Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

SCANDAL de PROPORȚII ÎNTRE OIERII din ROMÂNIA!

Publicat: 22 martie 2017 - 19:30
1 comentarii   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

BĂIEȚII VESELI AR ÎNVÂRTI SUBVENȚIILE! Scandalul mocnește între crescătorii de oi din România! Ghiță Ciobanul, Gheorghe Dănulețiu, și mai mulți oieri vor să vină vineri, 24 martie 2017, la Ministerul Agriculturii! Oierii vor să-i dezvăluie ministrului afacerile care se învârt în jurul celei mai mari subvenții! Cum sunt vânduți berbeci bătrâni sau miei de un an drept berbeci de rasă, ca unii să încaseze subvenția, și alte necazuri pe care fermierii nu mai vor să le țină ascunse.

Știu toți fermierii că pentru încasarea sprijinului cuplat, al cărui cuantum e de vreo trei ori mai mare decât ajutorul național tranzitoriu pentru ovine, pe care-l încasează cam toți oierii, e nevoie să ai oile înscrise în registrul genealogic al rasei, ori să ai berbeci de rasă cu certificate de origine. Un berbec cu certificat de origine la 35 de femele ovine. "Băieții veseli" din sectorul ovine, printre ei unii lideri ai oierilor, spune Ghiță Ciobanul, ar fi văzut în aceste criterii de eligibilitate o sursă bună de făcut bani.

Ceea ce e acum nu e deloc bine pentru fermierii din România. E bine doar pentru unii. Foarte multă lume a vrut să-și înscrie oile pentru SCZ (sprijin cuplat n.r.) și nu a putut pentru că băieții noștri veseli vorbesc una la televizor și în realitate fac alta. De exemplu, sunt niște băieți care au plătit ca să fie înscriși în SCZ, li s-au luat banii și nu au fost înscrise animalele în controlul oficial al producțiilor.

Unul a plătit vreo 16 milioane de lei vechi și nu are nici măcar chitanță și nici oile înscrise. Noi nu putem face montă dirijată la peste 1.000 de oi. Este imposibil să alegi 35 de oi să le ții cu un berbec 35 de zile! Noi nu putem îndeplini condițiile astea pentru sprijinul cuplat. Cât privește controlul oficial al producțiilor (COP), nu știu câți îl fac. Poate doar 2% din oierii din România fac COP.

Am fost la APIA la Zalău și m-au întrebat de ce nu vreau să bag oile la SCZ. Și le-am spus: domnilor, dar noi nu putem să îndeplinim condițiile astea și nu ne apucăm acum să înșelăm. S-au pus condițiile astea pentru că sunt interese foarte mari de sus. De la federațiile astea. Nu zic de Romovis că acolo e nea Nicu (Nicolae Cioranu, președinte Federația Romovis n.r.) și e om de treabă. Dar interesele se fac după ceilalți. ghita-ciobanu_b

Toate s-au întâmplat de la IndAgra de anul ăsta. De atunci, s-a dat și ajutorul de minimis, s-au scos bani și s-a plătit minimis, dar subvențiile nu le-am primit nici acum. Nici nu știu cum se vor da banii la oameni. Sunt restanțe și de anul trecut. Nu am primit niciun leu subvenție. Dar impozitele care ne așteaptă sunt mari. Anul trecut a fost 4 lei pe cap de oaie, dar acum am auzit de 12 lei pe cap de oaie, 20 de lei, acuză Ghiță Ciobanul.

Fermierul spune că vrea să formeze un sindicat al oierilor și, împreună cu nucleul acestui sindicat, să vină vineri la Ministerul Agriculturii.

Am scos printr-un avocat statutul sindicatului și vrem să-l punem în mișcare. Cine să ne apere și pe noi dacă nu avem sindicat?! Vrem să venim vineri la minister pentru că se va discuta despre subvențiile noastre, ce se întâmplă după 2020, și o să fie și băieții veseli acolo, la minister, cei care negociază de obicei. Noi chiar vrem să ne întâlnim cu ei față-n față, la ministrul agriculturii, dacă ministrul ne primește și pe noi. 

