Adama
Vinasa Rompak

PORCUL ROMÂNESC NU ARE CULOARE POLITICĂ!

Publicat: 23 martie 2017 - 19:05
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

SCANDALUL PORCULUI! Fermierii români au reacționat dur la scandalul mediatic al porcului! Dezvăluirea că fiul lui Liviu Dragnea, președintele PSD, are o fermă de porci și că ar putea beneficia de subvenția care se pregătește pentru acest sector, 10.000 de euro= 200 de capete de porci, pune în pericol întreg sectorul. Scandalul subvenției care ar fi dată cu dedicație ar fi ajuns până la urechile Comisiei Europene. Fermierii se tem să nu fie retras acest program!

Asociația Crescătorilor și Producătorilor de Carne de Porc din România (ACPCR) și Federația Pro Agro au susținut o conferință de presă, organizată de urgență, la București, joi, 23 martie.  

De doi ani fermele de porci sunt pe pierdere. Noi nu putem decât să susținem cu toate forțele noastre acest program, indiferent din partea cui ar veni. Pentru noi este esențial orice fel de program. Singura noastră culoare politică este culoarea porcului românesc.

Dacă acest Guvern și-a propus să susțină porcul românesc, noi nu putem decât să susținem acest lucru din toate puterile noastre. Nu știm cu ce scop se încearcă denigrarea crescătorilor de porci din România, cine este în spatele acestor lucruri. Știți că importăm cantități imense de carne de porc. Cei mai mulți bani pe importuri s-au dus pe carnea de porc.

Ne punem întrebarea legitimă: cine vrea să distrugă acest sector?! Speculațiile politice nu ne interesează. Pe noi ne interesează carnea de porc românească. Ori pentru cazuri izolate care reprezintă 0,03% din porcii României să lovești într-un întreg sistem de producție mi se pare de neacceptat, a declarat Ioan Ladoși, președintele ACPCR.

Programul pentru carne de porc, proiect de lege aflat în dezbatere publică la acest moment pe pagina Senatului, ar fi în pericol. Fermierii se tem că acest program ar putea fi retras pentru că ecourile scandalului mediatic din România a ajuns până la Bruxelles. Pentru acest ajutor de stat România trebuie să notifice Comisia Europeană. Scandalul stârnit poate lovi întreg sectorul. Este pentru prima oară când există un program de sprijin financiar pentru crescătorii de porci români, în condițiile în care în întreaga Europă acești fermieri o duc greu, este un sector într-un evident declin.

Cum faceți voi, acolo, în România, dați ajutoare, subvenții pe criterii politice? Asta este întrebarea pe care și-o pune deja Comisia Europeană, a spus George Scarlat, fermier, crescător de porci în Galați și fost parlamentar, membru în Comisia de agricultură din Camera Deputaților.

scandal-porc_b

În spațiul mediatic au apărut și informații despre substanțele chimice, dăunătoare, cu care fermierii români și-ar hrăni porcii din ferme.

Este o tâmpenie și cine a spus-o ori e cretin, ori are alte interese, a calificat Ioan Ladoși, această informație vehiculată de unele televiziuni. 

Porcii noștri sunt hrăniți cu lapte praf. Mămicile din România nu-și hrănesc copiii doar la sân, le dau și lapte praf. La mine n fermă trebuie să fim atenți că muncitorii își prepară cu apă laptele praf care este pentru porci, a spus Scarlat.

Hotnews a dezvăluit că Valentin Ștefan Dragnea, fiul lui Dragnea, deține ferma de porci Salcia SA din Teleorman și că programul cărnii de porc ar fi fos creat special pentru fiul acestuia. Aceeași publicație acredita ideea că fermierii crescători de porci din România ar beneficia de mai multe subvenții. În realitate, crescătorii de porci nu beneficiază de niciun fel de subvenții. Pentru sectorul creșterii porcilor există doar un ajutor, o plată compensatorie pentru bunăstarea. Concret, fermierii își decontează cheltuielile pe care le fac pentru asigurarea unor condiții obligatorii în ferme, spațiu, lumină, o anumită temperatură, etc. Este vorba de un ajutor de 29 de euro - 30 de euro/cap de porc.

CITEȘTE AICI DESPRE SCANDALUL SUBVENȚIEI CU DEDICAȚIE!

Vizualizat: 3684 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Ordonanță de Urgență! Scrisori de garanție pentru a lua bani europeni!

Ordonanță de Urgență! Scrisori de garanție pentru a lua bani europeni!

13 decembrie 2024 - 06:01

În ședința Guvernului din 12 decembrie 2024 a fost aprobată Hotărârea pentru modificarea și completarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonanţei de Urgență a Guvernului nr. 79/2009 privind reglementarea unor măsuri pentru stimularea absorbției fondurilor alocate prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) pentru renovarea şi dezvoltarea spațiului rural prin creşterea calității vieţii şi diversificării economiei în zonele rurale, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1.262/2009.

