KWS+
Reclama header after big part 2

PLATA SUBVENȚIILOR, ÎN PERICOL?! SALARIUL ÎNTÂRZIE la APIA! MESAJUL LUI DAEA pentru ANGAJAȚII APIA!

Publicat: 12 decembrie 2017 - 11:40
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

APIA, LINIȘTEA DINAINTEA FURTUNII! Angajații Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) discută aprins pe rețeaua de socializare Facebook despre faptul că nu și-au primit încă salariile, că acestea întârzie și se gândesc dacă nu cumva e formă de intimidare. Mai mult decât atât, după un control al Curții Europene de Conturi, angajații APIA se tem că vor aduce de acasă bani.

UPDATE. ORA 17.45. În urmă cu foarte puțin timp, am primit mesaje de la unii dintre angajații APIA care susțin că salariile au început să fie virate în conturi.

Paradoxală situație la Agenția de Plăți! De la APIA Aparat Central curg comunicatele cum că plata subvențiilor, datorate fermierilor români pentru campania 2017, este în grafic, directorul general APIA, Adrian Pintea, anunță public mii de fermieri autorizați la plată, scheme de sprijin deblocate de un sistem informatic, de care, ghinion, nu se ocupă nimeni în acest moment. Celebrul soft nu e în grija nimănui, se pare că funcționează în virtutea inerției. 

Din august 2017, APIA se chinuie să organizeze licitația pentru adjudecarea serviciilor informatice, adică găsirea unei companii IT care să se ocupe de Sistemul Integrat de Administrare și Control (IACS), softul fără de care niciun măcar un cent, nu un euro, nu pornește spre buzunarele fermierilor. Licitația a fost blocată, până la acest moment, de două ori. O dată, de o firmă care vinde lubrifianți pentru motoare, fără legătură cu sfera IT, a doua oară, de excluderea de la această licitație a companiei SIVECO, dezvoltatorul softului, cu care APIA a avut un contract lung de 10 ani, o colaborare bună, și, după atâta amar de timp, APIA s-a gândit să-l excludă de la licitație tocmai pe dezvoltatorul care a creat softul. Firește, SIVECO a contestat această decizie APIA în instanță, iar la acest punct s-a anulat licitația pentru selectarea evaluatorului de oferte și s-a dat un termen de doar 3 zile pentru depunerea ofertei. Pe scurt, cam așa stă treaba cu softul. Nicio schemă de plată nu poate fi achitată fermierilor dacă acest soft dă rateuri sau trebuie reactualizate modulele, sau, și mai rău, se blochează.

APIA Aparat Central comunică cu relaxare că banii ajung la fermieri. În timpul ăsta, să vedem cum stă situația neoficial, care este pulsul între fermieri, că de comunicate oficiale și răspunsuri convenționale s-au cam săturat fermierii. La ei nu merge cu vorbărie, ei vor fapte, adică banii de subvenții în conturi. Fermierii sunt foc și pară ori de câte ori văd o listă de la APIA cu dosare de subvenții autorizate la plată. Mesajele cu care ne bombardează sunt furioase, majoritatea. Și cei care și-au primit avansul la subvenții, nu au primit întreaga sumă și nu ne mirăm deloc. Plata pe înverzire le-a fost promisă la avans, dar s-a reportat, ca la loto, pentru plățile finale.

Starea de spirit e la fel de tensionată și între angajații APIA din teritoriu! Ultima veste este că le întârzie salariile. Funcționarii APIA discută aprins pe Facebook, pe grupul APIA, dacă această întârziere are vreo legătură cu protestele spontane organizate zile-n șir, cu pichetarea Ministerului Agriculturii și cu protestul care a tulburat seninătatea ședinței de Guvern. Unii consideră că este o formă de intimidare, alții se tem că va fi și mai rău. De ce? Un recent audit al Curții Europene de Conturi ar fi descoperit că angajații Ministerului Agriculturii ar fi primit sporuri că lucrează cu fonduri europene. Cică ar fi primit și cei care nu gestionează niciun euro. Adică, un fel de eroare la salarizare.

comentarii-apia_b

Ce mesaj le transmite ministrul agriculturii, Petre Daea, angajaților APIA, ajunși în pragul furiei?

Eu le-am spus foarte clar și le repet. Eu le-am spus-o și repet. Să stea liniștiți și să muncească!  Când spun aceste cuvinte, știu pe ce mă bizui. Și-mi pare rău că ei nu înțeleg ceea ce trebuie să înțeleagă, și le mai spun o dată și poate vor înțelege acum: aveți răbdarea să vină 1 februarie, ca să vedeți că ce spun eu acum se și întâmplă. Să stea liniștiți și să muncească, a declarat ministrul Daea.

Vizualizat: 10486 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 22 - 28 Ianuarie 2021!

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 22 - 28 Ianuarie 2021!

22 ianuarie 2021 - 11:15

Caracteristici meteorologice. Pe ansamblu, perioada se va caracteriza printr-un regim termic al aerului mai ridicat decât în mod normal, în cea mai mare parte a țării.

ȘEFUL APIA: ANUNȚ DESPRE PLATA AJUTORULUI COVID-19 PENTRU FERMIERI!

ȘEFUL APIA: ANUNȚ DESPRE PLATA AJUTORULUI COVID-19 PENTRU FERMIERI!

