Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

PLATĂ AVANS SUBVENȚII APIA! CÂȚI FERMIERI VOR FI PE LISTA DE PLATĂ! UN ȘEF APIA DĂ VESTEA!

Publicat: 12 septembrie 2019 - 18:05
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

LISTA DE PLATĂ AVANS SUBVENȚII APIA 2019! Fermierii români așteaptă cu nerăbdare să înceapă plata avansului la subvențiile agricole care li se cuvin. Câți fermieri vor fi pe lista de plată APIA? Ultimele vești despre ce se întâmplă la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) le dă directorul executiv APIA Mureș, Ovidiu Săvâșcă.

Ne-am asumat un grafic de lucru astfel încât la data de 15 octombrie să putem începe plata avansului către fermieri, una dintre etape după perioada de primire a cererilor, binecunoscută, 1 martie - 15 mai, în fiecare an. O altă etapă foarte importantă în activitatea APIA, pentru a avea certitudinea și garanția că plățile se efectuează corect și conform procedurilor regulamentelor europene, avem acest eșantion de control aferent cererilor de sprijin pentru campania 2019  pentru care, așa cum am spus, ne-am asumat ca în perioada 1 iulie - 30 septembrie, toate controalele la nivel de țară să fie efectuate, finalizate, pentru ca, începând cu data de 15 octombrie, așa cum se cunoaște din 2010 încoace, de când regulamentele europene permit plata avansului, și pentru România și fermierii români să începem plata avansului. Deci, începând cu 15 octombrie până la 30 noiembrie.

Odată cu finalizarea plății avansului, începând din 1 decembrie nu se mai acordă avans, dar se acordă plata finală. Deci, pentru fermierii care beneficiază de plata avansului, și ne dorim, sper ca și în acest an, în număr cât  mai mare ( fermierii să încaseze avansul la subvenții n.r.), să depășim 90 - 95% (procent de fermieri care va beneficia de plata avansului n.r.), chiar eu mi-aș dori, dacă e posibil, ca toți fermierii să beneficieze de plata avansului, după data de 1 decembrie până la data de 30 iunie a anului următor, începe plata finală.

Este de notorietate și spun un lucru pozitiv pentru fermieri, pentru că am amintit despre acest angajament pe care ni l-am asumat de aproximativ 3 ani încoace, ca plățile finale, la nivel de România, să le finalizăm printr-un efort colectiv, al tuturor angajaților la nivel național, la 31 martie să finalizăm în proporție de cel puțin 95%. Doar cazurile speciale sau situațiile excepționale rămân până la data de 30 iunie a fi autorizate, a declarat directorul executiv APIA Mureș, Ovidiu Săvâșcă, într-un interviu acordat Radio Mureș.

Așadar, șeful APIA Mureș susține că un procent de circa 90%-95% din fermieri va încasa avansul la subvențiile cuvenite pentru anul 2019.

Comisia Europeană a anunțat, în august 2019, că plăţile în avans pentru fermierii europeni, pentru anul 2019, includ până la 70% din plăţile directe (schema de plată unică pe suprafață, plata pe înverzire, plata redistributivă și plata pentru tinerii fermieri), și 85% din plăţile compensatorii pentru dezvoltare rurală.

Vizualizat: 5635 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019: sistemul TrueView şi semănătoarea PL 5800. Sistemul TrueView este format dintr-un set de senzori electronici (montaţi pe colţi grapei de la Turbo Max) prin care sunt colectate, în timp real, date privind: umiditatea, temperatura, masă organică, pH-ul şi structura solului. Astfel se face o cartografierea solelor şi sunt alcătuite hărţi care pot fi apoi folosite pentru semănat cu rată variabilă pe semănătoarea Great Plains PL 5800, dotată şi cu sistemul AccuShot.

 

Interviu cu Alexandru Berghin, reprezentant Great Plains în România.

Reporter: Gheorghe Ghişe

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Ce trebuie să ştii înainte să începi un proiect horticol

Bancul zilei

La cumpărături

La cumpărături
Un tip făcea cumpărături într-un supermagazin cu un cărucior în care era şi băieţelul său de doi ani. Detalii