KWS+
Reclama header after big part 2

Protecție superioară cu Austral® Plus

Publicat: 01 iunie 2020 - 13:24
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Austral® Plus este un insecto-fungicid ready-mix (gata formulat) pentru tratamentul semințelor de cereale paioase (grâu și orz).

Acest insecto-fungicid are cel mai larg spectru de dăunători combătuți (viermii-sârmă, larvele de Zabrus și Delia coarctata) și un număr mare de boli controlate la grâu și la orz (mălură, septorioză, fuzarioză, mucegaiul de zăpadă, tăciune și sfâșierea frunzelor de orz). Cele două substanțe active - teflutrin 40g/l și fludioxonil 10 g/l asigură o protecție de lungă durată, până la ieșirea din iarnă a culturii.

Și în 2020 la Austral® Plus, tratamentul care oferă o protecție superioră, fermierii beneficiază de o ofertă superioară: la 10 pachete achiziționate (1 pachet are 20L Austral® Plus ți primești gratuit 5 adjuvant AG 40R – și ajunge pentru tratarea a 4 tone sămânța) - primești înca unul gratuit. Fermierii care achiziționează pachetul Austral® Plus sunt invitați să scaneze codul QR de pe eticheta produsului folosind telefonul mobil. Completând on-line informațiile din formularul de înscriere până pe 31 octombrie 2020, vor primi un echipament pentru manipularea în siguranța a semințelor și participă la tombola unde pot câștiga unul din cele 55 de vouchere pentru cumpărături.

Caracteristicile tehnice fac din acest produs solutia superioara pentru tratarea cerealelor:
Teflutrinul este un insecticid din clasa piretroizilor cu spectru larg, care acționează în jurul semințelor prin contact și vapori, difuzând de pe semințele tratate în sol, formând o zonă de protecție în calea dăunătorilor, denumită halou.
Produsul Austral® Plus protejează semințele și în același timp, prin combinația celor două substanțe active, oferă și un efect fitotonic, evidențiat printr-o vigoare și dezvoltare timpurie armonioasă a plantelor tinere. Prin acțiunea insecticidă, teflutrin conferă protecție împotriva viermilor sârma (Agriotes spp.), a gândacului ghebos (Zabrus tenebrioides) și este repelent pentru musca cenusie (Delia coarctata).

Acesta se dislocă în aerul dintre particulele de sol sub formă de vapori. Se recomandă ca adâncimea de semănat să fie până la 4-5 cm, astfel ca haloul asigurat de insecticid să acopere zona de risc maxim (zona de atac al dăunătorilor). Prezența viermilor sârmă în cultură reprezintă o problemă tot mai mare pentru fermieri. Viermii sârmă sunt prezenți în România în toate regiunile, gradul de atac crescand si datorita faptului ca unii fermieri risca mult netratand semintele si cu insecticid. Atacul este localizat în vetre, iar simptomele la nivelul plantelor se manifestă printr-o îngălbenire la nivelul vârfurilor frunzelor, frunza centrală fiind cea mai afectată. Plantele atacate sunt roase sub nivelul coletului de la exterior spre interior, iar în aceste condiții, tinerele plante rămân mici și se usucă. Nu exista tratament curativ (nu există tratament omologat în vegetație), tratamentul semințelor rămănând solutia ideala!

poza Austral Plus_fermier Bita Racman_b

Fludixolonil, este un fungicid de contact, non-sistemic din gama fenilpyrolilor. Fenilpyrrolii au fost descoperiți dintr-un compus natural, pyrrolnitrin, produs de o bacterie din sol, Pseudomonas pyrrocinia. Fludioxonil a fost sintetizat prima dată în anul 1984. Semințele tratate cu fludioxonil și semănate într-un sol umed eliberează o parte din substanța activă în zona din jurul lor, ceea ce va conduce la o foarte bună protecție împotriva bolilor din sol. Pe măsura ce semințele acumulează umiditate, o parte din substanța activă rămâne pe suprafața seminței, iar alta parte penetrează pericarpul și ajunge în embrion, protejând-o din interior. O mare parte va ajunge în rădăcini și coleoptil, dar pe masură ce planta va crește, substanța activă este translocată către noile organe de creștere. Acțiunea fugicidă oferită prin substanța activă fludioxonil asigură o protecție împotriva principalelor boli la cereale, printre care cele mai importante: septorioza - cu transmitere în sol și sămânță (Septoria nodorum), fuzarioză (Fusarium spp.) și mălura comună (Tilletia spp.).

Pentru o bună acoperire a semințelor, produsul Austral® Plus se aplică numai împreună cu un adjuvant (AG 40R), care este oferit gratuit de Syngenta pentru o calitate și mai bună a tratamentului. Adjuvantul are rolul de a îmbunătăți aderența produsului pe sămânță, reducând astfel seminificativ praful de pe semințele tratate. AG 40R are rolul de a modifica sau intensifica culoarea semințelor tratate, are un efect de adeziv - ajută la fixarea lui Austral® Plus pe suprafața seminței. De asemenea, acesta ajuta la îmbunătățirea fluxului semințelor în semănătoare (nu se lipesc între ele) și la reducerea timpului de uscare a semințelor tratate. Împreună cu acțiunea substanței active teflutrin, adjuvantul reduce emisia cantității de praf format, reduce mirosul (a solventului din formularea microcapsulelor de teflutrin) și asigură o mai bună repartiție a lui Austral® Plus pe suprafața semințelor.

Studiile realizate de către Syngenta demonstrează faptul că prezența adjuvantului AG 40R reduce cantitatea de praf produs cu 60% și prezența substanței active teflutrin în praf cu 71%, reducând semnificativ expunerea la cele două substanțe active a operatorilor care aplica produsul.

Rețeta pentru tratat semințe este: 5L Austral® Plus/tonă de semințe, la care adaugăm 1-1,25 L de adjuvant AG 40R /tonă de semințe (oferit în pachetul Austral® Plus) plus minim 4-5 litri de apă.

 

Vizualizat: 436 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016.

„Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

"Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone.

Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie

Bancul zilei

Drum ciudat

Drum ciudat
De acasă de la mine până la primul bar fac doar 10 minute. Detalii