Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

PORCUL ROMÂNESC NU ARE CULOARE POLITICĂ!

Publicat: 23 martie 2017 - 19:05
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

SCANDALUL PORCULUI! Fermierii români au reacționat dur la scandalul mediatic al porcului! Dezvăluirea că fiul lui Liviu Dragnea, președintele PSD, are o fermă de porci și că ar putea beneficia de subvenția care se pregătește pentru acest sector, 10.000 de euro= 200 de capete de porci, pune în pericol întreg sectorul. Scandalul subvenției care ar fi dată cu dedicație ar fi ajuns până la urechile Comisiei Europene. Fermierii se tem să nu fie retras acest program!

Asociația Crescătorilor și Producătorilor de Carne de Porc din România (ACPCR) și Federația Pro Agro au susținut o conferință de presă, organizată de urgență, la București, joi, 23 martie.  

De doi ani fermele de porci sunt pe pierdere. Noi nu putem decât să susținem cu toate forțele noastre acest program, indiferent din partea cui ar veni. Pentru noi este esențial orice fel de program. Singura noastră culoare politică este culoarea porcului românesc.

Dacă acest Guvern și-a propus să susțină porcul românesc, noi nu putem decât să susținem acest lucru din toate puterile noastre. Nu știm cu ce scop se încearcă denigrarea crescătorilor de porci din România, cine este în spatele acestor lucruri. Știți că importăm cantități imense de carne de porc. Cei mai mulți bani pe importuri s-au dus pe carnea de porc.

Ne punem întrebarea legitimă: cine vrea să distrugă acest sector?! Speculațiile politice nu ne interesează. Pe noi ne interesează carnea de porc românească. Ori pentru cazuri izolate care reprezintă 0,03% din porcii României să lovești într-un întreg sistem de producție mi se pare de neacceptat, a declarat Ioan Ladoși, președintele ACPCR.

Programul pentru carne de porc, proiect de lege aflat în dezbatere publică la acest moment pe pagina Senatului, ar fi în pericol. Fermierii se tem că acest program ar putea fi retras pentru că ecourile scandalului mediatic din România a ajuns până la Bruxelles. Pentru acest ajutor de stat România trebuie să notifice Comisia Europeană. Scandalul stârnit poate lovi întreg sectorul. Este pentru prima oară când există un program de sprijin financiar pentru crescătorii de porci români, în condițiile în care în întreaga Europă acești fermieri o duc greu, este un sector într-un evident declin.

Cum faceți voi, acolo, în România, dați ajutoare, subvenții pe criterii politice? Asta este întrebarea pe care și-o pune deja Comisia Europeană, a spus George Scarlat, fermier, crescător de porci în Galați și fost parlamentar, membru în Comisia de agricultură din Camera Deputaților.

scandal-porc_b

În spațiul mediatic au apărut și informații despre substanțele chimice, dăunătoare, cu care fermierii români și-ar hrăni porcii din ferme.

Este o tâmpenie și cine a spus-o ori e cretin, ori are alte interese, a calificat Ioan Ladoși, această informație vehiculată de unele televiziuni. 

Porcii noștri sunt hrăniți cu lapte praf. Mămicile din România nu-și hrănesc copiii doar la sân, le dau și lapte praf. La mine n fermă trebuie să fim atenți că muncitorii își prepară cu apă laptele praf care este pentru porci, a spus Scarlat.

Hotnews a dezvăluit că Valentin Ștefan Dragnea, fiul lui Dragnea, deține ferma de porci Salcia SA din Teleorman și că programul cărnii de porc ar fi fos creat special pentru fiul acestuia. Aceeași publicație acredita ideea că fermierii crescători de porci din România ar beneficia de mai multe subvenții. În realitate, crescătorii de porci nu beneficiază de niciun fel de subvenții. Pentru sectorul creșterii porcilor există doar un ajutor, o plată compensatorie pentru bunăstarea. Concret, fermierii își decontează cheltuielile pe care le fac pentru asigurarea unor condiții obligatorii în ferme, spațiu, lumină, o anumită temperatură, etc. Este vorba de un ajutor de 29 de euro - 30 de euro/cap de porc.

