Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

Peste 1000 de hectare de teren agricol din judeţul Buzău sunt cultivate în sistem ecologic

Publicat: 25 iunie 2014 - 16:01
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

În judeţul Buzău, dintr-un total de circa 250.000 de hectare o suprafaţă de teren agricol de 1025 hectare este cultivată în sistem ecologic.

Anul acesta, au fost cultivate în sistem ecologic 344,7 hectare cu grâu, 166,8 hectare cu porumb, 94,91 hectare cu floarea-soarelui, dar şi 66,72 de hectare plantaţii viticole şi 26,74 de hectare cu pruni. „Agricultura ecologică i-a amploare, dar ceea ce este mai important este că, pe an ce trece, se diversifică plantele cultivate pe aceste suprafeţe, care sunt supuse conversiei doi sau trei ani, după caz, iar producţia obţinută este certificată eco, ceea ce potenţează valoarea terenului”, a declarat directorul Direcţiei Agricole Judeţene Buzău, Marian Grigoraş, pentru Agerpres.

Potrivit acestuia, pe lângă Staţiunea viti-vinicolă Pietroasele, pe piaţa produselor bio a intrat în acest an un alt jucător important, Staţiunea de cercetare legumicolă din Buzău. „Cunoscuta staţiune de cercetare legumicolă are, în primul an de conversie, o suprafaţă de 2 hectare de teren care va fi cultivată cu plante tradiţionale româneşti, nap, bob, fasole, păstârnac, tomate, dar va produce în sistem eco şi răsaduri din soiurile cele mai valoroase aflate în portofoliul său”, a mai spus Marian Grigoraş.
Un domeniu cu potenţial de creştere este apicultura, care numără, în judeţul Buzău, peste 500 de producători.

Vizualizat: 2432 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Fertilizarea cu rata variabila

Fertilizarea cu rata variabila

Distributia îngrasamintelor cu rata variabila deschide o noua era în practicile de cultivare a solului si managementul resurselor naturale. Dezvoltarea si implementarea acestui nou concept are drept scop promovarea unei agriculturi durabile, îmbunatatirea calitatii produselor agricole si a mediului.
Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

Tomit Agri Macchine, colaborare cu Great Plains Trelleborg ţine pasul cu noile provocări din agricultură T6 cu Dynamic Command

Bancul zilei

Ce face un nou angajat...

Ce face un nou angajat...
Un tânăr absolvent al secţiei de Management era foarte încântat de postul pe care se angajase într-o importantă companie multinaţională. Detalii