România va lansa, la cel mai mare târg de produse ecologice din lume - BioFach Nurnberg, clusterul Bio-Danubius care a fost constituit, vineri, la Tulcea cu scopul de a susţine şi promova produsele agriculturii ecologice, turismul şi biodiversitatea din această zonă a ţării.
Anunţul a fost făcut de preşedintele Asociaţiei Bio România, Marian Cioceanu. „Clusterul Bio-Danubius a fost constituit, la Tulcea, la iniţiativa Asociaţiei Bio România, împreună cu autorităţi locale, Institutul de Cercetări Bioalimentare şi alte entităţi interesate de acest proiect şi are ca obiective susţinerea şi promovarea produselor agriculturii ecologice şi valorificarea superioară a materiilor prime, precum şi susţinerea biodiversităţii. Principalele argumente care au condus la înfiinţarea primului cluster bio, la Tulcea, au fost legate de existenţa Rezervaţiei Biosferei Deltei Dunării, dar şi pentru că de-a lungul timpului a existat concentrarea cea mai mare de producători de agricultură bio din România. De asemenea, Rezervaţia are standarde de protecţia mediului şi de utilizare de tehnologii bio superioare faţă de restul ţării”, a precizat Marian Cioceanu.
În prezent, clusterul Bio-Danubius este compus din peste 10 entităţi din domeniul producţiei bio, la care se adaugă şi din alte domenii conexe, precum industria turistică şi hotelieră şi a bio resurselor naturale din rezervaţia Deltei Dunării.
România va promova, în perioada 12 - 16 februarie 2015, produsele obţinute din agricultura ecologică la cel mai mare târg de profil din lume, BioFach Nurnberg. În data de 13 februarie 2014, Asociaţia Bio România în parteneriat cu MADR a organizat, la Nurnberg, conferinţa „Strategia Dunării - oportunitate majoră pentru dezvoltarea agricultura ecologică în Europa Centrală şi de Est”.