Direcția Națională Anticorupție a comunicat de dimineață că anchetatorii descind în 18 locații din București, Ilfov, Giurgiu și Dâmbovița. Dintre acestea, trei locații sunt sediile unor instituții de stat. Se bănuiește că e vorba de APIA. Sunt suspectate fraude cu bani europeni. Procurorii anticorupție nu au dat niciun detaliu până la această oră. Ce spune ministrul agriculturii despre descinderile DNA?
Este un caz din 2012 pe care şi eu şi cei de la APIA l-am sesizat instituţiilor statului.E vorba de o societate din Bulgaria care după ce a câştigat o licitaţie nu a mai livrat produsele respective. APIA este în proces de recuperare, de învestire a scrisorii de garanţie cu o bancă din Bulgaria. Procesele au fost câştigate în România, se desfăşoară în Bulgaria. Sesizările noastre au fost făcute dincolo de recuperarea sumelor de identificare a celor care au mers pe o astfel de procedură şi sper că, dacă astazi au fost percheziţii acolo, sper să fi ajuns la capătul aţei, a declarat Daniel Constantin, pentru Digi 24. Ministrul agriculturii se afla la sediul ALDE din București când a făcut această declarație.
DNA confirmă că e vorba de infracțiuni de corupție comise în 2012.
Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție și împotriva intereselor Uniunii Europene, comise în perioada 2012.
În cursul zilei de 5 octombrie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 18 locații situate în județele Dâmbovița, Ilfov, Giurgiu și municipiul București dintre care 3 în sedii ale unor instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice și sediile unor societăți comerciale.
Procurorii au lucrat în strânsă cooperare cu reprezentanții Oficiului European de Luptă Antifraudă (OLAF) care au asigurat sprijin operațional pentru documentarea cauzei.
De asemenea, în cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații, se spune în comunicatul DNA.
Prejudiciul în acest dosar ar fi de 26 milioane de euro, acreditează unele agenții de presă care ar fi aflat pe surse informația. Vom reveni cu amănunte.