Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

REGULA LUI DAEA pentru PLATA SUBVENȚIILOR APIA!

Publicat: 29 martie 2017 - 12:06
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

VIITORUL SUNĂ BINE! Planul schițat de ministrul agriculturii, Petre Daea, pentru plata subvențiilor aferente campaniei 2017 pare ideal pentru agricultorii români! Avansul pe suprafață va fi primit de toți fermierii. Nu vor mai cădea sub lista de plată 100.000 de fermieri, așa cum s-a întâmplat pe vremea fostului ministru al agriculturii, iar plata finală va începe în ianuarie și se va încheia la sfârșitul lui martie. Adică, numai bine agricultorii pot folosi acești bani pentru multele cheltuieli din campania agricolă.

Ca planul să reușească, Petre Daea ține cu dinții de programarea pe care a făcut-o și pe care angajații Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) trebuie să o respecte cu sfințenie. Același lucru pretinde șeful de la Agricultură și de la fermieri: să se prezinte în ziua în care au fost invitați la APIA să depună cererea unică de plată. Dacă totul merge șnur, susține ministrul, plata subvențiilor către fermieri nu se va mai împiedica în nimic.

Paralel cu plata subvențiilor (subvenții aferente campaniei 2016 n.r.)  se realizează în toată țara procesul de primire-înregistrare a cererilor cu drept de plată ca avans, în 2017, și plata integrală în 2018. Cei care nu depun la timp cererile, nu primesc subvențiile! Este o regulă foarte clară pe care am instituit-o prin ordin al ministrului, spunând foarte clar că termenul de depunere a cererilor înseamnă 1 martie – 15 mai în așa fel încât să procesăm în perioada 1 iunie – 1 iulie administrativ dosarele, să realizăm eșantionarea, să transmitem eșantioanele în teritoriu, în așa fel încât începând cu data de 1 iulie până la data de 1 octombrie să facem controlul în teren, nu cum l-am făcut, până acum, în ianuarie și februarie cu zăpada la brâu.

În așa fel încât pe 15 octombrie să începem plata avansului pentru fermieri, între 15 octombrie și data de 30 noiembrie să acordăm tot avansul, în așa fel încât să începem plata regulară, cu alte cuvinte lichidarea, de la 1 decembrie 2017.

Doresc prin această schemă de organizare, prin această metodologie impusă, doresc ca anul viitor plățile să înceapă, nu în luna februarie, în luna ianuarie. Pentru că sunt conștient de faptul că avem buget, nu ca acum că am avut o întârziere de câteva zeci de zile cu bugetul, și să putem închide subvențiile anul viitor mai devreme decât acum. Termenul limită este 31 martie, a declarat ministrul Petre Daea, pentru Digi 24.

CITEȘTE AICI ULTIMELE CIFRE DE LA PLATA SUBVENȚIILOR!

Vizualizat: 12612 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
neacsu ioana
|
03. 29, 2017. Wednesday 23:52
Nu credeti ca ar fi normal sa modificati legea subventiilor la animale?De ce sa se dea subventie la animalele declarate la deschiderea exploatatie si nu la animalele ce se afla in exploatatie la fiecare declaratie anuala?Unii cresc si ingrijesc,platesc tratamente,monta la veterinari si altii doar incaseaza?Anul acesta am pierdut subventia la 3 bovine pe acest motiv.In aprilie 2016 m.i s.a spus ca dosarul e corect,acum,cand sa incasez banii m.i s.a spus ca una din bovine e purtatiare de subventie la primul proprietar.Dar,resoectivul animal e la mine de 3 ani.E nornal?
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Ovidiu Ranta despre medalia de aur de la AGRITECHNICA

Ovidiu Ranta despre medalia de aur de la AGRITECHNICA

De vorbă cu Ovidiu Ranta despre medalia de aur de la AGRITECHNICA.John Deere si Joskin au obtinut din partea juriului DLG (din care a facut parte si conf. dr. Ovidiu Ranta) singura medalie de aur pentru inovatie acordata la aceasta editie de Agritechnica, pentru proiectul comun eAutoPower cu sistemul inteligent e8WD - prima cutie de viteze electro-mecanica. Tehnologie care promite sa revolutioneze mediul de operare tractor-implement... #IPSO Agricultură #DLG Intermarketing #John Deere #Joskin#AGRITECHNICA

OROS Linamar la AGRITECHNICA 2019 AGROSEL adoptă o nouă identitate - HEKTAR Piscicultura are nevoie de susţinere!

Bancul zilei

Moda de azi

Moda de azi
Tineretul şi moda de azi Detalii