Adama
Vinasa Rompak

S-a dat startul la recoltatul stufului din Delta Dunării

Publicat: 07 decembrie 2011 - 13:48
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) a emis 12 autorizaţii pentru recoltarea stufului din Rezervaţie în sezonul 2011-2012, iar societăţile concesionare apreciază că acest sezon va fi unul mult mai bun decât cel anterior.

Cea mai mare cantitate care poate fi recoltată, respectiv 12.876 de tone de stuf, a fost atribuită societăţii Stuf Delta Production SRL.

„Pentru sezonul de recoltare 2011-2012, au fost propuse pentru exploatare 14.500 de hectare, cota atribuită este de 16.203,6 tone stuf sortat, respectiv un potenţial recoltabil de 1,1 tone de stuf sortat/hectar”, se arată în informarea ARBDD, transmisă de Agerpres.

Nivelul scăzut al Dunării creează bune condiţii pentru recoltarea stufului
Sezonul anterior de recoltare a stufului a fost unul destul de dificil, din cauza cotelor ridicate ale Dunării care nu au permis desfăşurarea activităţii în condiţii corespunzătoare, motiv pentru care în sezonul de recoltare 2010-2011, potrivit ARBDD, din cantitatea estimată a se recolta de 15.643,36 de tone s-a realizat o cantitate de doar 6.222 de tone de stuf.

„Anul acesta cotele Dunării au fost mici şi sunt condiţii foarte bune de recoltare a stufului, dar noi vom începe campania luna viitoare. Sperăm ca situaţia din sezonul trecut să nu se repete şi să avem producţii bune de data aceasta”, a declarat pentru Agerpres directorul societăţii Noor Stuf SA, Bogdan Tudor.

Pescar_b

Acoperind circa 173.000 de hectare, Delta Dunării este cea mai întinsă zonă compactă de stufăriş din lume, acestea reprezentând un important filtru natural pentru apa contaminată, pentru intrarea poluanţilor în Marea Neagră, dar şi un habitat principal pentru numeroase specii de păsări, mamifere şi peşti.
sursa: Agerpres

Vizualizat: 2824 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Dolj: În ciuda precipitaţiilor căzute recent, deficitul de apă din sol rămâne la un nivel ridicat

Dolj: În ciuda precipitaţiilor căzute recent, deficitul de apă din sol rămâne la un nivel ridicat

După aproape trei luni de secetă pedologică extremă, deficitul de apă din sol continuă să fie la un nivel ridicat, în ciuda precipitaţiilor din ultimele zile înregistrate în Dolj.

Igienizarea prin incendiere a stufăriilor din Deltă va fi analizată de Consiliul ştiinţific al ARBDD

Igienizarea prin incendiere a stufăriilor din Deltă va fi analizată de Consiliul ştiinţific al ARBDD

Membrii Consiliului ştiinţific al Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) vor analiza, cel mai probabil luna viitoare, igienizarea prin incendiere a suprafeţelor stuficole din Rezervaţia Biosferei Delta Dunării (RBDD).

Seceta pune în pericol recoltele din ţările riverane Dunării

Seceta pune în pericol recoltele din ţările riverane Dunării

Lipsa ploii a generat anul acesta cea mai severă secetă din ultimele decenii, nivelul apelor fluviului Dunarea a scăzut la un nivel record, seceta pune în pericol recoltele din România, Bulgaria şi Ungaria, iar această situaţie a tras un semnal de alarmă într-o bună parte din Europa centrală şi de est.

Culturile de toamnă nu s-au dezvoltat suficient pentru intrarea în iarnă

Culturile de toamnă nu s-au dezvoltat suficient pentru intrarea în iarnă

Cele peste 60.000 de hectare cultivate cu grâu, rapiţă şi orz de toamnă intră în iarnă fără să ajungă la o dezvoltare normală, în judeţul Buzău.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

În urmă cu aproape un an, echipa AgroConcept ducea România în Cartea Recordurilor: 403,64 tone de grâu recoltate în numai 8 ore, cu o combină New Holland CR8.90 Revelation. Află povestea fermierului care a găzduit evenimentul!

„În câmp, echipa AgroConcept a fost ca la cursele de mașini, făceau schimbul de piloți în mers, iar acasă aveam o altă echipă, de martori de această dată, la cântar. Înainte mă uitam la știri și vedeam Guinness World Records, iar acum am avut ocazia să trăiesc la mine în fermă un asemenea eveniment”, ne-a povestit Gheorghe Preda.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii