Asta după ce timp de o săptămână ministrul a avut în teren un reprezentant al ANIF care a investigat starea de fapt a acestuia. Cum are obiceiul, Petre Daea verifică personal ce şi cum s-a întamplat acolo unde situaţiile sunt, să le zicem aşa, un pic mai complicate.
Iar în Mehedinţi situaţia e chiar sensibilă, ţinând cont că şi în acest moment în sudul judeţului, adică tocmai acolo unde trece lin Dunărea, e secetă. Pe parcursul anului e şi mai şi. Iar atunci când plouă, ori bate grindina ori nu se mai opreşte ploaia.
După cum se ştie, din surse răsverificate, nimeni nu e profet în ţara sa. Iar ministrul Agriculturii e născut în Mehedinţi, în comuna Şişeşti. Localitate unde s-a născut şi care i-a completat şi numele celui mai vestit agronom român, Gheorghe Ionescu-Șişeşti. Acum 13 ani sistemul a fost pus în funcţiune tot în perioada Daea. Din păcate acum staţiile de pompare sunt aproape sub nivelul de avarie. La Staţia de pompare din Pristol, ministrul l-a găsit la datorie (adică la pază) pe electro-mecanicul devenit de ceva vreme paznic.
Ministrul a mai vizitat şi un legumicultor care a intrat în programul cu tomatele. „Câmpurile sunt pline cu tractoare la arat, discuit şi semănat. Atât vreme bună dar şi faptul că fermierii au banii din subvenţii la chimir fac ca activitatea să fie efervescentă. Asta nu mă poate decât bucura!”, spune Daea înainte de a se îndrepta şi spre alte obiective avute în vizor. Aşa cum ne-a obişnuit, ministrul Agriculturii vine neanunţat. Nu pentru a prinde oficialii în off-said ci „pentru a face o fotografie corectă a situaţiei din teren. Fără cosmetizările care se fac atunci când vizita e anunţată”, explică Petre Daea felul său de a inspecta situaţia din teren. „Aşa pot fi cu adevărat aproape de fermieri, fără prea multe sofisticări inutile”, mai spune oficialul din b-dul Carol I nr 1.