Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

PRIM-MINISTRUL ROMÂNIEI, DECIZIE DE URGENȚĂ pentru MICII FERMIERI!

Publicat: 29 martie 2018 - 17:23
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

LEGEA CARE DEFAVORIZEAZĂ SAMSARII DIN PIEȚE IMPUNE O DECIZIE URGENTĂ! Ordonanță de urgență pentru micii fermieri care-și comercializează produsele în piețele din România și care beneficiază de ajutoare de minimis. Fără această decizie luată de premierul Viorica Dăncilă, o parte dintre fermierii români riscă să-și piardă ajutoarele de minimis sau să fie excluși din piețe.

Proiectul de ordonanță de urgență, publicat ASTĂZI, pe pagina oficială a Ministerului Agriculturii, găsește o soluție de urgență pentru fermierii care nu au solicitat încă atestatele de producător și carnetele de comercializare sau cărora le expiră aceste acte la intrarea în vigoare a Legii 70/2018 care modifică Legea 145/2014 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieţei produselor din sectorul agricol. Este vorba despre legea care scoate samsarii din piețe și avantajează micii fermieri care-și vând produsele agricole.

Deci, fermierii care au aceste acte expirate sau vor să le solicite acum primăriilor, până la tipărirea noilor formulare, vor putea beneficia de atestate de producător și carnete de comercializare provizorii pentru o perioadă de 120 de zile. Pe stoc mai sunt tipărite vechile modele de atestate și carnete.

Din cauza faptului că, Legea nr.70/2018 nu prevede o perioadă de tranziție până la aprobarea și tipărirea noilor formulare ale atestatului de producător/carnetului de comercializare a produselor agricole, nu pot fi eliberate atestate de producător/carnete de comercializare producătorilor agricoli care doresc să comercializeze produsele proprii în piață și care nu au solicitat până în prezent
emiterea acestor formulare sau dețin astfel de formulare care au expirat sau expiră după intrarea în vigoare a prevederilor Legii nr.70/2018

Ținând cont de faptul că, un număr foarte mare de fermieri accesează Programele multianuale guvernamentale, respectiv Programul tomate în spații protejate, Programul de susţinere a crescătorilor de porci din rasele Bazna şi/sau Mangaliţa în vederea producerii cărnii de porc, Programul de susţinere a crescătorilor de ovine pentru comercializarea lânii, iar atestatele de producător/carnetele de comercializare a produselor agricole sunt documente care, pe lângă calitatea de producător agricol, atestă și eligibilitatea acestora la acordarea sprijinului, având în vedere că, în această perioadă calendaristică comercializarea în piețe a produselor agricole vegetale și animale se află într-un cert progres și pentru a evita discriminarea unor producători agricoli față de alți producători agricoli, în sensul accesului echitabil în piețe a acestora, în vederea asigurării pieței cu produse autohtone, pentru verificarea provenienței și a calității acestora și pentru a evita orice dezechilibru al pieței, este necesară instituirea unei perioade de tranziție de maximum 120 zile pentru utilizarea atestatelor de producător/carnetelor de comercializare a produselor agricole tipărite și neeliberate la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență.

Lipsa unor astfel de prevederi înseamnă atât imposibilitatea comercializării în piețe a produselor autohtone de către producătorii agricoli, cât și creșterea importurilor astfel, se impune întărirea disciplinei în domeniul valorificării produselor din sectorul
agricol și responsabilizarea producătorilor agricoli prin deținerea de atestate de producător/carnete de comercializare a produselor agricole, luând în considerare că nepromovarea prezentului act normativ în regim de urgenţă poate avea consecinţe nefavorabile asupra producătorilor agricoli și implicit asupra pieței, și anume:

a) imposibilitatea valorificării în piețe a produselor agricole autohtone;
b) neaccesarea de către producătorii agricoli a programelor guvernamentale multianuale de sprijin;
c) imposibilitatea comercializării produselor de către membrii grupurilor de producatori/organizatii
de producatori, persoane fizice, prin intermediul structurii asociative;
d) generarea unor situații conflictuale la nivelul unităților administrative teritoriale/directiilor pentru
agricultură județene;
e) apariția unor situații discriminatorii în rândul producătorilor agricoli;
f) imposibilitatea efectuării controalelor din partea autorităților competente, distorsionarea pieței.