22 ianuarie 2021 - 08:58

AJUTOARE EXCEPȚIONALE FERMIERI. Directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, anunță că toți fermierii, crescătorii de animale, eligibili pentru plata ajutorului Covid-19 și-au primit integral sumele cuvenite.

JUDEȚUL CU FERMIERI MARI! 86,2% DIN TOTAL SUPRAFAȚĂ SOLICITATĂ LA PLATA APIA SUNT FERME de PESTE 50 HA!

JUDEȚUL CU FERMIERI MARI! 86,2% DIN TOTAL SUPRAFAȚĂ SOLICITATĂ LA PLATA APIA SUNT FERME de PESTE 50 HA!

22 ianuarie 2021 - 08:18

SUBVENȚIA APIA PE HECTAR. Suprafața aferentă cererilor de plată de peste 50 ha reprezintă 86,2% din totalul suprafeței declarate în județul nostru, declară directorul executiv al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Ialomița, Virgil Dorobanțu. Este județul cu fermieri mari, unde terenurile sunt comasate.

SUBVENȚII APIA DE 1.000 DE EURO/FAMILIE!

SUBVENȚII APIA DE 1.000 DE EURO/FAMILIE!

22 ianuarie 2021 - 07:36

PLĂȚI ÎN AGRICULTURĂ. Dacă sumele plătite prin APIA le raportăm la numărul de locuitori ai județului Covasna de aproximativ 200.000 loc. revine suma de 325 euro /cap de locuitor, respectiv aproximativ 1000 euro / familie, spune directorul executiv al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Covasna, Marius Popică.

ANUNȚUL UNUI DIRECTOR APIA DESPRE PLATA SPRIJINULUI CUPLAT, SUBVENȚIA MARE!

ANUNȚUL UNUI DIRECTOR APIA DESPRE PLATA SPRIJINULUI CUPLAT, SUBVENȚIA MARE!

22 ianuarie 2021 - 07:15

SUBVENȚIILE APIA CELE MAI RÂVNITE. Numărul de animale pentru care crescătorii solicită sprijin cuplat zootehnic aproape că s-a triplat în 2020, spune directorul executiv al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Covasna, Marius Popică. Aceeași situație și-n cazul sprijinului cuplat vegetal, a crescut numărul de hectare pentru care se cere această subvenție.

MESAJUL ȘEFULUI APIA PENTRU FERMIERI!

MESAJUL ȘEFULUI APIA PENTRU FERMIERI!

22 ianuarie 2021 - 06:34

PLATA SUBVENȚIILOR APIA ÎN ANUL 2021! Toți fermierii eligibili pentru plata ajutoarelor excepționale Covid-19 au primit integral banii până la această dată, le transmite directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, fermierilor români, într-un mesaj publicat de revista APIA.

PROGRAM DE SPRIJIN PENTRU FERMIERI CARE SE VA DERULA TIMP DE 10 ANI!

PROGRAM DE SPRIJIN PENTRU FERMIERI CARE SE VA DERULA TIMP DE 10 ANI!

21 ianuarie 2021 - 21:11

SPRIJIN AGRICULTURĂ. Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos, a anunțat astăzi, 21 ianuarie 2021, la Craiova că sunt fonduri disponibile pentru un program de sprijin în agricultură, axat pe combaterea deșertificării și pe împădurire.

DECIZIE GUVERN! FERMIERII SUNT PE LISTĂ!

DECIZIE GUVERN! FERMIERII SUNT PE LISTĂ!

21 ianuarie 2021 - 20:46

OFICIAL! Guvernul a stabilit miercuri, 20 ianuarie 2021, prin hotărârea de modificare a HG 1.031/2020, privind aprobarea Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19 în România, că fermierii, lucrătorii din agricultură şi din industria alimentară de alimente esenţiale intră în etapa 2 a Campaniei de vaccinare împotriva Covid 19, care se desfășoară în prezent.

MINISTRUL OROS: PREGĂTIM UN NOU AJUTOR DE MINIMIS!

MINISTRUL OROS: PREGĂTIM UN NOU AJUTOR DE MINIMIS!

21 ianuarie 2021 - 18:50

O NOUĂ SUBVENȚIE PENTRU FERMIERII ROMÂNI! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat miercuri, 20 ianuarie 2021, că anul acesta va fi lansat un nou program de ajutor de minimis pentru fermierii români.

SUBVENȚII APIA OBȚINUTE MAI MULȚI ANI PE ACTE FALSE!

SUBVENȚII APIA OBȚINUTE MAI MULȚI ANI PE ACTE FALSE!

21 ianuarie 2021 - 17:08

ANCHETA DNA. Procurorii DNA, prin Serviciul Teritorial Craiova, au trimis în judecată doi fermieri, după ce, timp de mai mulţi ani, aceştia au prezentat la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură mai multe documente false, în urma cărora au obţinut subvenţii agricole. Actele ar fi fost falsificate de unul dintre fermieri.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Cel mai rapid tractor din lume! #JCB

Cel mai rapid tractor din lume! #JCB

Asa arata cel mai rapid tractor din lume! JCB a stabilit cu acest Fastrac din seria 8000 modificat recordul mondial de viteza pentru un tractor. Se intampla in iunie pe un circuit din Marea Britanie, unde acest tractor a atins viteza de 166,7 km/h! La Agritechnica, a fost una dintre atractii... #JCB#NHR#DLG#AGRITECHNICA

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie

Bancul zilei

Gospodina

Gospodina
E rău atunci când soţia nu ştie să gătească... Detalii