Guvern ACUM: Document obligatoriu plată subvenții APIA hectar, cap animal!

Guvern ACUM: Document obligatoriu plată subvenții APIA hectar, cap animal!

13 decembrie 2024 - 05:51

Guvernul a aprobat joi, 12 decembrie 2024, un act normativ care vizează actualizarea Registrului Agricol pentru perioada 2025-2029. Fără adeverință de la Registrul Agricol, niciun fermier, crescător animale nu poate încasa subvențiile APIA.

AFIR: Raport selecție proiecte valoarea totală 202 milioane euro!

AFIR: Raport selecție proiecte valoarea totală 202 milioane euro!

13 decembrie 2024 - 05:35

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a publicat pe www.afir.ro Raportul de selecție pentru etapa a doua de depunere a proiectelor aferente intervenției DR-25 Modernizarea infrastructurii de irigații din cadrul Planului Strategic 2023 – 2027 (PS 2027).

Comunicat APIA ACUM! Lista cu toate plățile APIA!

Comunicat APIA ACUM! Lista cu toate plățile APIA!

13 decembrie 2024 - 05:25

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că în perioada 02 – 12 decembrie 2024, a autorizat la plată sumă totală de 108.521.264,61 euro (539.929.424,90 lei), reprezentând plăți finale aferente anului de cerere 2024, pentru un număr de 479.478 fermieri, astfel:

Decizie Guvern: Creștere cuantum subvenții APIA, transfer bani între subvențiile APIA!

Decizie Guvern: Creștere cuantum subvenții APIA, transfer bani între subvențiile APIA!

12 decembrie 2024 - 17:30

În ședința Guvernului din 12 decembrie 2024 a fost aprobată Ordonanţa de urgență pentru modificarea şi completarea unor acte normative cu privire la gestionarea financiară a fondurilor europene nerambursabile alocate României din FEGA şi FEADR, precum şi a fondurilor alocate de la bugetul de stat, aferente Politicii Agricole Comune.

Mai mulți bani pentru fermieri! Bugetul MADR, suplimentat!

Mai mulți bani pentru fermieri! Bugetul MADR, suplimentat!

12 decembrie 2024 - 17:15

În ședința Guvernului din 12 decembrie 2024 a fost aprobată Hotărârea privind alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului prevăzut în bugetul de stat pe anul 2024, pentru suplimentarea bugetului Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Plata subvenției APIA de 42 euro/ha poate fi cerută oricând de la APIA!

Plata subvenției APIA de 42 euro/ha poate fi cerută oricând de la APIA!

12 decembrie 2024 - 10:02

Un Ordin MADR, postat în consultare publică pe site-ul oficial al ministerului, schimbă criteriile pentru subvenția APIA PD-03 Sprijin complementar pentru venit pentru tinerii fermieri.

Peste 31% din toate fermele din UE sunt conduse de fermieri cu vârste de peste 65 de ani!

Peste 31% din toate fermele din UE sunt conduse de fermieri cu vârste de peste 65 de ani!

12 decembrie 2024 - 08:46

Numărul tinerilor fermieri instalați ca șefi de exploatație este în scădere. Bruxelles-ul vrea să-i stimuleze cu ajutoare mai mari pe tineri să aleagă o carieră în agricultură.

Plăți AFIR ACUM în conturile fermierilor: 1,2 miliarde euro!

Plăți AFIR ACUM în conturile fermierilor: 1,2 miliarde euro!

11 decembrie 2024 - 15:21

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a plătit 1,2 miliarde de euro (1.170.410.582,92 euro) în perioada ianuarie – decembrie 2024 pentru proiectele de investiții și pentru măsurile de mediu și climă finanțate din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR). Din întreaga sumă plătită de AFIR, 1,02 miliarde de euro reprezintă finanțarea Comisiei Europene acordate prin FEADR, iar 152 milioane de euro provin de la Bugetul Național.

Decizie MADR fermieri, crescători animale!

Decizie MADR fermieri, crescători animale!

11 decembrie 2024 - 14:57

În cadrul reuniunii AgriFish care s-a desfășurat în perioada 09-10 decembrie 2024, s-au aprobat concluziile privind o politică agricolă comună post 2027 orientată spre fermieri de către cei 27 de miniștri ai agriculturii din Uniunea Europeană.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

KRONE vă urează un sezon bun și o producție excelentă de furaje!

KRONE vă urează un sezon bun și o producție excelentă de furaje!

KRONE vă urează un sezon bun și o producție excelentă de furaje!

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii