Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
agroinfo_ro_header_big_homepage_728x90
Reclama header after big part 3

Portofolio Farm tinde să devină o ACADEMIE de CÂMP a FERMIERILOR

Publicat: 16 iulie 2017 - 21:04
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Conducerea DuPont Pioneer crede că Portofolio Farm trebuie să evolueze alături de nevoile din ce în ce mai ridicate ale fermierilor.

În câmpul Potofolio Farm prezentat la Furculeşti, în Teleorman, la ferma Băcanu Cosmin & Andreea Company, principalele direcţii ale experienţelor au mers în direcţia edificării influenţelor asupra producţiei de porumb din perspectiva epocilor diferite de semănat.

portofolio-farm-pioneer-2_b

S-a început cu 5 aprilie şi s-a mers din 7 în 7 zile până pe 26 aprilie. Testele au mers apoi pe marginea vitezei şi a adâncimii de semănat. De la 5 km/oră, apoi 10 km/oră şi în final 18 km/oră. Adâncimile unde s-au plantat boabele au fost de 3,5,7 şi 9 cm.

portofolio-farm-si-pioneer_b

O altă importantă experienţă a privit buna folosire a erbicidelor hormonale. Printre cele mai interesante experimente din Portofolio Farm mi s-a părut simularea grindinei, dar şi aşa numita Roată a Norocului unde s-au semănat plante de porumb manual într-un cerc, din centru spre marginea cercului densităţiile evoluând de la 300.000 plante la 3.000 plante/ha.

porumb-portofolio-farm_b

Conform afirmaţiilor lui Jean Ionescu - Commercial Unit Manager RO&MD, la Furculeşti au participat peste 300 de fermieri, „ceea ce ne-a bucurat ţinând cont că fermierii din zonă sunt în plină campanie de recoltat”. Tot la capitolul bucurii, se numără ofertele tentante pentru seminţele de rapiţă unde dacă fermierul cumpără peste 20 de saci cu seminţe de rapiţă, din cel puţin 2 hibrizi Pioneer, accesează programul „Cultivă rapiţă fără pierderi”. Mai concret, subliniază Jean Ionescu, „dacă fermierii întorc în toamnă, până pe 20 octombrie, rapiţa semănată în epoca optimă din cauza secetei, nu vor mai plăti sămânţa”.

j-ionescu_b

Ofertele sunt diverse, dar le vom prezenta pe larg în revista Ferma.

Vizualizat: 1154 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Titan Machinery la Agromalim 2017

Titan Machinery la Agromalim 2017

În standul de la Agromalim 2017 Titan Machinery a prezenta fermierilor o gamă reprezentativă de utilaje agricole, în frunte cu vedeta Quadtrac 620 – tractorul şenilat articulat Case IH. Titan Machinery România este distribuitor exclusiv pentru utilajele agricole CASE IH, Väderstad şi utilajele de construcții CASE Construction, precum şi distribuitor pentru mărcile Maschio-Gaspardo, Great Plains, Sulky, Gregoire Besson, Stoll, Annaburger, Tecnoma și MacDon.
Interviu cu Răzvan Tomescu - Marketing Manager - Titan Machinery România şi Bogdan Constantin - PR & Communication Specialist - Titan Machinery România;
Reporter Agroinfo: Gheorghe Ghişe;
Operator imagine: Claudiu Borobei;

Utilaje Väderstad la Agromalim 2017 CEL MAI NOROCOS VIZITATOR DE LA AGROMALIM 2017 Rapiţa, cultura anului în Arad!

Bancul zilei

Explicaţie...

Explicaţie...
De ce cârâie cioara când zboară? Detalii