Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

PIAŢA CEREALELOR: Prognozele BUNE stagnează CREŞTEREA PREŢURILOR

Publicat: 03 aprilie 2017 - 12:20
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

MIŞCĂRI SLABE PE PIAŢA CEREALELOR. Stocurile mari la nivel mondial şi situaţia bună a culturilor din Europa stopează o posibilă creştere a preţurilor.

Ludwig Striewe de la Asociaţia Economiei Agricole BVA a comentat, la Berlin, că, în Germania de nord, recolta mai slabă de cereale 2016/17 a fost deja comercializată în mare parte, în timp ce, în sudul Germaniei, se mai găseşte marfă necontractată. După experienţa din anul fiscal precedent, mulţi agricultori au vândut la preţuri bune grâul şi orzul şi nu au greşit adoptând această strategie. Pentru lunile rămase până la începutul recoltatului în emisfera nordică, Striewe nu se aşteaptă la o competiţie: „America de Sud şi Australia vor avea recolte bogate de porumb şi grâu care vor trebuie vândute”.

Fără pierderi în UE
Potrivit acestuia, pentru noua recoltă, condiţiile din Europa de vest şi regiunea Mării Negre sunt destul de prielnice. Culturile de cereale de iarnă au depăşit cu bine anotimpul rece. Încă mai există riscuri legate de vreme, însă probabilitatea să apară pierderi mari este mult mai redusă faţă de toamna precedentă.
În ceea ce priveşte piaţa internaţională, devine tot mai clar că oportunităţile de dezvoltare sunt reduse. Astfel, ministerul agriculturii din SUA, USDA, prevede pentru Australia o creştere a producţiei de grâu cu 45 la sută, ajungându-se la 35 milioane de tone.

Exporturile ar putea creşte până la 25,5 milioane de tone „acest lucru însemnând totalitatea exporturilor din UE”, explică expertul Ludwig Striewe. Producţia globală de grâu ar ajunge, în sezonul 2016/17, la 751 de milioane de tone.

sursa: agrarticker.de

Vizualizat: 922 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Ospitalitatea românilor, un brand de ţară

Ospitalitatea românilor, un brand de ţară

Katharina Seuser, preşedintele Reţelei Europene a Jurnaliştilor din Agricultură (ENAJ), s-a arătat copleşită de căldura cu care a fost primită şi de interacţiunea cu oamenii pe parcursul celor cinci zile ale turului organizat de Asociaţia Presei Agricole din România la sfârşitul lunii iunie, când am realizat şi acest scurt interviu.

GENETICA WWS, CAMPIOANA UNGARIEI CEA MAI MARE EXPOZIŢIE ZOOTEHNICĂ DIN UNGARIA CUM FACI 80 DE TONE DE VARZĂ PE HECTAR

Bancul zilei

Cum se urcă pe cal

Cum se urcă pe cal
Sir se urcă pe cal invers, cu spatele în faţă... Detalii