Conducerea DuPont Pioneer crede că Portofolio Farm trebuie să evolueze alături de nevoile din ce în ce mai ridicate ale fermierilor.
În câmpul Potofolio Farm prezentat la Furculeşti, în Teleorman, la ferma Băcanu Cosmin & Andreea Company, principalele direcţii ale experienţelor au mers în direcţia edificării influenţelor asupra producţiei de porumb din perspectiva epocilor diferite de semănat.
S-a început cu 5 aprilie şi s-a mers din 7 în 7 zile până pe 26 aprilie. Testele au mers apoi pe marginea vitezei şi a adâncimii de semănat. De la 5 km/oră, apoi 10 km/oră şi în final 18 km/oră. Adâncimile unde s-au plantat boabele au fost de 3,5,7 şi 9 cm.
O altă importantă experienţă a privit buna folosire a erbicidelor hormonale. Printre cele mai interesante experimente din Portofolio Farm mi s-a părut simularea grindinei, dar şi aşa numita Roată a Norocului unde s-au semănat plante de porumb manual într-un cerc, din centru spre marginea cercului densităţiile evoluând de la 300.000 plante la 3.000 plante/ha.
Conform afirmaţiilor lui Jean Ionescu - Commercial Unit Manager RO&MD, la Furculeşti au participat peste 300 de fermieri, „ceea ce ne-a bucurat ţinând cont că fermierii din zonă sunt în plină campanie de recoltat”. Tot la capitolul bucurii, se numără ofertele tentante pentru seminţele de rapiţă unde dacă fermierul cumpără peste 20 de saci cu seminţe de rapiţă, din cel puţin 2 hibrizi Pioneer, accesează programul „Cultivă rapiţă fără pierderi”. Mai concret, subliniază Jean Ionescu, „dacă fermierii întorc în toamnă, până pe 20 octombrie, rapiţa semănată în epoca optimă din cauza secetei, nu vor mai plăti sămânţa”.
Ofertele sunt diverse, dar le vom prezenta pe larg în revista Ferma.