Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

PRINCIPALELE MODIFICĂRI pentru SUBVENȚII APIA!

Publicat: 26 aprilie 2017 - 12:50
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

FERMIERII TREBUIE SĂ ȘTIE. AGROINFO vă pune la dispoziție cele mai recente modificări pentru obținerea subvențiilor! Agricultorii din România trebuie să știe ce să facă în cazul supradeclarărilor suprafețelor de teren pentru care solicită subvenții de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), termene care-i pot menține pe lista de plată și alte schimbări importante din legislație.

S-a simplificat documentația prin care fermierii fac dovada utilizării terenului, în sensul că se solicita doar adeverința emisă de unitatea administrativ teritorială pe raza căreia sunt situate terenurile, conform înscrisurilor din registrul agricol, aferente anului curent de cerere.

Fermierii au obligația să rezolve litigiul de supradeclarare în 30 de zile calendaristice de la notificarea APIA, în caz contrar suprafaţa de teren supradeclarată nu este eligibilă la plată în anul curent de cerere, pentru niciunul dintre fermieri, cu excepţia cazurilor în care litigiul este soluţionat în instanţă judecătorească.

În cazul Asociațiilor crescătorilor de animale înființate în temeiul OUG 26/2000 care au concesionat teren de la primărie. sau de la Agenția Domeniilor Statului (ADS) și nu și-au schimbat forma de organizare conform OUG 34/2015, beneficiarii plăților vor fi membrii acestora.

Fermierii au obligația să identifice și să localizeze parcele agricole în cadrul blocului fizic în aplicația electonică GIS pusă la dispoziție de către APIA, fără a se suprapune peste parcelele declararate de alți fermieri și să nu depășească limita blocului fizic.

Fermierii care dețin parcele agricole cu o suprafață de până la 0,1 ha, nesolicitate la plată, au posibilitatea să nu le declare cu condiția ca respectivele parcele să nu depășească un hectar.

Rezultatele verificărilor preliminare încrucişate realizate de APIA se notifică în termen de 26 de zile calendaristice de la data limită de depunere a cererii unice de plată, iar  în termen de maxim 35 de zile calendaristice, fermierul poate opera modificări în cererea unică de plată în aplicaţia IPA Online, fără penalități.

Pentru sprijinul cuplat în sector vegetal, fermierii au obligatța să utilizeze sămânță certificată în conformitate cu legislația în vigoare.

În sector zootehnic, au fost elimintate adeverințele emise de medicul concesionar de liberă practică privind înscrierea exploatațiilor în programele sanitar veterinare și adeverința eliberată de asociațiile/organizațiile de profil prin care se recunoaşte statutul de crescător de bovine/ovine/caprine al solicitantului.

Sursa: APIA Gorj

Vizualizat: 6832 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

MASSEY FERGUSON 7722: Un tractor care lucrează în orice condiţii

MASSEY FERGUSON 7722: Un tractor care lucrează în orice condiţii

După doi ani de zile în care s-au informat şi au încercat mai multe modele de tractoare, Ciprian şi Denisa Nedin Gruia, tineri fermieri din Pesac, judeţul Timiş, şi-au cumpărat, în 2019, de la firma Tehnodiesel, un tractor Massey Ferguson 7722, cu motor AGCO Sisu de 220 CP şi transmisie Dyna 6. Ciprian Nedin Gruia spune că şi-a dorit un tractor robust, cu care să poată lucra în orice condiţii, iar tractorul Massey Ferguson este perfect pentru el.

Interviu cu: Ciprian Nedin Gruia şi Denisa Nedin Gruia, fermieri, judeţul Timiş
Reporter: Violeta Mat

Operator video şi montaj: Claudiu Borobei

Brinkman - Let’s improve together Titan Machinery - Red Carpet 2019 VALTRA seria F - Agritechnica 2019

Bancul zilei

Doi struţi...

Doi struţi...
Doi struţi la o discuţie. Detalii