Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Agraria 2018
Reclama header after big part 3

REGULILE EUROPENE sunt INTERPRETATE AIUREA la NOI și PLĂȚILE SUSPENDATE pentru ORICE GREȘEALĂ!

Publicat: 05 octombrie 2017 - 06:33
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

FONDURI EUROPENE PENTRU FERMIERI! Dacă Europa face o regulă pentru încasarea banilor europeni, autoritățile din România mai adaugă condiții peste condiții în așa fel încât birocrația la accesarea banilor europeni să fie excesivă, iar agricultorul să se lase păgubaș. Un europarlamentar atrage atenția că pline de exces de zel, autoritățile care gestionează bani europeni consideră abatere și un demers legal și corect.

Europarlamentarul Daniel Buda a anunțat pe pagina sa de Facebook că a avut o intervenție la Strasbourg, după prezentarea Raportului pe 2016 al Curții Europene de Conturi. Politicianul a spus, în intervenție, că nu este firesc ca autoritățile din România care gestionează bani europeni să adauge condiții la regulile pe care le face UE și că, de multe ori, apar aberații la accesarea banilor europeni. Concret, ceea ce la noi este incriminat, în alte state UE este considerat un demers legal și corect. În plus, agențiile de plăți din România se grăbesc să suspende plățile către beneficiari pentru orice mică greșeală.

Curtea de Conturi este una dintre cele mai importante instituții la nivel european, îndeplinind rolul de gardian al finanțelor Uniunii Europene. Câteva observații se cuvin însă a fi făcute. Apreciez ca atât Curtea de Conturi cât și celelalte instituții europene, dar mai ales autoritățile naționale din statele membre trebuie să fie preocupate de implementarea unor proceduri unice și simplificate la nivelul Uniunii Europene cu privire la cheltuirea banului public.buda-interventie_b

Definirea erorilor este extrem de importantă. Nu orice eroare trebuie să atragă suspendarea plaților pentru beneficiari după cum prevenirea apariției acestora presupune consolidarea rolului de îndrumare și coordonare a Curții înaintea celui de control.
Abordarea unitară a legislației la nivelul Uniunii este absolut necesară astfel încât fie la București, fie la Praga sau la Roma să existe aceeași interpretare asupra unei norme juridice.

Este inadmisibil să avem o anumită conduită care să fie incriminată ca abatere în România, dar în același timp să reprezinte un demers corect și legal în alte state.

Autorităților de audit si de reglementare de la nivel național trebuie să li se interzică în mod expres adăugarea de condiționalități dincolo de normele europene care generează întotdeauna o birocrație excesivă cu efecte devastatoare pentru toți actorii implicați.
Schimbarea procedurilor pe durata derulării procesului de implementare a unui proiect european este un alt factor limitativ pentru beneficiari fondurilor UE.

Am convingerea că o bună cooperare între autoritățile europene și cele naționale poate duce la fluidizarea procesului de absorbție a fondurilor europene, a spus europarlamentarul, în intervenția sa.  

Vizualizat: 2360 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
patru
|
10. 09, 2017. Monday 17:48
pentru acest domeniu,cuvantul cel mai potrivit este greata .
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Indagra 2017: Oferte presezon de la IPSO Agricultură

Indagra 2017: Oferte presezon de la IPSO Agricultură

“Suntem prezenţi la IndAgra cu produse bine cunoscute pentru fermierii români. Printre acestea se numără tractoarele
din gama mică John Deere 5090, de 90 CP, pentru lucrările uşoare din fermele mici şi încă unul pentru dimensiuni mai
mari, cu putere de 370 CP. Totodată, am pregătit pentru fermieri campania de presezon pentru combinele de recoltat şi
pentru semănători”, ne-a declarat Dan Gîdea, director regional IPSO Agricultură.
reporter: RUXANDRA ILIE
cameraman: CLAUDIU BOROBEI

Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2017 Noutăţi Lemken la Agritechnica 2017 TITAN MACHINERY ROMANIA la Indagra 2017

Bancul zilei

Curaj

Curaj
Ca să-i dea curaj pacientului, stomatologul îi oferă înainte de a-i scoate măseaua câteva pahare de coniac, după care îl intreabă: Detalii