Întrucât elementele prezentate constituie situaţii extraordinare şi vizează atât interesele economice ale producătorilor agricoli, cât și buna desfășurarea a activității comerciale în această perioadă, în considerarea faptului că aceste elemente vizează interesul general public şi constituie situaţie de urgenţă şi extraordinară a cărei reglementare nu poate fi amânată,

Prin derogare de la prevederile art.II și art.III din Legea nr.70/2018 privind modificarea şi completarea Legii nr. 145/2014 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieţei produselor din sectorul agricol, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.252 din 22 martie 2018, atestatele de producător, precum şi carnetele de comercializare, tipărite și aflate pe stoc, la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență, se pot elibera pentru o perioadă de maxim 120 de zile în condițiile reglementărilor legale în vigoare la data tipăririi acestora și pot fi utilizate până la expirarea perioadei de valabilitate a vizei aplicate pe acestea, se arată în ordonanța de urgență.Vizualizat: 4677 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

APROBAT DE GUVERN! CUANTUM SUBVENȚIE APIA OVINE/CAPRINE 17,9 EURO/ANIMAL!

APROBAT DE GUVERN! CUANTUM SUBVENȚIE APIA OVINE/CAPRINE 17,9 EURO/ANIMAL!

01 octombrie 2020 - 21:32

OFICIAL! Guvernul a aprobat astăzi o Hotărârea privind stabilirea pentru anul 2020 a cuantumului per hectar al plăţii unice pe suprafaţă, al plăţii redistributive şi a intervalelor de suprafaţă pentru care se acordă aceasta, al plăţii pentru practici agricole benefice pentru climă şi mediu, al plăţii pentru tinerii fermieri și a plafonului aferent schemei de sprijin cuplat pentru măsura din sectorul zootehnic, speciile ovine și caprine. Cuantumul sprijinului cuplat la ovine și caprine este 17,9 euro/cap de animal.

BANII ÎN CONTURILE FERMIERILOR! LISTA APIA CU FERMIERII DIN FIECARE JUDEȚ ȘI SUMELE PLĂTITE!

BANII ÎN CONTURILE FERMIERILOR! LISTA APIA CU FERMIERII DIN FIECARE JUDEȚ ȘI SUMELE PLĂTITE!

01 octombrie 2020 - 21:09

OFICIAL APIA! Agenția de Plăți și intervenție pentru Agricultură (APIA) aduce la cunoștință opiniei publice, situația rezultată în urma finalizării tuturor controalelor administrative și a plăților aferente Schemei de ajutor de stat acordat producătorilor agricoli care au înființat culturi în toamna anului 2019, afectate de seceta pedologică, pentru fiecare județ în parte.

ANUNȚ APIA DE ULTIMĂ ORĂ! APIA MODIFICĂ MĂSURA 21!

ANUNȚ APIA DE ULTIMĂ ORĂ! APIA MODIFICĂ MĂSURA 21!

01 octombrie 2020 - 20:17

COMUNICAT APIA. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează potențialii beneficiari ai Măsurii 21 « Sprijin temporar cu caracter excepțional acordat fermierilor și IMM-urilor care au fost afectați în mod deosebit de criza Covid-19«, că doar în data de 2 octombrie 2020, va SUSPENDA TEMPORAR  activitatea de primire a cererilor.

NU AM TEREN LA APIA, DAR AM ANIMALE, AM DREPTUL LA AJUTORUL COVID-19? RĂSPUNSUL ÎL DĂ UN ȘEF APIA!

NU AM TEREN LA APIA, DAR AM ANIMALE, AM DREPTUL LA AJUTORUL COVID-19? RĂSPUNSUL ÎL DĂ UN ȘEF APIA!

01 octombrie 2020 - 14:42

EXCLUSIV AGROINFO. Nu am teren la APIA, am doar animalele înregistrate, am dreptul la ajutorul Covid-19? Am teren la APIA, cresc animale, dar nu am animalele înregistrate la APIA, am dreptul la ajutorul Covid-19? AGROINFO a primit o avalanșă de astfel de mesaje, cu diferite situații, de la crescătorii de animale. Toate răspunsurile le dă, exclusiv pentru AGROINFO, un șef Serviciu Măsuri Specifice din cadrul Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură.

MICII FERMIERI CER MINISTERULUI AGRICULTURII SĂ MODIFICE CONDIȚIILE PENTRU AJUTOARE MĂSURA 21!

MICII FERMIERI CER MINISTERULUI AGRICULTURII SĂ MODIFICE CONDIȚIILE PENTRU AJUTOARE MĂSURA 21!

