ai berbeci de rasă cu certificate de origine. Un berbec cu certificat de origine la 35 de femele ovine. "Băieții veseli" din sectorul ovine, printre ei unii lideri ai oierilor, spune Ghiță Ciobanul, ar fi văzut în aceste criterii de eligibilitate o sursă bună de făcut bani.

Ceea ce e acum nu e deloc bine pentru fermierii din România. E bine doar pentru unii. Foarte multă lume a vrut să-și înscrie oile pentru SCZ (sprijin cuplat n.r.) și nu a putut pentru că băieții noștri veseli vorbesc una la televizor și în realitate fac alta. De exemplu, sunt niște băieți care au plătit ca să fie înscriși în SCZ, li s-au luat banii și nu au fost înscrise animalele în controlul oficial al producțiilor.

Unul a plătit vreo 16 milioane de lei vechi și nu are nici măcar chitanță și nici oile înscrise. Noi nu putem face montă dirijată la peste 1.000 de oi. Este imposibil să alegi 35 de oi să le ții cu un berbec 35 de zile! Noi nu putem îndeplini condițiile astea pentru sprijinul cuplat. Cât privește controlul oficial al producțiilor (COP), nu știu câți îl fac. Poate doar 2% din oierii din România fac COP.

Am fost la APIA la Zalău și m-au întrebat de ce nu vreau să bag oile la SCZ. Și le-am spus: domnilor, dar noi nu putem să îndeplinim condițiile astea și nu ne apucăm acum să înșelăm. S-au pus condițiile astea pentru că sunt interese foarte mari de sus. De la federațiile astea. Nu zic de Romovis că acolo e nea Nicu (Nicolae Cioranu, președinte Federația Romovis n.r.) și e om de treabă. Dar interesele se fac după ceilalți. ghita-ciobanu_b

Toate s-au întâmplat de la IndAgra de anul ăsta. De atunci, s-a dat și ajutorul de minimis, s-au scos bani și s-a plătit minimis, dar subvențiile nu le-am primit nici acum. Nici nu știu cum se vor da banii la oameni. Sunt restanțe și de anul trecut. Nu am primit niciun leu subvenție. Dar impozitele care ne așteaptă sunt mari. Anul trecut a fost 4 lei pe cap de oaie, dar acum am auzit de 12 lei pe cap de oaie, 20 de lei, acuză Ghiță Ciobanul.

Fermierul spune că vrea să formeze un sindicat al oierilor și, împreună cu nucleul acestui sindicat, să vină vineri la Ministerul Agriculturii.

Am scos printr-un avocat statutul sindicatului și vrem să-l punem în mișcare. Cine să ne apere și pe noi dacă nu avem sindicat?! Vrem să venim vineri la minister pentru că se va discuta despre subvențiile noastre, ce se întâmplă după 2020, și o să fie și băieții veseli acolo, la minister, cei care negociază de obicei. Noi chiar vrem să ne întâlnim cu ei față-n față, la ministrul agriculturii, dacă ministrul ne primește și pe noi. 

Nu suntem împotriva COP, dar să se facă legal. Nu să fie 100%, dar măcar 80%. Nu cum s-a făcut cu berbecii. Mulți au cumpărat berbeci reformă din târguri cu 2-3 milioane de lei vechi și i-au vândut cu 25 de milioane de lei vechi pe ajutorul de minimis, ca berbeci de rasă. No, ce origine are ăla dacă e cumpărat de la badea?! Știu pe unul care a vândut 300 de berbeci de la 300 de oi.

Un oier mi-a spus că a cumpărat berbeci de rasă și când colo berbecii ăia aveau 35 de kilograme. A vândut unul de la Maramureș 500 de berbeci și a zis că sunt de rasă. În realitate, erau miei și berbeci bătrâni, cumpărați de prin târguri, și aveau certificate de origine. De unde erau certificatele de origine, cum au făcut rost de ele?! Vrem să știm și noi! I-am explicat și domnului ministru Irimescu și domnului ministru Daea. Domnul Daea a zis că trimite controale, dar nimic. Băieții veseli s-au lăudat: stați liniștiți că nu face nimeni controale! Eu la oi am crescut și tot de oi mă ocup, am 1.800 de oi, dar în realitate, nu pe hârtie, înțelegeți? Și mă doare sufletul de ce se întâmplă, spune oierul.

