Adama
Agreena
AGRICOVER

Premieră: DEMONSTRAŢII în câmp la AGROMALIM

Publicat: 26 iunie 2016 - 13:03
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Ediţia 2016 a expoziţiei agricole Agromalim se va desfăşura între 8 şi 11 septembrie, la Expo Arad Internaţional, organizatorul evenimentului fiind Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură a judeţului Arad.

Partenerii ediţiei sunt: USAMVB Regele Mihai I al României - Timişoara, Agenţia Naţională de Zootehnie, Oficiul Judeţean de Zootehnie Arad, ACO Păstorul Crişana filiala Arad, ACOC Mioriţa Chişineu-Criş şi Asociaţia Crescătorilor de Animale Arad.
“Până la mijlocul lunii iunie îşi anunţaseră prezenţa peste 250 de expozanţi, din România, Ungaria, Austria, Germania, Italia, Polonia şi Serbia. În acest an participarea este mult mai mare. 90 la sută din spaţiile disponibile sunt deja rezervate, spune Cimi Enache, manager proiect Agromalim.

agromalim2014_exterior_b

La Expo Arad este loc pentru toată lumea! Suprafaţa expoziţională este de 4.000 mp în interior (Pavilioanele A, B şi C) şi 30.000 mp exterior. Sunt alocaţi 25.000 mp pentru expunerea de utilaje, tehnologii, maşini agricole, inputuri pentru fermele vegetale, pomicultură, viticultură, legumicultură, sisteme de irigaţii etc. şi pe 5.000 mp se va desfăşura expoziţia de animale şi vor fi prezentate sisteme de creştere pentru animale.
Expoziţia de animale, devenită tradiţie la Agromalim, cuprinde şi în acest an speciile: taurine, ovine, caprine, porcine, cabaline, păsări de curte şi animale de blană, animale de hobby. Ca în fiecare an, o comisie de bonitare va desemna cea mai valoroasă bovină - MISS ARAD.

Miss-vacuta-Agromalim-2013_b

Evenimente conexe:
- Salon de produse tradiţionale
- Conferinţe pe teme de interes pentru fermieri
- Informaţii despre finanţări şi alte forme de sprijin pe programe naţionale şi europene
- Prezentări de firme şi produse
- Întâlniri ale asociaţiilor de crescători de animale
- Întâlniri de afaceri îîntre firme româneşti şi străine

agromalim2014_deschidere-expozitie_b

Noutăţile ediţiei 2016
Pentru prima oară la Agromalim, organizatorii introduc componenta de demonstraţii practice în câmp - tehnici de prelucrarea solului şi semănat.
Demonstraţiile vor fi organizate în parteneriat cu USAMVB Timişoara şi cu sprijinul Staţiunii de Cercetare - Dezvoltare pentru Creşterea Bovinelor Arad. Vor fi prezentate tehnologii şi utilaje pentru pregătirea solului: scarificatoare, pluguri, grape, discuri, combinatoare etc., tehnologii şi utilaje pentru semănat.
Locaţia - un teren cu suprafaţa de 22 ha - se află la 700 m de Expo Arad, pe drumul Arad-Nădlac, iar transportul la teren va fi asigurat de organizatori.
Pe lângă demonstraţiile din câmp va avea loc, tot ca noutate, un concurs de îndemânare conducere tractor.
Pentru cei interesaţi de aplicaţiile inteligente ale agriculturii moderne, vor fi amenajate două standuri specializate:
• Agricultura de precizie - avantajul folosirii GPS-ului în agricultură
• Stand cu demonstraţii roboţi pentru agricultură şi demonstraţii cu drone

agromalim2012-utilaje_b

Orarul expoziţiei
Joi, 8 septembrie, 11.00-18.00
Vineri, 9 septembrie, 10.00-18.00
Sâmbătă, 10 septembrie, 10.00-18.00
Duminică, 11 septembrie, 10.00-16.00

Vizualizat: 4077 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Rezultat teste pesticide, afișat la tarabă!

Rezultat teste pesticide, afișat la tarabă!

12 iulie 2024 - 09:16

Fermierii ale căror produse sunt conforme au posibilitatea de a afișa rezultatele analizelor la punctele de vânzare, dovedind astfel calitatea produselor românești.

Verificați dacă sunteți pe lista de plată APIA!

Verificați dacă sunteți pe lista de plată APIA!

12 iulie 2024 - 06:55

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că în perioada 03 – 10.07.2024, a efectuat plăți în suma totală de 80.864.046,51 lei (16.302.986,34 euro) din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR), cofinanțare de la Bugetul Național (BN1), Buget Național (BN) și Instrumentul de redresare al Uniunii Europene (EURI). 

Raport AFIR ASTĂZI: Listă fermieri ajutor achiziții tractor, utilaje agricole!

Raport AFIR ASTĂZI: Listă fermieri ajutor achiziții tractor, utilaje agricole!

11 iulie 2024 - 17:01

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a publicat astăzi Lista proiectelor depuse aferente submăsurii 4.1 „Investiții în exploatații agricole”, P4.1.1 „Achiziții simple de utilaje agricole la nivelul fermei (vegetal)”, componenta toate culturile exceptând sfecla de zahăr și formele asociative, etapa 1, sesiunea 01/ 2024.

Aprobată ASTĂZI de Guvern: Plata subvenției mici fermieri, sumă majorată!

Aprobată ASTĂZI de Guvern: Plata subvenției mici fermieri, sumă majorată!

11 iulie 2024 - 16:22

În ședința de Guvern din 11 iulie 2024 a fost aprobat Memorandumul cu tema „Suplimentarea limitelor de credite bugetare și credite de angajament aprobate pe luna iulie 2024 pentru Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale”, în baza prevederilor OUG34/2023.

Ordin în vigoare ACUM! Sancțiuni ANT zootehnie, plăți APIA hectar, cap animal!

Ordin în vigoare ACUM! Sancțiuni ANT zootehnie, plăți APIA hectar, cap animal!

11 iulie 2024 - 15:10

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 660 din 10 iulie 2024 a fost publicat Ordinul nr. 278/2024 pentru aprobarea sistemului de sancțiuni aplicabil intervențiilor și ajutoarelor naționale tranzitorii în sectoarele vegetal și zootehnic, aferente cererilor de plată începând cu anul de cerere 2024.

ALERTĂ! S-a înregistrat zborul maxim al adulților de Helicoverpa armigera în zonele Oltenia, Muntenia, Dobrogea și Moldova.

ALERTĂ! S-a înregistrat zborul maxim al adulților de Helicoverpa armigera în zonele Oltenia, Muntenia, Dobrogea și Moldova.

11 iulie 2024 - 12:35

ATENȚIE! 

Stimați parteneri,

În urma activității de monitorizare a dăunătorilor Ostrinia nubilalis și Helicoverpa armigera din cultura de porumb, desfășurată de compania FMC în cadrul programului Arc™ farm intelligence, sezonul de monitorizare 2024, vă informăm următoarele: în săptămâna 1-9 iulie s-a înregistrat zborul maxim al adulților de Helicoverpa armigera, din a 2-a generație, în zonele Oltenia, Muntenia, Dobrogea și Moldova

Subvenția APIA garantată timp de 5 ani!

Subvenția APIA garantată timp de 5 ani!

11 iulie 2024 - 08:18

Tinerii fermieri până-n 40 de ani beneficiază de Sprijinul complementar pentru venit (CIS YF), o subvenție pe hectar, în plus față de ceilalți fermieri. Subvenția APIA le este garantată tinerilor fermieri timp de 5 ani. Cum se calculează perioada de plată APIA și ce schimbări au survenit în acest an?

Soluții pentru dezvoltarea agriculturii ecologice

Soluții pentru dezvoltarea agriculturii ecologice

10 iulie 2024 - 18:51

În perioada 08-10 iulie 2024, Rețeaua Rurală Națională a organizat Seminarul Adhoc cu tema „Soluții pentru dezvoltarea agriculturii ecologice în contextul Planului Strategic’’. Evenimentul a reunit reprezentanți ai asociațiilor profesionale din agricultura ecologică, retaileri, Asociația Marilor Rețele Comerciale din România, Consiliul Concurenței și operatori din agricultura ecologică.

Ordin MADR ASTĂZI: Despăgubiri secetă!

Ordin MADR ASTĂZI: Despăgubiri secetă!

10 iulie 2024 - 18:14

În Monitorul Oficial a fost publicat Ordinul nr. 271/112/2024 pentru modificarea anexei nr. 4 la Regulamentul privind gestionarea situațiilor de urgență generate de fenomene meteorologice periculoase având ca efect producerea secetei pedologice, aprobat prin OMADR şi al ministrului afacerilor interne nr. 97/63/2020.

Oficial ASTĂZI! Registrul Agricol, modificare titlu de proprietate teren!

Oficial ASTĂZI! Registrul Agricol, modificare titlu de proprietate teren!

10 iulie 2024 - 15:51

MADR a publicat în transparență decizională Proiectul de Hotărâre a Guvernului privind registrul agricol pentru perioada 2025-2029.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori!

CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori!

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere Prețul, brandurile și garanția l-au convins pe Mihai Cherecheș să aleagă IPSO Utilaje de Ocazie

Bancul zilei

Neîntelegere

Neîntelegere
Aseara, nevasta-mea a lasat un biletel pe frigider: Detalii