Adama
Vinasa Rompak

ROMÂNUL CUMPĂRĂ MIERE care NU A VĂZUT STUPUL!

Publicat: 05 martie 2017 - 18:11
2 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

MIEREA PRODUSĂ DE ALBINE, O UTOPIE! Dezvăluiri șocante ale profesorului Avram Fițiu, de la Universitatea de Științe Agricole Cluj (USAMV)! Europenii, implicit românii, consumă tot mai mult miere falsificată sau miere surogat cu aromă de sirop de porumb. A produce miere de către albine este o utopie a unei epoci apuse, spune reprezentantul unui puternic consorțiu din industria petrochimică.

De la lansarea paginii sale personale, România Noastră, profesorul de la USAMV Cluj, Avram Fițiu, nu se ferește să dezvăluie lucruri îngrijorătoare despre ce se întâmplă în producția de alimente sau  în agricultură. Cu cât sunt mai șocante cele spuse de profesor, cu atât mai mult deranjează.

Avram Fițiu dezvăluie ce miere consumăm noi, europenii.

„Mierea adulterină (modificată sau falsificată)” este principala boală pentru industria apicolă, mai mult decât pesticidele sau problemele sanitare, spunea în 2016 Profesorul Norberto Garcia din Argentina (Președintele Organizației Internaționale a Exportatorilor de Miere) invitat la congresul al 21-lea din 2016 al Uniunii Naționale al Apiculturii Franceze (UNAF) la Clermond Ferand

China care este campionul exportului mondial de miere cu o producție anuală de 450 000 tone, nu este capabilă nici măcar să-și asigure necesarul de consum național de miere estimat de Norberto Garcia la 700 000 de tone, dar este primul jucător la export cu peste 150 000 tone.

Un studiu asupra fraudei cu miere la nivelul Uniunii Europene, realizat în decembrie 2015 de către Comisia Europeană, a demonstrat conform spuselor lui Norberto Garcia că „ 32 % din eșantioanele studiate erau neconforme sau prezumate neconforme”.

Se pare că devine o utopie chiar și ideea că ar trebui să ne mai dorim să mâncăm miere care provine de la albine dacă ne luăm după Dylan Argibo, responsabilul cu comunicarea a unui puternic grup de lobby european- CEDIPA (Consorțiul European al Industriei Petrochimice și Alimentare): Societatea evoluează! A produce miere de către albine este o utopie a unei epoci apuse. Cine astăzi s-ar mai putea gândi să cultive trestie de zahar în grădina sa ca sa-și pună în cafeaua lui.

Și cum molecula de miere a făcut obiectul unui brevet depus de către CEDIPA la INPI (Insitutul Național de Proprietate Intelectuală) Franța apicultorii europeni care vor mai dori să producă miere de la albine, vor trebui să plătească o redevență referitoare la dreptul intelectual al proprietarului brevetului estimată la 4,25 euro/kg.

Germania era principalul partener al nostru, pentru că lua aproape 80% din mierea românească. Piața mierii în lume o face Germania. Nu numai că este cel mai mare producător, cel mai mare importator, dar Germania este și cel mai mare procesator și exportator din lume, pentru că au bani, au fonduri și își permit să aducă miere din toată lumea. Am fost la Hamburg și am văzut în port vapoare întregi cu miere. 

Am fost și în China, într-un depozit de 4.000 de tone de miere și când am văzut ce miere aveau… era surogat, apă chioară și mirosea… Și o duceau la Hamburg (…). Acolo, în Germania, o amestecă cu miere de calitate, din România, Ungaria, Bulgaria, și mai nou cu miere din Ucraina, care este o miere de calitate. Datele oficiale arată că în jur de 5.000 de tone de miere din Ucraina au migrat către UE, dar realitatea este că s-au depășit 10.000 de tone. Ei nu au o cotă de a intra pe piața UE, pentru că s-a încercat să se ofere un ajutor Ucrainei în contextul situației cu Rusia. Și vă pot spune că Ucraina are o apicultură bună, deosebită, produc în jur de 70.000 — 80.000 de tone de miere pe an, de peste trei ori mai mult decât România. Au 3,5 milioane de familii de albine, în timp ce noi avem doar 1,4 — 1,5 milioane, a declarat Ioan Fetea, președintele Asociației Crescătorilor de Albine din România (ACA), pentru Agerpres.

În România noastră cu peste 31 000 de apicultori din care doar cca 30 de unități au dreptul legal de a vinde miere la borcan în magazine (rezultată dintr-o unitate de procesare autorizată sanitar veterinar), ne putem întreba în mod firesc dacă mierea pe care o cumpără românii din magazine a văzut stupul de albine.

Știind că siropul de porumb este principalul înlocuitor legal în mierea produsă la nivel mondial, oare câtă miere din sirop de porumb consumă românii din supermarket? În timp ce mierea românească de la albine pleacă la Hamburg pentru amestecare cu miere surogat și etichetare ca miere germană.

Avram Fițiu
Secretar General Federația Națională de Agricultură Ecologică (F.N.A.E.)

Vizualizat: 23136 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Ordonanță de Urgență! Scrisori de garanție pentru a lua bani europeni!

Ordonanță de Urgență! Scrisori de garanție pentru a lua bani europeni!

13 decembrie 2024 - 06:01

În ședința Guvernului din 12 decembrie 2024 a fost aprobată Hotărârea pentru modificarea și completarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonanţei de Urgență a Guvernului nr. 79/2009 privind reglementarea unor măsuri pentru stimularea absorbției fondurilor alocate prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) pentru renovarea şi dezvoltarea spațiului rural prin creşterea calității vieţii şi diversificării economiei în zonele rurale, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1.262/2009.