01 octombrie 2020 - 08:59

VOCEA FERMIERILOR! Micii fermieri care cultivă legume în spații protejate sunt nemulțumiți de condițiile de acordare a ajutorului excepțional stabilit prin Măsura 21. Mai mult, ei au observat neconcordanțe între fișa Măsurii 21 și Ghidul solicitantului. Ion Păunel, președintele Sindicatului Producătorilor Agricoli din Olt, organizație membră în Uniunea Salvăm Țăranul Român, a anunțat că a solicitat Ministerului Agriculturii modificarea condițiilor în așa fel încât de ajutor să beneficieze mai mulți fermieri.

TERMEN SUBVENȚII APIA 31 OCTOMBRIE 2020! ACTE OBLIGATORII PENTRU AJUTORUL DE STAT!

TERMEN SUBVENȚII APIA 31 OCTOMBRIE 2020! ACTE OBLIGATORII PENTRU AJUTORUL DE STAT!

01 octombrie 2020 - 08:18

PLĂȚI FERMIERI. Până la data de 31 octombrie 2020 inclusiv, fermierii pot depune la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) cererile de plată pentru rambursarea ajutorului de stat pentru cantităţile de motorină achiziţionate şi utilizate în agricultură, aferente perioadei 01 aprilie - 30 iunie 2020 (trim. III al anului 2020), a transmis APIA o informare pentru AGROINFO.

PLATA AVANSULUI APIA 2020! SUMA MAXIMĂ PE HECTAR ESTIMATĂ LA 169 EURO/HA!

PLATA AVANSULUI APIA 2020! SUMA MAXIMĂ PE HECTAR ESTIMATĂ LA 169 EURO/HA!

01 octombrie 2020 - 07:49

SUBVENȚII APIA 2020! Fermierii români beneficiază și-n acest an de un avans la plățile directe pe suprafață cuvenite pentru anul de cerere 2020. Plata avansului va începe la data de 16 octombrie 2020. AGROINFO a estimat suma pe hectar pe care APIA le-o va plăti în avans fermierilor din cuantumul plăților directe pe suprafață.

FERMIERII ROMÂNI, MEMBRI CU DREPTURI DEPLINE ÎN CEA MAI MARE ORGANIZAȚIE A FERMIERILOR DIN EUROPA!

FERMIERII ROMÂNI, MEMBRI CU DREPTURI DEPLINE ÎN CEA MAI MARE ORGANIZAȚIE A FERMIERILOR DIN EUROPA!

30 septembrie 2020 - 14:45

COMUNICAT. Din data de 29 septembrie 2020, Federația Națională a Producătorilor din Agricultură, Industria Alimentară și Servicii Conexe din România PRO AGRO, Liga Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România LAPAR, Uniunea de Ramură Națională a Cooperativelor din Sectorul Vegetal UNCSV și Asociația Producătorilor de Porumb din România APPR, reunite în cadrul Alianței pentru Agricultură și Cooperare, au devenit membre cu drepturi depline în COPA-COGECA. cea mai mare organizație a fermierilor din Europa.

CALENDAR PLATA SUBVENȚIILOR APIA ÎN OCTOMBRIE!

CALENDAR PLATA SUBVENȚIILOR APIA ÎN OCTOMBRIE!

30 septembrie 2020 - 13:02

OFICIAL APIA. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a stabilit calendarul pentru luna octombrie pentru plata subvențiilor agricole aferente anului de campanie 2020.

CINE NU A SOLICITAT PLĂȚI DIRECTE LA APIA, NU BENEFICIAZĂ DE AJUTORUL DE MAXIM 7.000 EURO!

CINE NU A SOLICITAT PLĂȚI DIRECTE LA APIA, NU BENEFICIAZĂ DE AJUTORUL DE MAXIM 7.000 EURO!

30 septembrie 2020 - 07:21

AJUTOARE EXCEPȚIONALE APIA. Fermierii, crescătorii de animale, care nu au încasat anul trecut plăți directe de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) sau nu au solicitat anul acesta, prin cererea unică, plăți directe de la APIA, nu se încadrează la condițiile APIA pentru ajutorul excepțional cu caracter temporar acordat în contextul crizei sanitare.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Fermy Show - Tratamentul la sămânță

Fermy Show - Tratamentul la sămânță

Stiai că o singură linguriță de sol productiv conține în general între 100 de milioane și 1 miliard de bacterii? Despre sol, sămânță și tratamente, în episodul 3 al ”Fermy Show”!

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! Peste 8 tone de orz la hectar în ferma lui Călin Tomescu! Ce a făcut diferenţa dintre orz şi grâu?

Bancul zilei

La audieri

La audieri
La audieri, suspecta blondă: Detalii