Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

PLATĂ SPRIJIN CUPLAT! MAI MULȚI BANI pentru SUBVENȚIA la LUCERNĂ! MAI PUȚINI BANI pentru SUBVENȚIA la SOIA!

Publicat: 26 mai 2019 - 11:51
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

HOTĂRÂRE! Ministerul Agriculturii a decis să transfere bani de la sprijinul cuplat pentru soia la sprijinul cuplat pentru lucernă. Proiectul de hotărâre de Guvern este publicat pe pagina oficială a Ministerului Agriculturii.

Alte subvenții de la care se transferă bani sunt: tomate pentru industrializare cultivate în câmp, castraveţi pentru industrializare cultivaţi în câmp și cartof timpuriu pentru industrializare. Bani mai mulți primesc și schemele de sprijin cuplat plătite fermierilor pentru: orez, sămânța de cartof, sfeclă de zahăr și legume cultivate în sere și solarii: tomate pentru consum în stare proaspătă, castraveţi pentru consum în stare proaspătă şi/sau pentru industrializare, ardei, varză și vinete pentru consum în stare proaspătă.

Plafonul aferent sprijinului cuplat pentru soia, notificat la Comisia Europeană, este de 32.518.000 euro pentru soia. Suma scade la 28.164.490 de euro pentru că Ministerul Agriculturii a decis să aloce mai mulți bani pentru plata sprijinului cuplat, aferent anului de campanie 2018, la alte culturi agricole. De bani în plus beneficiază și sprijinul cuplat acordat pentru lucernă. Astfel, dacă suma notificată la Comisia Europeană pentru plata sprijinului cuplat la lucernă a fost de 14.632.750 euro, suma crește la 14.910.280 euro.

Sprijinul cuplat pentru tomatele pentru industrializare cultivate în câmp scade de la 1.430.000 euro, suma notificată la Comisia Europeană, la 1.251.950 euro, iar pentru castraveții pentru industrializare cultivați în câmp, suma scade de la 53.000 euro la 22.235 euro, practic la jumătate. În schimb, crește suma alocată pentru plata sprijinului cuplat pentru tomate, castraveți pentru consum în stare proaspătă şi/sau pentru industrializare, ardei, varză și vinete pentru consum în stare proaspătă, cultivate în sere și solarii, de la 3.449.320 euro la 8.807.600 euro.

Și suma notificată la Comisia Europeană pentru plata sprijinului cuplat la cartof timpuriu pentru industrializare scade de la 4.927.500 euro la 2.679.650 euro. La jumătate. În schimb, crește suma alocată pentru plata sprijinului cuplat la sămânța de cartof, de la 831.600 euro la 939.100 euro.

Cresc și sumele alocate pentru plata sprijinului cuplat la sfecla de zahăr și la orez. La sfecla de zahăr suma pentru plată crește de la 18.459.000 euro la 19.208.700 euro. La orez, de la 4.800.600 euro la 5.117.765 euro.

Plafonul maxim pentru plata sprijinului cuplat vegetal este de 82.334.250 de euro. Fermierii vor încasa de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) plata în lei la cursul de schimb de 4,6638 lei pentru un euro, stabilit de Banca Centrală Europeană la data de 28 septembrie 2018 şi publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria C nr. 351 din 1 octombrie 2018.

Vizualizat: 3494 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Ovidiu Ranta despre medalia de aur de la AGRITECHNICA

Ovidiu Ranta despre medalia de aur de la AGRITECHNICA

De vorbă cu Ovidiu Ranta despre medalia de aur de la AGRITECHNICA.John Deere si Joskin au obtinut din partea juriului DLG (din care a facut parte si conf. dr. Ovidiu Ranta) singura medalie de aur pentru inovatie acordata la aceasta editie de Agritechnica, pentru proiectul comun eAutoPower cu sistemul inteligent e8WD - prima cutie de viteze electro-mecanica. Tehnologie care promite sa revolutioneze mediul de operare tractor-implement... #IPSO Agricultură #DLG Intermarketing #John Deere #Joskin#AGRITECHNICA

OROS Linamar la AGRITECHNICA 2019 AGROSEL adoptă o nouă identitate - HEKTAR Piscicultura are nevoie de susţinere!

Bancul zilei

Moda de azi

Moda de azi
Tineretul şi moda de azi Detalii