Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

RAPIŢA 2017. Recoltatul ÎNTÂRZIE, iar PREŢURILE RĂMÂN SCĂZUTE!

Publicat: 26 iulie 2017 - 10:39
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

EUROPA AGRICOLĂ. Recoltarea rapiţei a început, în Germania, în anumite zone ale Rheinland-ului. S-au obţinut producţii de până la 4, 9 tone/ha şi conţinuturi de grăsimi de 45 %. Şi în sudul Germaniei, recoltatul la rapiţă este în plină desfăşurare. Producţia în statul federal Hessen este de 3-4 tone/ha, iar conţinutul de grăsimi depăşeşte 40 %.

Până acum au fost puse în vânzare numai cantităţi reduse din recolta veche. Grosul recoltei noi se stochează momentan.
Săptămâna trecută însă, recoltatul a luat o pauză în zona Rinului. Precipitaţiile de până la 75 mm semnalate pe alocuri au stopat lucrările.
Piaţa europeană a rapiţei aşteaptă susţinere din partea cotaţiilor soia din SUA. La bursa europeană la termen, cotaţiile seminţelor de rapiţă nu au fost stabile şi au scăzut săptămâna trecută. Pentru recolta veche cu livrare în august, preţurile sunt de 367,75 EUR/t (-0,5 EUR), contractul pe noiembrie este cotat la 379,75 EUR/t (-1,25 EUR). Cursul stabil al monedei euro îngrădeşte posibilitatea preţurilor de a creşte.

rapita-recolta-2017_b

Preţurile rămân în pericol
Următoarea marjă ce va permite o creştere a preţurilor la Matif se află la 380,25 EUR/t. Această marjă este, conform situaţiei actuale, destul de departe. De aceea, jucătorii la bursă îşi îndreaptă privirea spre marjele de susţinere de jos, care se află mai aproape. Cea mai apropiată marjă de susţinere află la 364,25 EUR/t, urmată de cea de 362,50 EUR/t.
Sursa: agrarticker.de

Vizualizat: 729 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Ospitalitatea românilor, un brand de ţară

Ospitalitatea românilor, un brand de ţară

Katharina Seuser, preşedintele Reţelei Europene a Jurnaliştilor din Agricultură (ENAJ), s-a arătat copleşită de căldura cu care a fost primită şi de interacţiunea cu oamenii pe parcursul celor cinci zile ale turului organizat de Asociaţia Presei Agricole din România la sfârşitul lunii iunie, când am realizat şi acest scurt interviu.

GENETICA WWS, CAMPIOANA UNGARIEI CEA MAI MARE EXPOZIŢIE ZOOTEHNICĂ DIN UNGARIA CUM FACI 80 DE TONE DE VARZĂ PE HECTAR

Bancul zilei

Cum se urcă pe cal

Cum se urcă pe cal
Sir se urcă pe cal invers, cu spatele în faţă... Detalii