Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

PLATA SUBVENȚIILOR, ÎN PERICOL?! SALARIUL ÎNTÂRZIE la APIA! MESAJUL LUI DAEA pentru ANGAJAȚII APIA!

Publicat: 12 decembrie 2017 - 11:40
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

APIA, LINIȘTEA DINAINTEA FURTUNII! Angajații Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) discută aprins pe rețeaua de socializare Facebook despre faptul că nu și-au primit încă salariile, că acestea întârzie și se gândesc dacă nu cumva e formă de intimidare. Mai mult decât atât, după un control al Curții Europene de Conturi, angajații APIA se tem că vor aduce de acasă bani.

UPDATE. ORA 17.45. În urmă cu foarte puțin timp, am primit mesaje de la unii dintre angajații APIA care susțin că salariile au început să fie virate în conturi.

Paradoxală situație la Agenția de Plăți! De la APIA Aparat Central curg comunicatele cum că plata subvențiilor, datorate fermierilor români pentru campania 2017, este în grafic, directorul general APIA, Adrian Pintea, anunță public mii de fermieri autorizați la plată, scheme de sprijin deblocate de un sistem informatic, de care, ghinion, nu se ocupă nimeni în acest moment. Celebrul soft nu e în grija nimănui, se pare că funcționează în virtutea inerției. 

Din august 2017, APIA se chinuie să organizeze licitația pentru adjudecarea serviciilor informatice, adică găsirea unei companii IT care să se ocupe de Sistemul Integrat de Administrare și Control (IACS), softul fără de care niciun măcar un cent, nu un euro, nu pornește spre buzunarele fermierilor. Licitația a fost blocată, până la acest moment, de două ori. O dată, de o firmă care vinde lubrifianți pentru motoare, fără legătură cu sfera IT, a doua oară, de excluderea de la această licitație a companiei SIVECO, dezvoltatorul softului, cu care APIA a avut un contract lung de 10 ani, o colaborare bună, și, după atâta amar de timp, APIA s-a gândit să-l excludă de la licitație tocmai pe dezvoltatorul care a creat softul. Firește, SIVECO a contestat această decizie APIA în instanță, iar la acest punct s-a anulat licitația pentru selectarea evaluatorului de oferte și s-a dat un termen de doar 3 zile pentru depunerea ofertei. Pe scurt, cam așa stă treaba cu softul. Nicio schemă de plată nu poate fi achitată fermierilor dacă acest soft dă rateuri sau trebuie reactualizate modulele, sau, și mai rău, se blochează.

APIA Aparat Central comunică cu relaxare că banii ajung la fermieri. În timpul ăsta, să vedem cum stă situația neoficial, care este pulsul între fermieri, că de comunicate oficiale și răspunsuri convenționale s-au cam săturat fermierii. La ei nu merge cu vorbărie, ei vor fapte, adică banii de subvenții în conturi. Fermierii sunt foc și pară ori de câte ori văd o listă de la APIA cu dosare de subvenții autorizate la plată. Mesajele cu care ne bombardează sunt furioase, majoritatea. Și cei care și-au primit avansul la subvenții, nu au primit întreaga sumă și nu ne mirăm deloc. Plata pe înverzire le-a fost promisă la avans, dar s-a reportat, ca la loto, pentru plățile finale.

Starea de spirit e la fel de tensionată și între angajații APIA din teritoriu! Ultima veste este că le întârzie salariile. Funcționarii APIA discută aprins pe Facebook, pe grupul APIA, dacă această întârziere are vreo legătură cu protestele spontane organizate zile-n șir, cu pichetarea Ministerului Agriculturii și cu protestul care a tulburat seninătatea ședinței de Guvern. Unii consideră că este o formă de intimidare, alții se tem că va fi și mai rău. De ce? Un recent audit al Curții Europene de Conturi ar fi descoperit că angajații Ministerului Agriculturii ar fi primit sporuri că lucrează cu fonduri europene. Cică ar fi primit și cei care nu gestionează niciun euro. Adică, un fel de eroare la salarizare.

comentarii-apia_b

Ce mesaj le transmite ministrul agriculturii, Petre Daea, angajaților APIA, ajunși în pragul furiei?