CITEȘTE AICI DESPRE SCANDALUL SUBVENȚIEI CU DEDICAȚIE!

Vizualizat: 3283 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

VERIFICAREA PE TEREN PENTRU CERERILE DE PLATĂ, SUSPENDATĂ DE AGENȚIA DE PLĂȚI!

VERIFICAREA PE TEREN PENTRU CERERILE DE PLATĂ, SUSPENDATĂ DE AGENȚIA DE PLĂȚI!

12 august 2020 - 09:51

ANUNȚ OFICIAL. Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a anunțat marți, 11 august 2020, că vizitele în teren la fermele care au cerut bani europeni vor fi înlocuite cu documente justificative.

EURODEPUTAT BUDA: PLĂȚILE DE CARE BENEFICIAZĂ FERMIERII CARE FAC AGRICULTURĂ ECOLOGICĂ!

EURODEPUTAT BUDA: PLĂȚILE DE CARE BENEFICIAZĂ FERMIERII CARE FAC AGRICULTURĂ ECOLOGICĂ!

12 august 2020 - 08:34

UE SPRIJINĂ AGRICULTURA ECOLOGICĂ. Fermierii în agricultura ecologică pot solicita și alte forme de sprijin pentru venit în cadrul politicii agricole comune (PAC). Acestea includ plățile directe și plățile pentru tinerii fermieri. În plus, ei sunt automat eligibili pentru plățile pentru înverzire, a anunțat europarlamentarul român Daniel Buda (PPE), vicepreședinte Comisia AGRI, Parlament European, pe pagina sa Facebook. Eurodeputatul le explică fermierilor ce înseamnă trecerea spre agricultură ecologică.  

FERMIERII MOLDOVENI AU IEȘIT ÎN STRADĂ CU TRACTOARELE!

FERMIERII MOLDOVENI AU IEȘIT ÎN STRADĂ CU TRACTOARELE!

11 august 2020 - 20:49

PROTEST! Fermierii din Moldova cer decretarea stării de urgență în agricultură! Agricultorii protestează în 10 raioane, au ieșit astăzi în stradă cu tractoarele și cer Guvernului despăgubiri pentru culturile distruse de secetă.

ANSVSA, ÎN CONTROL!

ANSVSA, ÎN CONTROL!

11 august 2020 - 19:37

COMUNICAT. Controalele inspectorilor sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor în acest sector se realizează în baza Programul de supraveghere şi control pentru anul 2020 și vizează operatorii din industria alimentară care își desfășoară activitatea în domenii precum: fabricarea produselor de morărit, a pâinii şi produselor de patiserie, a altor produse alimentare, a băuturilor răcoritoare şi alcoolice, precum şi unităţi de depozitare – alimentare, seminţe, legume fructe.

FRANȚA și ITALIA, AJUTOR DE CRIZĂ DE 100.000 DE EURO/FERMIER!

FRANȚA și ITALIA, AJUTOR DE CRIZĂ DE 100.000 DE EURO/FERMIER!

11 august 2020 - 10:26

AJUTOARE FERMIERI. Comisia Europeană a aprobat pentru Franța și Italia ajutoare de criză de maxim 100.000 de euro/fermier. AGROINFO v-a informat deja în exclusivitate că și Ungaria acordă un astfel de ajutor agricultorilor. În Olanda, cultivatorii de cartofi și de flori sunt sprijiniți financiar să depășească dificultățile cauzate de criza sanitară. Informațiile sunt furnizate pentru AGROINFO de Comisia Europeană.

SCRISOARE DESCHISĂ A FERMIERILOR ROMÂNI CĂTRE GUVERN!