Ghiță Ciobanul și oierii lui sunt deciși să vină la minister. Numai dacă se întâmplă ceva extraordinar nu venim, mai spune fermierul.

Vizualizat: 29272 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Termen APIA plata subvenției APIA pe pășune!

Termen APIA plata subvenției APIA pe pășune!

25 septembrie 2021 - 07:03

Plata subvenției APIA pe hectarul de pășune, pentru acest an, este condiționată de respectarea unui termen APIA obligatoriu până la care se pot depune documentele care vă asigură încasarea banilor pe hectar. Agroinfo a obținut de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură informații care vă ajută să nu pierdeți subvențiile pentru pășune, la care aveți dreptul în acest an. Termenul APIA pentru plata subvenției la pășune este 15 octombrie 2021.

Dacă pui bălegar pe câmp, iei amendă 100.000 de lei! Mâine-poimâine o să interzică și chirpiciul ăștia!

Dacă pui bălegar pe câmp, iei amendă 100.000 de lei! Mâine-poimâine o să interzică și chirpiciul ăștia!

25 septembrie 2021 - 06:15

Cunoscutul cântăreț de rap Puya, pe numele lui real Dragoș Gărdescu, pune degetul pe rană. Țăranilor români li se interzice să pună bălegar pe câmp, pentru că deranjează nasurile delicate ale orășenilor care-și clădesc vile pe la țară. La fel se întâmplă și cu mirosul venit din grajdul animalelor. Deranjează. Mâine-poimâine o să interzică și chirpiciul ăștia, spune Puya, care și-a cumpărat o casă din chirpici la țară, pe care vrea să o păstreze așa.

Comunicat APIA pentru toți fermierii, crescătorii de animale! Plata subvențiilor APIA!

Comunicat APIA pentru toți fermierii, crescătorii de animale! Plata subvențiilor APIA!

25 septembrie 2021 - 05:25

Agenția de Plăți și Intervnție pentru Agricultură (APIA) anunță acum fermierii, crescătorii de animale că eliberează în continuare adeverințe APIA pentru încasarea în avans a subvențiilor agricole aferente acestui an. Așa-zisele adeverințe punte cu care fermierii pot să-și contracteze împrumuturi bancare garantînd cu subvențiile care li se cuvin vor fi eliberate până la demararea plăților în avans. Plata avansului APIA începe la 18 octombrie.

AFIR ASTĂZI: Ajutor micii fermieri 15.000 euro/fermier! Din 27 septembrie, punctaj mai mic pentru cereri!

AFIR ASTĂZI: Ajutor micii fermieri 15.000 euro/fermier! Din 27 septembrie, punctaj mai mic pentru cereri!

24 septembrie 2021 - 08:57

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a înregistrat până astăzi, la ora publicării știrii, 527 de cereri pentru zona montană și 359 de cereri pentru zona normală inclusiv ITI pentru ajutorul european de 15.000 de euro/fermă destinat fermelor mici. Vestea bună pentru micii fermieri este că din 27 septembrie 2021, punctajul pentru acceptarea cererilor de finanțare scade la jumătate.

Ministrul Oros vorbește de digitalizare când țăranii români încă ară cu vacile pe câmp!

Ministrul Oros vorbește de digitalizare când țăranii români încă ară cu vacile pe câmp!

23 septembrie 2021 - 22:36

Replici acide de la fermieri pentru ministrul agriculturii Adrian Oros la declarația acestuia că vor fi alocați bani în Planul Național Strategic pentru digitalizarea în agricultură.

Ministerul Agriculturii anunță că organizează Târg!

Ministerul Agriculturii anunță că organizează Târg!