Eu le-am spus foarte clar și le repet. Eu le-am spus-o și repet. Să stea liniștiți și să muncească!  Când spun aceste cuvinte, știu pe ce mă bizui. Și-mi pare rău că ei nu înțeleg ceea ce trebuie să înțeleagă, și le mai spun o dată și poate vor înțelege acum: aveți răbdarea să vină 1 februarie, ca să vedeți că ce spun eu acum se și întâmplă. Să stea liniștiți și să muncească, a declarat ministrul Daea.

Vizualizat: 10461 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

CÂND VOR PRIMI FERMIERII AJUTORUL PENTRU CULTURILE DE PRIMĂVARĂ DISTRUSE DE SECETĂ!

CÂND VOR PRIMI FERMIERII AJUTORUL PENTRU CULTURILE DE PRIMĂVARĂ DISTRUSE DE SECETĂ!

29 septembrie 2020 - 09:49

AJUTOARE PENTRU FERMIERI! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) le achită fermierilor, în această perioadă, ajutorul de stat pentru culturile însămânțate în toamna anului 2019 și distruse de secetă. Ajutorul este plătit în procent de 81%, deci nu integral. Ministerul Agriculturii le-a promis agricultorilor un ajutor și pentru culturile de primăvară afectate grav de secetă. Când vor fi plătite diferența de 19% pentru culturile de toamnă și ajutorul pentru culturile de primăvară?

AJUTOR 50.000 DE EURO PENTRU TINERII FERMIERI! DATA PÂNĂ LA CARE PUTEȚI CERE BANII!

AJUTOR 50.000 DE EURO PENTRU TINERII FERMIERI! DATA PÂNĂ LA CARE PUTEȚI CERE BANII!

29 septembrie 2020 - 07:58

TERMEN LIMITĂ CERERE. Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) anunță tinerii fermieri că termenul limită pentru depunerea cererii pentru obținerea ajutorului de 50.000 de euro la instalarea ca șefi de exploatație agricolă este 15 octombrie 2020, ora 15:59.

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 29 SEPTEMBRIE – 5 OCTOMBRIE 2020!

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 29 SEPTEMBRIE – 5 OCTOMBRIE 2020!

29 septembrie 2020 - 07:21

Caracteristici meteorologice. Pe ansamblu, perioada se va caracteriza printr-o vreme normală sub aspect termic, în aproape toată ţara. Temperatura medie diurnă a aerului va fi cuprinsă între 8...21°C, limite apropiate de mediile multianuale, la nivelul întregii țări. Temperatura maximă a aerului se va încadra între 11...27°C, în cea mai mare parte a zonelor de cultură.

15 OCTOMBRIE, TERMEN APIA PENTRU PLATA SUBVENȚIEI LA PĂȘUNE!

15 OCTOMBRIE, TERMEN APIA PENTRU PLATA SUBVENȚIEI LA PĂȘUNE!

29 septembrie 2020 - 06:32

SUBVENȚII APIA 2020. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță fermierii care au solicitat anul acesta subvenția APIA pentru pășune că trebuie să prezinte până la data de 15 octombrie 2020 documentele în baza cărora vor încasa banii. Informațiile de care au nevoie fermierii, pentru a respecta acest termen, au fost comunicate de APIA pentru AGROINFO.

UNDE AU DISPĂRUT TERENURILE AGRICOLE DE LA AGENȚIA DOMENIILOR STATULUI?

UNDE AU DISPĂRUT TERENURILE AGRICOLE DE LA AGENȚIA DOMENIILOR STATULUI?

28 septembrie 2020 - 10:02

ACUM SE CAUTĂ HECTARELE DISPĂRUTE ÎN CEAȚĂ. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, spune că a provocat deranj la Agenția Domeniilor Statului (ADS) unde sunt interese mari și unde se menține intenționat o situație cenușie ca să se poată întâmpla lucruri. Șeful de la Agricultură a declarat că se caută acum 110.000 hectare, gestionate de ADS, dar neintabulate.

CÂND PRIMESC FERMIERII ROMÂNI SUBVENȚIE DE 247 EURO/HA?

CÂND PRIMESC FERMIERII ROMÂNI SUBVENȚIE DE 247 EURO/HA?

