Adama
Vinasa Rompak

PREZENTAȚI-VĂ URGENT LA APIA CA SĂ VĂ LUAȚI SUBVENȚIILE!

Publicat: 31 octombrie 2019 - 19:45
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

TERMENUL PENTRU CLARIFICĂRI 15 NOIEMBRIE 2019. Fermierii din eșantionul de teledetecție și cei care au parcelele în același bloc fizic cu ei trebuie să se prezinte la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) pentru a clarifica eventuale suprapuneri, neconformități, etc. În această perioadă, APIA face acțiuni de follow-up la rapoartele de teledetecție.

În perioada 28 octombrie – 15 noiembrie 2019, APIA desfășoară activitățile de follow-up pe baza rezultatelor controlului prin teledetecție, pentru cererile unice de plată, depuse în campania 2019.

APIA Gorj ne-a pus la dispoziție informații extrem de importante legate de prezentarea fermierilor la centrele județene APIA și la derularea acțiunii de follow-up de care depinde plata subvențiilor APIA:

Sunt programați la clarificări toţi fermierii care au declarat parcele în acelaşi bloc fizic, BF, indiferent dacă sunt sau nu controlaţi prin teledetecţie.

Ca urmare a solicitărilor de clarificare primite, fermierii se prezintă la acțiunea de follow-up, în locația și la termenul stabilit, unde li se vor aduce la cunoștiință neconformitățile constatate la controlul prin teledetecție. Cu această ocazie i se va înmâna fermierului declaraţia (Anexa 4) pentru completare, luare la cunoştinţă, semnare şi datare.

În vederea optimizării activităților generate de acțiunea follow-up, pentru intâlnirea cu fermierii, se vor pregăti, prin descărcare de pe fisierul de teledetectie, campania 2019, atât documentele în format electronic cât și documentele în format printat după cum urmează:

harta BF cu rezultatul controlului, harta martor şi tabelul aferent livrate în fişiere de format pdf, electronic, pentru fiecare BF – fişierul având denumirea BF respectiv;
rapoartele de teledetecţie şi clarificare cu fermierul,, campania 2019;
raportul de teledetecție și clarificare cu fermierul „ZIE”, an de cerere 2019;
raportul de teledetecție și clarificare cu fermierul „Diversificare”, an de cerere 2019.

Membrii echipelor follow-up vor prezenta fermierilor rezultatele CwRS atât pe documentele imprimate cât şi digital şi vor explica semnificaţia codurilor de neconformitate pe parcelă (grup de culturi) şi cultura agricolă, cuprinse în Anexa nr. 4.

Echipa APIA va prezenta fermierilor a căror exploatație a fost selectată și pentru controlul de ecocondiționalitate și Raportul comasat, în copie. Prezentarea acestor rapoarte este necesară pentru a se avea în vedere eventualele neconcordanţe dintre clarificările aduse de fermier în “Raportul de control prin teledetecție şi clarificare cu fermierul – campania 2019” şi rezultatele din Raportul comasat.

Informaţiile și clarificările aduse de fermieri vor fi materializate prin completarea Raportului de teledetecție și clarificare cu fermierul pentru datele alfa-numerice, iar pentru partea grafică se vor folosi Hărțile BF cu rezultatul controlului și Hărțile martor și aplicația IPA online.

În cadrul întâlnirilor cu fermierii în acțiunea de follow-up, pentru a prezenta în mod obiectiv rezultatele controlului prin teledetecție, funcţionarii APIA vor utiliza aplicația IPA online astfel încât să fie vizibile imaginile satelitare dar și a vectorii cu rezultatele controlului și a digitizărilor inițiale realizate de fermieri.

Totodată utilizarea aplicației IPA-online este obligatorie, astfel încât orice modificare de amplasament a vreunei parcele să poată fi realizată la momentul clarificării.

Dacă în urma clarificărilor aduse de fermieri în acțiunile follow-up au loc modificări ale datelor din cererea de spijin, suprafețe, culturi sau amplasamente mutate în același BF sau în alt BF, se va proceda astfel:

-fermierul îşi reamplasează parcela pe harta martor;
-funcţionarul APIA atribuie număr curent al parcelei în cadrul aceluiași BF sau număr nou n+1 consecutiv parcelei în cadul altui BF, pe harta martor şi în tabelul index pe care îl completează (Anexa 9);
-fermierul semnează pe tabelul index aferent hărţii martor şi pe tabelul primit de la prestator atașat hărţii ce conţine limitele parcelelor rezultate la control.

Semnăturile fermierului constituie confirmarea că a acceptat rezultatul grafic al controlului sau că a modificat amplasamentul iniţial.

Noile amplasamente realizate de fermieri se vor realiza in IPA online (fermieri selectați la CwRS, dar și cei care au parcele în BF controlate) fie că sunt în același BF, fie că sunt în BF diferite.

Pentru fermierii neselectați la control, dar cu parcele în BF controlate se va realiza noul amplasament al parcelei prin digitizare în IPA, iar în aplicația IACS folosind formularele specifice (S1).

Pentru fermierii selectați la CwRS se va face digitizarea în IPA online pe imaginile satelitare 2019. La reamplasarea parcelei în același BF aceasta nu se va renumerota (când amplasamentul iese din poligonul de cultivare comună) iar la mutarea parcelei într-un alt BF se va acorda număr nou consecutiv la parcela nou identificată.

Introducerea clarificărilor aduse de fermieri în aplicația IACS are ca scop operarea în baza de date IACS şi IPA online a tuturor informațiilor din etapa follow-up materializate prin formulare de tip S1 corectare așa cum este prevăzut de procedura operațională privind administrarea cererilor unice de plată 2019.

Noile identificări realizate de fermierii la acţiunile follow-up se vor realiza sub îndrumarea membrilor echipei follow-up așa încât să se poată evita apariția parcelelor suprapuse, cu respectarea normelor din procedura operațională privind administrarea cererilor unice de plată pentru anul 2019.

Perioada de derulare a etapei de follow-up trebuie să se încadreze într-un termen de aproximativ doua săptămâni de la efectuarea importului inițial și primirea documentelor necesare desfășurării acțiunii.

Centrul Judetean APIA Gorj, isi propune să finalizeze aceasta primă etapă a acțiunilor de follow-up (reinterpretarea rezultatelor din teledetectie), până cel târziu la data de 10 noiembrie 2019.

Vizualizat: 3372 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Ordonanță de Urgență! Scrisori de garanție pentru a lua bani europeni!

Ordonanță de Urgență! Scrisori de garanție pentru a lua bani europeni!

13 decembrie 2024 - 06:01

În ședința Guvernului din 12 decembrie 2024 a fost aprobată Hotărârea pentru modificarea și completarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonanţei de Urgență a Guvernului nr. 79/2009 privind reglementarea unor măsuri pentru stimularea absorbției fondurilor alocate prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) pentru renovarea şi dezvoltarea spațiului rural prin creşterea calității vieţii şi diversificării economiei în zonele rurale, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1.262/2009.

Guvern ACUM: Document obligatoriu plată subvenții APIA hectar, cap animal!

Guvern ACUM: Document obligatoriu plată subvenții APIA hectar, cap animal!

13 decembrie 2024 - 05:51

Guvernul a aprobat joi, 12 decembrie 2024, un act normativ care vizează actualizarea Registrului Agricol pentru perioada 2025-2029. Fără adeverință de la Registrul Agricol, niciun fermier, crescător animale nu poate încasa subvențiile APIA.

AFIR: Raport selecție proiecte valoarea totală 202 milioane euro!

AFIR: Raport selecție proiecte valoarea totală 202 milioane euro!

13 decembrie 2024 - 05:35

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a publicat pe www.afir.ro Raportul de selecție pentru etapa a doua de depunere a proiectelor aferente intervenției DR-25 Modernizarea infrastructurii de irigații din cadrul Planului Strategic 2023 – 2027 (PS 2027).

Comunicat APIA ACUM! Lista cu toate plățile APIA!

Comunicat APIA ACUM! Lista cu toate plățile APIA!

13 decembrie 2024 - 05:25

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că în perioada 02 – 12 decembrie 2024, a autorizat la plată sumă totală de 108.521.264,61 euro (539.929.424,90 lei), reprezentând plăți finale aferente anului de cerere 2024, pentru un număr de 479.478 fermieri, astfel:

Decizie Guvern: Creștere cuantum subvenții APIA, transfer bani între subvențiile APIA!

Decizie Guvern: Creștere cuantum subvenții APIA, transfer bani între subvențiile APIA!

12 decembrie 2024 - 17:30

În ședința Guvernului din 12 decembrie 2024 a fost aprobată Ordonanţa de urgență pentru modificarea şi completarea unor acte normative cu privire la gestionarea financiară a fondurilor europene nerambursabile alocate României din FEGA şi FEADR, precum şi a fondurilor alocate de la bugetul de stat, aferente Politicii Agricole Comune.

Mai mulți bani pentru fermieri! Bugetul MADR, suplimentat!

Mai mulți bani pentru fermieri! Bugetul MADR, suplimentat!

12 decembrie 2024 - 17:15

În ședința Guvernului din 12 decembrie 2024 a fost aprobată Hotărârea privind alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului prevăzut în bugetul de stat pe anul 2024, pentru suplimentarea bugetului Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Plata subvenției APIA de 42 euro/ha poate fi cerută oricând de la APIA!

Plata subvenției APIA de 42 euro/ha poate fi cerută oricând de la APIA!

12 decembrie 2024 - 10:02

Un Ordin MADR, postat în consultare publică pe site-ul oficial al ministerului, schimbă criteriile pentru subvenția APIA PD-03 Sprijin complementar pentru venit pentru tinerii fermieri.

Peste 31% din toate fermele din UE sunt conduse de fermieri cu vârste de peste 65 de ani!

Peste 31% din toate fermele din UE sunt conduse de fermieri cu vârste de peste 65 de ani!

12 decembrie 2024 - 08:46

Numărul tinerilor fermieri instalați ca șefi de exploatație este în scădere. Bruxelles-ul vrea să-i stimuleze cu ajutoare mai mari pe tineri să aleagă o carieră în agricultură.

Plăți AFIR ACUM în conturile fermierilor: 1,2 miliarde euro!

Plăți AFIR ACUM în conturile fermierilor: 1,2 miliarde euro!

11 decembrie 2024 - 15:21

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a plătit 1,2 miliarde de euro (1.170.410.582,92 euro) în perioada ianuarie – decembrie 2024 pentru proiectele de investiții și pentru măsurile de mediu și climă finanțate din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR). Din întreaga sumă plătită de AFIR, 1,02 miliarde de euro reprezintă finanțarea Comisiei Europene acordate prin FEADR, iar 152 milioane de euro provin de la Bugetul Național.

Decizie MADR fermieri, crescători animale!

Decizie MADR fermieri, crescători animale!

11 decembrie 2024 - 14:57

În cadrul reuniunii AgriFish care s-a desfășurat în perioada 09-10 decembrie 2024, s-au aprobat concluziile privind o politică agricolă comună post 2027 orientată spre fermieri de către cei 27 de miniștri ai agriculturii din Uniunea Europeană.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

În urmă cu aproape un an, echipa AgroConcept ducea România în Cartea Recordurilor: 403,64 tone de grâu recoltate în numai 8 ore, cu o combină New Holland CR8.90 Revelation. Află povestea fermierului care a găzduit evenimentul!

„În câmp, echipa AgroConcept a fost ca la cursele de mașini, făceau schimbul de piloți în mers, iar acasă aveam o altă echipă, de martori de această dată, la cântar. Înainte mă uitam la știri și vedeam Guinness World Records, iar acum am avut ocazia să trăiesc la mine în fermă un asemenea eveniment”, ne-a povestit Gheorghe Preda.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii