Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

PRIM-MINISTRUL ORBAN: PLĂȚILE LA HECTAR ALE FERMIERILOR ROMÂNI SUNT MICI!

Publicat: 07 noiembrie 2019 - 08:59
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

CREȘTEREA PLĂȚII LA HECTAR PENTRU FERMIERII ROMÂNI! Prim-ministrul liberal al României, Ludovic Orban, a declarat, la instalarea oficială a ministrului agriculturii, că fermierii români nu beneficiază de plăți la hectar la același nivel cu fermierii din alte țări UE în ciuda contribuției României la bugetul Uniunii Europene. Un punct din programul de guvernare PNL este creșterea plății pe hectar măcar la media europeană de 266 euro/ha.

Plățile la hectar sunt mici în comparație cu plățile la hectar care se acordă în alte țări. Unul dintre obiectivele noastre la nivelul Uniunii Europene este acela de a obține plăți la hectar care să crească competitivitatea agriculturii românești. Pe de altă parte, creșterea plăților la hectar nu poate să modifice radical structura producției agricole. (...)

Noul ministru al Agriculturii nu va raporta producții la hectar care nu au nicio legătură cu realitatea. Sunt convins că va trata cu maximă seriozitate, fără niciun pic de populism, toate problemele care există. De asemenea, va fi un actor activ la nivelul Uniunii Europene în ceea ce privește fructificarea la maxim a politicii agricole, ca suport pentru dezvoltarea agriculturii românești, a spus Orban, miercuri seara, la conferința de presă susținută la sediul Ministerului Agriculturii.

Ludovic Orban a adăugat că prin Planul Național Strategic, care urmează să fie elaborat pentru noul exercițiu financiar 2021-2027, trebuie crescut gradul de procesare al produselor agricole. România exportă, în prezent, materie primă, cereale, animale vii etc. și mai puțin produse procesate, cu valoare adăugată.

În Programul de Guvernare PNL este prevăzut ca plata la hectar acordată fermierilor români să crească cel puțin la nivelul mediei din Uniunea Europeană. În ceea ce privește prioritățile în relația cu Uniunea Europeană, un obiectiv important al negocierilor ce vor fi derulate de către Partidul Național Liberal va fi eliminarea decalajului dintre subvențiile fermierilor români și fermierii din alte state și/sau stabilirea de măsuri compensatorii - în România, în anul 2019 subvenția medie este de 195 euro/ha, iar media la nivelul Uniunii Europene este de 266 euro/ha, este menționat în Programul PNL.

Vizualizat: 3239 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Dronele devin o opţiune pentru agricultură

Dronele devin o opţiune pentru agricultură

IQ Robotics, o companie românească cu sediul în Braşov, a adus la INDAGRA o dronă pentru aplicarea tratamentelor fito-sanitare, care a stârnit interesul multor fermieri. Drona este controlată prin calculator, de unde i se stabileşte harta şi misiunea, având o autonomie de zbor între 10 şi 15 minute, în funcţie de complexitatea operaţiunii şi condiţiile de lucru.

Reporter: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

Restricţii circulaţie

Restricţii circulaţie
Moscova, anii ’50. Interdicţie de ieşire din casă între orele 21.00 şi 06.00.  Detalii