Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

PLAFONAREA SUBVENȚIILOR APIA VA RUPE FERMELE MARI din ROMÂNIA!

Publicat: 03 noiembrie 2019 - 14:13
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

FĂRĂMIȚAREA EXPLOATAȚIILOR! Plafonarea subvențiilor din agricultură la suma de 100.000 de euro pe fermă și pe beneficiar duce la divizarea marilor ferme din România, cu scopul de a nu pierde banii de subvenții, a declarat Daniel Botănoiu, secretar de stat Ministerul Agriculturii.

Propunerea Comisiei Europene, pentru noua Politică Agricolă Comună (PAC) 2021-2027, este ca statele membre să reducă cuantumul plăților directe care urmează a fi acordate unui fermier atunci când acest cuantum depășește un prag stabilit de fiecare țară, care nu poate fi mai mic de 100 000 EUR.

Au fost făcute și calcule de reprezentanții României la Bruxelles și fermierii mari și medii ar pierde anual, prin plafonare, 445 milioane de euro.

România își menține poziția. Suntem împotriva plafonării obligatorii pentru că avem trei considerente la care trebuie să ne uităm cu foarte, foarte mare atenție. Nu că nu înțelegem ceea ce trebuie să se întâmple la nivel european, ci pentru faptul că ne este imposibil astăzi, fără o perioadă de tranziție, să ajungem la acele rezultate. Astăzi nu este foarte clar ce facem cu investițiile în perioada următoare, care sunt țintele, care sunt obiectivele. Și în momentul în care apare o astfel de abordare, un astfel de mecanism de a plafona, imaginați-vă că toți cei care au reușit să facă 1500, 2000, 5000, 4000 hectare cât au în arendă, au tendința de a diviza pentru că este firesc. Nu cred că există cineva care nu vrea să ia subvenții sau care nu vrea să primească ceva suplimentar. Motiv pentru care o să apară această translație de la proprietățile pe care le știm astăzi către alte societăți, alte societăți care înseamnă alte contracte, care înseamnă să închei cu proprietarii de teren contracte și să-i cauți în toată lumea, știți bine că nu au ieșit din indiviziune marea majoritate a proprietarilor de teren.

De asemenea, trebuie să poți să înregistrezi aceste documente, trebuie să faci ca cele două agenții (APIA și AFIR n.r.) să funcționeze, să știe că mai e societatea X,Y. Pentru că există astăzi o ordine creată, imaginați-vă ce ar însemna după ce acest instrument (plafonarea n.r.) este pus în practică. Motiv pentru care noi insistăm ca plafonarea să fie voluntară, fiecare stat să aplice în funcție de necesitățile pe care le are, a spus Daniel Botănoiu, secretar de stat Ministerul Agriculturii, la evenimentul organizat de MADR la INDAGRA.

Funcționarul MADR a adăugat că România este alături de alte 15 state membre UE care insistă pentru mărirea bugetului pentru agricultură sau, măcar, pentru menținerea la același nivel în următorul exercițiu financiar 2021-2027.

O scădere la 27% din ceea ce înseamnă bugetul european destinat agriculturii, cred că nu ne permitem în perioada asta să mergem în același ritm pe care l-am avut în trecut, cu investițiile sau cu profitabilitatea în exploatațiile care au funcționat cu rezultate extraordinare în piață, a mai spus acesta.

Vizualizat: 4190 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
Raul Barjac
|
11. 04, 2019. Monday 05:27
Acești funcționari nu întreabă pe nimeni când vorbesc de plafonare. Dacă ar face un sondaj, sau mai mult, un referendum, în rândul fermierilor romani, ar reieși clar că în România se dorește plafonarea. Banii aceia nu se pierd , ei vin redistribuiți către fermele mai mici, astfel încât să devină și ele sustenabile. Agricultura are, pe lângă rolul productiv, și un rol social foarte important, pe care acești funcționari se fac că nu îl cunosc. De ce să avem ferme industriale gigant care produc mult și de proasta calitate, in loc să avem ferme de familie ( ca toată Europa) puternice, care susțin satul românesc. Trageți fiecare concluzia pe cine reprezintă acești funcționari.
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Brinkman - Let’s improve together

Brinkman - Let’s improve together

La sfârşitul lunii noiembrie 2019, compania Brinkman a organizat o întânire cu partenerii săi - fermeri şi distribuitori din România. Desfăşurat sub deviza "Let’s improve together!", evenimentul a fost un bun prilej pentru schimbul de cunoştinţe între fermieri, companie şi colaboratori. Participanţii au fost în principal cultivatori de tomate şi căpşune în sere, dealeri Brinkman şi consultanţi şi specialişti în domeniul horticol. Tema principală a seminarului a fost creşterea eficienţei şi a productivităţii, în condiţiile lipsei forţei de muncă.

 

Interviu cu Cristina György-Hângan, manager vânzări România şi Moldova - Brinkman Hungary Kft.

 

Reporter: Gheorghe Ghişe

Titan Machinery - Red Carpet 2019 VALTRA seria F - Agritechnica 2019 FENDT - Medalii de argint la AGRITECHNICA 2019

Bancul zilei

Tipic feminin...

Tipic feminin...
Masculul balenă se învârte nervos în jurul balenei femelă: Detalii