28 septembrie 2020 - 07:57

SUBVENȚII APIA CA-N VESTUL EUROPEI. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, le-a explicat fermierilor, la o întâlnire pe care a avut-o cu aceștia, zilele trecute, la Galați, că subvenția APIA pe hectar de care beneficiază agricultorii din România va ajunge la media europeană abia în 2026. În prezent, fermierii români încasează pe hectar sume mai mici decât media europeană.

SUBVENȚII APIA PĂȘUNE ILEGALE! PRIMAR, VICEPRIMAR ȘI PREȘEDINTE ASOCIAȚIE ȘI-AU ÎMPĂRȚIT ÎNTRE EI BANII DE LA APIA!

SUBVENȚII APIA PĂȘUNE ILEGALE! PRIMAR, VICEPRIMAR ȘI PREȘEDINTE ASOCIAȚIE ȘI-AU ÎMPĂRȚIT ÎNTRE EI BANII DE LA APIA!

27 septembrie 2020 - 08:49

ANCHETA DNA. Un milion de lei, subvenții pentru pășune încasate de la APIA pe acte false, și-au împărțit între ei primarul, viceprimarul comunei Râșca, județul Suceava și președintele Asociației Crescătorilor de Animale Gospodarul Râșca. Cei mai mulți bani ar fi intrat în buzunarele primarului și ale viceprimarului, susține un comunicat al Direcției Naționale Anticorupție. Cei trei au fost trimiși în judecată.

 

MESAJ DISPERAT CĂTRE GUVERN: FERMIERII ROMÂNI SUNT ÎN PRAGUL FALIMENTULUI!

MESAJ DISPERAT CĂTRE GUVERN: FERMIERII ROMÂNI SUNT ÎN PRAGUL FALIMENTULUI!

27 septembrie 2020 - 07:56

APEL FERMIERI. Alianța pentru Agricultură și Cooperare solicită Domnului Premier Ludovic ORBAN, să dispună măsurile legale urgente, care se impun, pentru ca OUG privind declararea stării de calamitate și OUG pentru amânarea ratelor să fie aprobate în următoarea ședință de Guvern, este mesajul disperat al fermierilor români către Guvern.

Plante vechi de 7.000 de ani ar putea rezolva criza alimentară globală

Plante vechi de 7.000 de ani ar putea rezolva criza alimentară globală

26 septembrie 2020 - 14:39

O varietate de orez veche de 7.000 de ani descoperită în China a fost transformată în cultură comercială care poate fi plantată în deşert, având potenţialul de a ajuta la atenuarea crizei alimentare în regiunile şi ţările cu un climat uscat.

EVENIMENT USAMV CLUJ ANULAT DIN CAUZA VREMII!

EVENIMENT USAMV CLUJ ANULAT DIN CAUZA VREMII!

25 septembrie 2020 - 17:35

ANULAT! Ziua Recoltei, un eveniment USAMV Cluj, care urma să aibă loc mâine, 26 septembrie, la podgoria cumpărată de USAMV Cluj în localitatea Apoldu de Sus, județul Sibiu, a fost anulată din cauza condițiilor meteo nefavorabile, anunțate pentru sâmbătă, informează un comunicat USAMV Cluj. La eveniment era anunțată și participarea ministrului agriculturii, Adrian Oros.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019

În standul producătorul suedez de la Agritechnica 2019 au fost prezentate o serie de noutăţi: semănătoarea de precizie şi de mare viteză - Temp L, grapa pentru pregătirea patului germinativ - NZ Extreme 1425 cu o lăţime de lucru de 14,25m şi sistem inovativ - Tempo WideLining - care oferă posibilitatea realizării de cărări tehnologice păstrând densitatea (plante/ha) şi care este destinat fermierilor care distribuie dejecţii lichide în culturile de porumb siloz.

#agroinfo, #vaderstad

Interviu cu Sorin Radu - reprezentant Väderstad România;

Reporter: Gheorghe Ghişe

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! Fermy Show - Tratamentul la sămânță

Bancul zilei

Curaj

Curaj
Ca să-i dea curaj pacientului, stomatologul îi oferă înainte de a-i scoate măseaua câteva pahare de coniac, după care îl intreabă: Detalii