23 septembrie 2021 - 19:39

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) împreună cu Federația LEADER organizează Târgul Produs în GAL, ca parte integrată a evenimentului „ROMÂNIA-LEADER de 10”. Acesta va avea loc în curtea sediului Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale din Bulevardul Carol I, nr. 2-4, sector 3, București, în perioada 30 septembrie – 3 octombrie 2021, între orele 10:00-18:00, cu acces liber pentru vizitatori.

Regulament NOU! Obligația apicultorilor de a ține registre și hărți!

Regulament NOU! Obligația apicultorilor de a ține registre și hărți!

23 septembrie 2021 - 06:21

Un nou Regulament european, REGULAMENTUL DELEGAT (UE) 2021/1691 AL COMISIEI de modificare a anexei II la Regulamentul (UE) 2018/848 al Parlamentului European și al Consiliului în ceea ce privește cerințele referitoare la ținerea de registre aplicabile operatorilor din sectorul producției ecologice obligă apicultorii să țină registre cu operațiunile efectuate în stupi și o hartă a zonelor utilizate.

Târgul Național AgriCultura - 30 septembrie 2021!

Târgul Național AgriCultura - 30 septembrie 2021!

22 septembrie 2021 - 18:35

Eveniment! A XXIV-a ediție a Târgului Național AgriCultura își va deschide porțile pe 30 septembrie.

AFIR anunță astăzi fermierii: Ajutor de la 600.000 euro/beneficiar la 1,5 milioane euro/beneficiar!

AFIR anunță astăzi fermierii: Ajutor de la 600.000 euro/beneficiar la 1,5 milioane euro/beneficiar!

22 septembrie 2021 - 16:19

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a publicat, pe pagina oficială de internet www.afir.info, Ghidul solicitantului pentru obținerea sprijinului financiar pentru investiții în procesarea sau marketingul produselor agricole, mai precis prin submăsura 4.2 din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020). Cuantumul ajutorului este de la 600.000 euro/proiect la 1,5 milioane euro/proiect.

MADR: Veste bună pentru crescătorii de animale! Export ovine/bovine în Arabia Saudită!

MADR: Veste bună pentru crescătorii de animale! Export ovine/bovine în Arabia Saudită!

22 septembrie 2021 - 05:59

În urma ridicării restricției la exportul de animale vii (ovine/bovine) din România în Regatul Arabiei Saudite, țara noastră este văzută ca o sursă importantă de aprovizionare, anunță Ministerul Agriculturii. Arabia Saudită este interesată să importe din România animale și produse agricole.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
Clau
|
03. 23, 2017. Thursday 12:32
Bine punctat, noi fraierii să disparem si sa îsi umple ei buzunarele vreo 2 - 3 ani să impartă suma asta mare la un numar cât mai mic de solicitanți, că de aici și interesul să primească cât mai puțini sprijinul cuplat .Ministrul a vrut să schimbe regurile și să primească mai mulți crescatori scz si mai marii lideri s-au opus vezi Doamne că au băgat mulți bani în genetică,dar mă intreb când au vândut zeci de berbeci cu 3000 lei câți bani or fi caștigat?Tot să faci oerit în România cu suventii de zeci de euro si vanzari de berbeci de sute de euro, te mai interesează că vine intermediarul și îti ofera 4 lei pe kg de miel în viu, sau 200 de lei pe o oaie care nu e cu nimic mai prejos decât una înscrisă in registru.
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Vor să îngroape 22.000 de porci morți în mijlocul pășunii unde pasc 1.400 de oi!

Vor să îngroape 22.000 de porci morți în mijlocul pășunii unde pasc 1.400 de oi!

Apel disperat al crescătoarei de ovine inginer Ileana Voina din județul Hunedoara. În mijlocul pășunii pe care pasc 1.400 de ovine s-a săpat cu excavatorul o groapă adâncă unde ar urma să fie îngropați peste 22.000 de porci uciși de pesta porcină africană.

Tractorul ZETOR, stăpânul păşunii în ferma de vite Angus a lui Ioan Hlavai Tractorul autonom AgXeed de 156 CP în lucru la Cereals 2021! Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

Bancul zilei

Nume unic

Nume unic
- Domnisoara, de ce v-ati numit câinele "Boule"? Detalii