Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

PREȚUL URIAȘ LA CARE AJUNGE KILOGRAMUL DE LÂNĂ de OAIE!

Publicat: 04 martie 2018 - 13:17
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

PREȚ DE LÂNĂ DE AUR! Crescătorii de ovine beneficiază de un ajutor de minimis de un leu pe kilogramul de lână comercializată. Fermierii înscriși anul trecut în acest program vor beneficia de ajutorul de minimis anul acesta, în august. Ministrul agriculturii, Petre Daea, spune că a explodat prețul la lână, centrele de colectare fiind într-o concurență. Mai mult, șeful de la Agricultură spune că kilogramul de lână ajunge și la 7 euro!

Oaia coboară de la munte cu 10 kg de brânză, 3 kg de lână și, evident, pregătește cel puțin un miel. Un animal atât de darnic și atât de expus condițiilor climaterice pentru că se duce în vârful muntelui unde mănâncă iarba cu fulgul de nea (...) Este programul de lână. A pornit! Astăzi când vorbim sunt 106 tone de lână din care 66 de tone de Țigaie și 40 de tone de Țurcană. O să întrebați cu ce preț? (...) Iată că acum lâna de Țurcană s-a luat cu 2 lei pe kg și lâna de Țirgaie cu 3,5 lei până la 4 lei în funcție de calitate, peste care vine și leul din ajutorul de minimis. Ce am făcut noi? Ne-am dus la cei care au făcut comerț cu lâna, i-am întrebat care este piața, care sunt condițiile, cum se face recepția, ce să facă crescătorul de ovine, cum să aducă cojocul de lână respectiv, cum să-l împacheteze, cum să-l sorteze în așa fel încât să câștige cât mai mult. Ne interesează să punem în mișcare acest program cu un câștig pentru toată lumea, dar, în primul rând pentru crescătorul de ovine, a declarat ministrul agriculturii, Petre Daea, la Viața Satului, TVR1.

Prețul la lână crește, spune ministrul agriculturii, pentru că s-a ivit concurența între centrele de colectare și prețul va crește până la o sumă uriașă pentru crescătorii de ovine din România.

O lână la 24 de microni, în funcție de finețe, poate ajunge la 7 euro pe kilogram. Cum? Spălată și prelucrată. Ca să ajungem acolo ne trebuie instalații. O să ajungem și acolo. Primul pe care a trebuit să-l realizăm a fost să luăm lâna din mărăcini, să-i determinăm pe oameni să aducă lâna spre centrele de colectare. Unde va pleca această lână? În intern, foarte puțin. Se va exporta, adaugă Daea.  

Unul dintre comercianții de lână din România mi-a spus următorul lucru: Domle, am fost la Bruxelles și acolo lanțurile hoteliere și-au introdus ca și comportament comercial să scoată din hoteluri covoarele, mochetele sintetice și să introducă numai covoare din lână. Doi, lâna a devenit un produs cu folosiri multiple, de exemplu, pentru izolații, îngrășăminte la flori, a mai spus ministrul agriculturii.

Ajutorul de minimis se acordă doar pentru kilogramul de lână comercializată. Pentru încasarea ajutorului de minimis de un leu, crescătorii de ovine trebuie să facă dovada cu documente sau cu file din carnetul de comercializare că au vândut lâna oilor. În Programul de ajutor de minimis pentru lâna comercializată sunt înscriși 32.327 de crescători de ovine.  

prezentare-program-lana_b

Vizualizat: 9656 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

SAM la Agromalim 2019

SAM la Agromalim 2019

Smart Agro Machines România a expus la Agromalim 2019 patru semănători Sola şi un tractor Versatile, alături de o gamă completă de maşini şi utilaje agricole: pluguri Ermo, scarificatoare Pasto, discuri şi combinatoare Expom, un încărcător telescopic şi remorcă tehnologică Faresin, un încărcător Hydramet, distribuitoare de îngărşăminte Agres, maşini de erbicidat AgroMekanica şi altele.
Interviu cu Ciprian Popa, manager Smart Agro Machines

Reporter AgroInfo: Gheorghe Ghişe
Operator imagine: Claudiu Borobei

Vest Tract la Agromalim 2019 Vaderstad la Agromalim 2019 A inceput INDAGRA!

Bancul zilei

După spovedanie

După spovedanie
După ce termină spovedania, preotul îi spune în şoaptă unei tinere: Detalii