SCRISOARE DESCHISĂ A FERMIERILOR ROMÂNI CĂTRE GUVERN!

11 august 2020 - 09:42

NU MAI PUTEM SĂ NE AMÂNĂM DATORIILE. Fermierii români solicită Guvernului adoptarea de urgență a unei hotărâri pentrn plata despăgubirilor pentru secetă și demararea acestor plăți în această lună. Fermierii susțin că nu mai pot să-și amâne datoriile și mulți dintre ei sunt amenințați cu falimentul. Inserăm scrisoarea deschisă a fermierilor, transmisă astăzi la redacția AGROINFO.

SUME PE HECTAR 2020! SUBVENȚII APIA PENTRU CARE ESTE STABILIT CUANTUMUL PE HECTAR pentru ACEST AN!

SUME PE HECTAR 2020! SUBVENȚII APIA PENTRU CARE ESTE STABILIT CUANTUMUL PE HECTAR pentru ACEST AN!

11 august 2020 - 08:12

GHID APIA. Cuantumul pe hectar pentru o parte din subvențiile APIA este deja stabilit pentru anul 2020. Fermierii beneficiază de aceste plăți compensatorii dacă au încheiate angajamente cu Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Angajamentele au o durată de 5 ani. Pentru un singur pachet din Măsura 10 Agro-mediu și climă, PNDR 2020, APIA le achită fermierilor subvenții suplimentare pe cap de animal. Vă punem la dispoziție lista furnizată de APIA.

SUBVENȚII APIA ÎNCASATE PE CONTRACTE DE ARENDĂ FALSIFICATE!

SUBVENȚII APIA ÎNCASATE PE CONTRACTE DE ARENDĂ FALSIFICATE!

10 august 2020 - 20:53

COMUNICAT. Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) anunță că au trimis în judecată mai multe persoane din județele Bihor, Iași, Ialomița care au încasat subvenții agricole de zeci de mii de euro de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) folosind acte falsificate, adeverințe, contracte de arendă, etc.

MESAJ APIA DE ASTĂZI pentru FERMIERI!

MESAJ APIA DE ASTĂZI pentru FERMIERI!

10 august 2020 - 18:56

NU VĂ DAȚI FOC LA SUBVENȚII! Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA), vine în atenția opiniei publice cu informații privind interdicția arderii miriștilor și a resturilor vegetale pe terenul arabil, precum și a vegetației pajiștilor permanente, atrage atenția APIA într-un comunicat transmis astăzi pentru AGROINFO.

BANI PENTRU FERMIERI! CE A ANUNȚAT ASTĂZI PRIM-MINISTRUL ROMÂNIEI!

BANI PENTRU FERMIERI! CE A ANUNȚAT ASTĂZI PRIM-MINISTRUL ROMÂNIEI!

10 august 2020 - 18:14

ANUNȚ PREMIER. Șeful Executivului, Ludovic Orban, a declarat luni că Guvernul va aloca sume suplimentare în rectificarea bugetară pentru sectorul agriculturii. Guvernul vrea să adopte în această săptămână cea de-a doua rectificare bugetară din 2020.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Valabri la Agromalim 2019

Valabri la Agromalim 2019

Compania Valabri este un furnizor recunoscut de tractoare, combine şi utilaje agricole noi şi second hand, precum şi piese de schimb. În ultimii trei ani, Valabri a început să comercializeze şi echipamente pentru sectorul zootehnic: hrănitori, adăpători, fronturi de furajare, separatoare şi cuşete, standuri contenţie animale şi alte elemente pentru dotarea fermelor.
Interviu cu Gregory Ladure, administrator Valabri SRL
Reporter AgroInfo: Gheorghe Ghişe
Operator imagine: Claudiu Borobei

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

Doi beţivani

Doi beţivani
Doi beţivani notorii se întâlnesc ziua în oraş. Detalii