Nu suntem împotriva COP, dar să se facă legal. Nu să fie 100%, dar măcar 80%. Nu cum s-a făcut cu berbecii. Mulți au cumpărat berbeci reformă din târguri cu 2-3 milioane de lei vechi și i-au vândut cu 25 de milioane de lei vechi pe ajutorul de minimis, ca berbeci de rasă. No, ce origine are ăla dacă e cumpărat de la badea?! Știu pe unul care a vândut 300 de berbeci de la 300 de oi.

Un oier mi-a spus că a cumpărat berbeci de rasă și când colo berbecii ăia aveau 35 de kilograme. A vândut unul de la Maramureș 500 de berbeci și a zis că sunt de rasă. În realitate, erau miei și berbeci bătrâni, cumpărați de prin târguri, și aveau certificate de origine. De unde erau certificatele de origine, cum au făcut rost de ele?! Vrem să știm și noi! I-am explicat și domnului ministru Irimescu și domnului ministru Daea. Domnul Daea a zis că trimite controale, dar nimic. Băieții veseli s-au lăudat: stați liniștiți că nu face nimeni controale! Eu la oi am crescut și tot de oi mă ocup, am 1.800 de oi, dar în realitate, nu pe hârtie, înțelegeți? Și mă doare sufletul de ce se întâmplă, spune oierul.

Ghiță Ciobanul și oierii lui sunt deciși să vină la minister. Numai dacă se întâmplă ceva extraordinar nu venim, mai spune fermierul.

Vizualizat: 29003 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

ANUNȚUL APIA DE ASTĂZI DESPRE PLATA SUBVENȚIILOR!

ANUNȚUL APIA DE ASTĂZI DESPRE PLATA SUBVENȚIILOR!

02 decembrie 2020 - 18:08

COMUNICAT. Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că, în perioada 02 - 31 decembrie 2020, se depun Cererile de acord pentru finanţare aferente schemei de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură pentru anul 2021, la Centrele judeţene ale Agenţiei, respectiv al Municipiului Bucureşti, pe raza cărora sunt situate exploatațiile agricole pentru care se solicită ajutorul de stat, sau unde au fost depuse Cererile unice de plată în cadrul Campaniei 2020.

APIA: DE ASTĂZI, VIN SUBVENȚIILE!

APIA: DE ASTĂZI, VIN SUBVENȚIILE!

02 decembrie 2020 - 10:30

START PLATĂ FINALĂ! Agenția de plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a anunțat că de astăzi, 2 decembrie 2020, a început autorizarea plăților finale pentru fermierii care au solicitat subvențiile pentru anul de cerere 2020.

DIRECTOR APIA: FERMELE CARE VOR FI AVANTAJATE DE CREȘTEREA SUMEI PE HECTAR PENTRU PLATA REDISTRIBUTIVĂ!

DIRECTOR APIA: FERMELE CARE VOR FI AVANTAJATE DE CREȘTEREA SUMEI PE HECTAR PENTRU PLATA REDISTRIBUTIVĂ!

02 decembrie 2020 - 09:54

SUBVENȚII APIA 2021-2027! Creșterea sumei alocate pentru plata redistributivă, una dintre schemele de plăți pe hectar, așa cum se propune pentru sprijinirea fermelor mici, cu scopul evitării plafonării subvențiilor agricole, va avantaja, de fapt, fermele medii care au până-n 30 de hectare, spune directorul executiv al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Mureș, Ovidiu Săvâșcă. Fermele medii nu sunt multe la număr în România.

ȘEFUL APIA, MESAJ PENTRU FERMIERI!

ȘEFUL APIA, MESAJ PENTRU FERMIERI!

02 decembrie 2020 - 09:19

EVENIMENT! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) și-a lansat pe data de 1 decembrie 2020 primul număr al revistei APIAGRICULTURĂ. Directorul general APIA, Adrian Pintea, are un mesaj pentru fermierii români.

DIRECTOR APIA: FERMELE MICI POT BENEFICIA DE SUBVENȚII APIA MAI BĂNOASE!

DIRECTOR APIA: FERMELE MICI POT BENEFICIA DE SUBVENȚII APIA MAI BĂNOASE!

02 decembrie 2020 - 09:02

SUBVENȚII APIA. Unele ferme mici ar putea accesa subvenții mai bănoase, de exemplu în domeniul agriculturii ecologice, care se poate practica pe suprafețe mai mici, iar subvențiile nu sunt deloc de neglijat, chiar dacă implică unele costuri în prima fază. Iar la acest capitol APIA Mureș nu este între cele fruntașe în țară, deci e o posibilitate de nișă pentru exploatațiile mici, spune directorul executiv al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Mureș, Ovidiu Săvâșcă.

EURODEPUTAT BUDA: NOILE SUBVENȚII MARI PENTRU FERMIERII ROMÂNI!

EURODEPUTAT BUDA: NOILE SUBVENȚII MARI PENTRU FERMIERII ROMÂNI!

01 decembrie 2020 - 17:49

SUBVENȚII AGRICULTURĂ. Este important ca schemele ecologice propuse pentru fermieri să nu creeze poveri și sarcini administrative excesive. La fel de important este ca fermierii să fie plătiți pentru eforturile lor suplimentare de apărători al mediului și climei, a spus europarlamentarul român Daniel Buda (PPE), vicepreședinte Comisia AGRI, Parlamentul European.

MESAJUL COMISARULUI EUROPEAN PENTRU AGRICULTURĂ!

MESAJUL COMISARULUI EUROPEAN PENTRU AGRICULTURĂ!

01 decembrie 2020 - 17:20

VEȘTI DE LA BRUXELLES. În dezbaterea de astăzi din cadrul Comisiei de Agricultură și Dezvoltare Rurală din Parlamentul European a avut loc un schimb de opinii cu comisarul Janusz Wojciechowski, responsabil pentru agricultură, despre pregătirea implementării noii Politici Agricole Comune.

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ PÂNĂ-N 4 DECEMBRIE 2020!

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ PÂNĂ-N 4 DECEMBRIE 2020!

01 decembrie 2020 - 07:07

Caracteristici meteorologice. Intervalul se va caracteriza prin menţinerea unui regim termic al aerului apropiat de normele climatologice, pe întreg teritoriul agricol. Temperatura medie diurnă a aerului se va situa între -6...7°C în aproape toată ţara, apropiată de mediile multianuale.

SUBVENȚII APIA 2020! APIA ANUNȚĂ CĂ ÎNCEPE PLĂȚILE ÎN ACEASTĂ SĂPTĂMÂNĂ!

SUBVENȚII APIA 2020! APIA ANUNȚĂ CĂ ÎNCEPE PLĂȚILE ÎN ACEASTĂ SĂPTĂMÂNĂ!

30 noiembrie 2020 - 10:54

OFICIAL! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță că din această săptămână, din data de 2 decembrie 2020, începe autorizarea la plata finală a fermierilor care au solicitat subvențiile agricole pentru anul 2020.

VESTE BUNĂ PENTRU MICII FERMIERI CARE NU REUȘESC SĂ-ȘI VÂNDĂ PRODUSELE!

VESTE BUNĂ PENTRU MICII FERMIERI CARE NU REUȘESC SĂ-ȘI VÂNDĂ PRODUSELE!

30 noiembrie 2020 - 10:25

TERMEN LIMITĂ 7 DECEMBRIE 2020! Kaufland România își oferă spațiul din magazine pentru a găzdui producătorii locali mici de legume fructe care întâmpină dificultăți în comercializarea mărfii în această perioadă. Mai mult, Kaufland va face plățile către acești mici fermieri în termen de 3 zile, nu 7 zile cum era până acum. Termenul limită pentru micii fermieri români care vor să se înscrie la Kaufland este 7 decembrie 2020.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
Clau
|
03. 23, 2017. Thursday 12:32
Bine punctat, noi fraierii să disparem si sa îsi umple ei buzunarele vreo 2 - 3 ani să impartă suma asta mare la un numar cât mai mic de solicitanți, că de aici și interesul să primească cât mai puțini sprijinul cuplat .Ministrul a vrut să schimbe regurile și să primească mai mulți crescatori scz si mai marii lideri s-au opus vezi Doamne că au băgat mulți bani în genetică,dar mă intreb când au vândut zeci de berbeci cu 3000 lei câți bani or fi caștigat?Tot să faci oerit în România cu suventii de zeci de euro si vanzari de berbeci de sute de euro, te mai interesează că vine intermediarul și îti ofera 4 lei pe kg de miel în viu, sau 200 de lei pe o oaie care nu e cu nimic mai prejos decât una înscrisă in registru.
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Combina MF Beta 7360 PLI pentru profesioniști - Testimonial Ionut Socaciu, Colina Harvesting.

Combina MF Beta 7360 PLI pentru profesioniști - Testimonial Ionut Socaciu, Colina Harvesting.

#tehnodiesel #masseyferguson #masseyferguson7360

Combina aparţine firmei Colina Harvesting, specializată în activităţi de recoltat şi fondată în 2019 de către Ionuţ Socaciu și Grațian Ştefănuţ. Combina Massey Ferguson Beta 7360 PLI a fost prima mare achiziţie a companiei. „Ne-am bazat mult pe nevoile fermierilor, de aceea am și ales o combină de recoltat performantă, de pantă, fiindcă zona unde activăm noi şi, în special, județul Cluj este o zonă de deal/colină - de aceea şi firma se numește Colina - de la zona unde activăm și Harvesting/recoltat", ne-a declarat Ionuţ Socaciu.

Massey Ferguson Beta 7360 PLI este pregătită pentru lucru în pantă şi dispune de un sistem de reglare şi "orizontalizare" automată electro-hidraulică până la: 20% transversal, 30% longitudinal ascendent şi 10% longitudinal descendent. Deşi headerul PowerFlow de 5,6 m poate fi considerat mic, pentru zona de deal este suficient. Sistemul de alimentare PowerFlow cu benzi transportoare nu lasă materialul să se adune la cuţite şi îl dirijează spre melc, care îl conduce la pick-up şi în aparatul de treierat.

Cabina SKYLINE cu încălzire şi aer conditionat, scaun operator Maximo Evolution cu suspensie pneumatică, cotieră şi joystick multifuncțional PowerGrip şi computer de bord Tech Touch oferă confort şi condiţii ideale de lucru. „Nu am avut niciodată probleme, doar reviziile și întreţinerea curentă.

Nu avem angajați, lucrăm doar noi şi o îngrijim bine... trebuie să fii atent, să ai ureche muzicală. Întreținerea nu este costisitoare, facem de 2 ori/an revizie capitală (filtre de aer, uleiul de motor, ulei grupuri, ulei hidraulic) și întreținerea zilnică în campanie - în fiecare dimineață combina este «suflată» şi gresată", precizează Ionuţ Socaciu.

Află detalii despre oferta de utilaje Tehnodiesel de la reprezentanții companiei.• Dudeștii Noi, jud. Timiș - tel. 0256378003• Bonțida, jud. Cluj - tel. 0373 550 105

NHR Agropartners - soluţii pentru viticultură Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta

Bancul zilei

După luptă

După luptă
Ştefan cel Mare dupa o luptă: Detalii