Guvern ACUM: Document obligatoriu plată subvenții APIA hectar, cap animal!

Guvern ACUM: Document obligatoriu plată subvenții APIA hectar, cap animal!

13 decembrie 2024 - 05:51

Guvernul a aprobat joi, 12 decembrie 2024, un act normativ care vizează actualizarea Registrului Agricol pentru perioada 2025-2029. Fără adeverință de la Registrul Agricol, niciun fermier, crescător animale nu poate încasa subvențiile APIA.

AFIR: Raport selecție proiecte valoarea totală 202 milioane euro!

AFIR: Raport selecție proiecte valoarea totală 202 milioane euro!

13 decembrie 2024 - 05:35

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a publicat pe www.afir.ro Raportul de selecție pentru etapa a doua de depunere a proiectelor aferente intervenției DR-25 Modernizarea infrastructurii de irigații din cadrul Planului Strategic 2023 – 2027 (PS 2027).

Comunicat APIA ACUM! Lista cu toate plățile APIA!

Comunicat APIA ACUM! Lista cu toate plățile APIA!

13 decembrie 2024 - 05:25

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că în perioada 02 – 12 decembrie 2024, a autorizat la plată sumă totală de 108.521.264,61 euro (539.929.424,90 lei), reprezentând plăți finale aferente anului de cerere 2024, pentru un număr de 479.478 fermieri, astfel:

Decizie Guvern: Creștere cuantum subvenții APIA, transfer bani între subvențiile APIA!

Decizie Guvern: Creștere cuantum subvenții APIA, transfer bani între subvențiile APIA!

12 decembrie 2024 - 17:30

În ședința Guvernului din 12 decembrie 2024 a fost aprobată Ordonanţa de urgență pentru modificarea şi completarea unor acte normative cu privire la gestionarea financiară a fondurilor europene nerambursabile alocate României din FEGA şi FEADR, precum şi a fondurilor alocate de la bugetul de stat, aferente Politicii Agricole Comune.

Mai mulți bani pentru fermieri! Bugetul MADR, suplimentat!

Mai mulți bani pentru fermieri! Bugetul MADR, suplimentat!

12 decembrie 2024 - 17:15

În ședința Guvernului din 12 decembrie 2024 a fost aprobată Hotărârea privind alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului prevăzut în bugetul de stat pe anul 2024, pentru suplimentarea bugetului Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Plata subvenției APIA de 42 euro/ha poate fi cerută oricând de la APIA!

Plata subvenției APIA de 42 euro/ha poate fi cerută oricând de la APIA!

12 decembrie 2024 - 10:02

Un Ordin MADR, postat în consultare publică pe site-ul oficial al ministerului, schimbă criteriile pentru subvenția APIA PD-03 Sprijin complementar pentru venit pentru tinerii fermieri.

Peste 31% din toate fermele din UE sunt conduse de fermieri cu vârste de peste 65 de ani!

Peste 31% din toate fermele din UE sunt conduse de fermieri cu vârste de peste 65 de ani!

12 decembrie 2024 - 08:46

Numărul tinerilor fermieri instalați ca șefi de exploatație este în scădere. Bruxelles-ul vrea să-i stimuleze cu ajutoare mai mari pe tineri să aleagă o carieră în agricultură.

Plăți AFIR ACUM în conturile fermierilor: 1,2 miliarde euro!

Plăți AFIR ACUM în conturile fermierilor: 1,2 miliarde euro!

11 decembrie 2024 - 15:21

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a plătit 1,2 miliarde de euro (1.170.410.582,92 euro) în perioada ianuarie – decembrie 2024 pentru proiectele de investiții și pentru măsurile de mediu și climă finanțate din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR). Din întreaga sumă plătită de AFIR, 1,02 miliarde de euro reprezintă finanțarea Comisiei Europene acordate prin FEADR, iar 152 milioane de euro provin de la Bugetul Național.

Decizie MADR fermieri, crescători animale!

Decizie MADR fermieri, crescători animale!

11 decembrie 2024 - 14:57

În cadrul reuniunii AgriFish care s-a desfășurat în perioada 09-10 decembrie 2024, s-au aprobat concluziile privind o politică agricolă comună post 2027 orientată spre fermieri de către cei 27 de miniștri ai agriculturii din Uniunea Europeană.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   
2.
|
03. 17, 2017. Friday 01:03
Chiar asa este.
1.
Ela
|
03. 07, 2017. Tuesday 11:24
OK, popularizati va rog prin toate mijloacele numele celor 30 de unități care au dreptul legal de a vinde miere la borcan în magazinele din Romania, oamenii trebuie sa fie informati si sa stie pe ce dau banii si ce le afecteaza sanatatea si bugetul, iar apicultorii cinstiti trebuie sa fie protejati si sa castige bani de pe urma muncii lor!
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   

Video

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

În urmă cu aproape un an, echipa AgroConcept ducea România în Cartea Recordurilor: 403,64 tone de grâu recoltate în numai 8 ore, cu o combină New Holland CR8.90 Revelation. Află povestea fermierului care a găzduit evenimentul!

„În câmp, echipa AgroConcept a fost ca la cursele de mașini, făceau schimbul de piloți în mers, iar acasă aveam o altă echipă, de martori de această dată, la cântar. Înainte mă uitam la știri și vedeam Guinness World Records, iar acum am avut ocazia să trăiesc la mine în fermă un asemenea eveniment”, ne-a povestit Gheorghe Preda.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii