Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

Poveşti... neirigate!

Publicat: 18 iunie 2017 - 10:49
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

De câte ori are ocazia să se exprime public, Gheorghe Albu o face cu multă naturaleţe şi dezinvoltură.

Fiind invitat cu ocazia Zilei Câmpului Agricost – DuPont în Insula Mare a Brăilei, nu a irosit ocazia de a sublinia trei probleme majore identificate de fermier cu care se confruntă agricultura românească; şi anume: cele legate de fiscalitate, de birocraţie şi de schimbările climatice.

O ruşine: impozitarea arendei şi a subvenţiilor!
„Este o ruşine pentru România să impozităm şi să pasăm plata arendei în natură la acel proprietar de teren care are pământul în arendă şi vrea să primească plată în natură. Acesta este obligat să vină cu aproape 40 % din valoarea grâului, reprezentând 16% impozit, 9% TVA, 5,5% CASS. Trebuie să salvăm tradiţia şi obiceiul românesc pentru că oamenii preferă să nu mai ia drept arendă cereale, să nu mai crească animale în curte şi în felul ăsta să devină cumpărători de carne de proc de Crăciun din Anglia, de carne de miel de Paşti din Belgia şi alte alimente”, a declarat fermierul.

Preşedintele Asociaţiei Producătorilor Agricoli Privaţi de Cereale şi Plante Oleaginoase Constanţa, a apreciat ca fiind nejustă şi excesivă măsura fiscală cu privire la impozitarea subvenţiilor la companiile care au o cifră de afaceri mai mare de 500 mii de euro.

Registrul de zilieri, Premiul Nobel pentru Birocraţie!
„Cu privire la registrului de zilieri; credeţi-mă, celui care a înfiinţat şi a făcut această lege şi această „minunăţie” de registru, i-aş da Premiul Nobel pentru Birocraţie! În fiecare zi, jumătate din timpul de lucru îl pierdem completând acel registru, când puteam să-l fi completat o singură dată pe lună şi, în rest, să fi ţinut o evidenţă, o prezenţă zilnică”, a precizat Gheorghe Albu.

Fermierul s-a declarat nemulţumit şi de multele scheme de sprijin de la APIA pentru producătorii agricoli. „Sunt peste 100 de scheme de sprijin, în condiţile în care ar trebui să simplificăm aceste proceduri şi să avem doar două condiţii. Prima, să dovedeşti că ai pământ în exploataţie şi, a doua, să dovedeşti că îl cultivi. De multe ori producătorii agricoli nu înţeleg schemele şi trebuie să dea banii înapoi”.

Poveşti... neirigate!
O problemă majoră în România este apărarea cultivatorilor împotriva schimbărilor climatice. Potrivit fermierului de la Viişoara, în ţara noastră nu mai avem anotimpuri, ci contraanotimpuri; iarna este primăvară şi primăvara este iarnă! La ora actuală se pune accent în reabilitarea sistemului naţional de irigaţii. În 27 de ani, irigaţiile le-am dezafectat, le-am vândut, le-am furat şi tot în 27 de ani s-au spus poveşti, poveşti pe care le-am spus şi eu când eram secretar de stat! Şi eu nu mai cred în ele”. Apoi a continuat: „De aceea este bine să ne îndreptăm atenţia asupra măsurilor conexe de combatere a secetei şi a deşertificării, cu privire la tehnologii adecvate momentului şi în Insula Mare a Brăilei am văzut astfel de tehnologii. Trebuie să promovăm în cultură soiuri şi hibrizi rezistenţi la secetă şi la arşiţă şi, cum spunea Lucian Buzdugan, să înfiinţăm perdele forestiere. Şi în felul ăsta depinde numai de noi, producătorii agricoli, să putem să trecem de acest impas”, a susţinut Gheorghe Albu.

Vizualizat: 1136 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Vacile superproductive, dovada progresului genetic!

Vacile superproductive, dovada progresului genetic!

Cine şi-a făcut anul acesta timp pentru a vizita INDAGRA, expoziţia naţională de agriculută, a putut admira la standul Asociaţiei HolsteinRo câteva dintre cele mai performante vaci de lapte din România. Printre acestea, un exemplar aparţinând societăţii Panifcom Iaşi, administrată de Liviu Bălănici, care a încheiat cea de a doua lactaţie cu o producţie de 13.636 de litri, iar în primele 128 de zile din lactaţia a treia a ajuns la 6.800 de litri.

Lipsesc centrele de sacrificare permanente Cons DDA la Agromalim 2017 Bilanţul DLG InterMarketing pe final de an

Bancul zilei

Arborele

Arborele
Clienta: - Îmi place căţelul acesta şi aş vrea să-l cumpăr. Dar, spuneţi-mi, are pedigree? Detalii