Adama
Agreena
AGRICOVER

Pe un acoperiș vechi de 66 de ani se află cea mai mare fermă acvaponică din Europa!

Publicat: 26 aprilie 2016 - 12:57
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Cea mai mare fermă acvaponică din Europa se află în Haga pe acoperișul unei clădiri construită în 1950 și care, în trecut, a fost folosită de o companie de telecomunicații.

Ferma are o suprafaţă de 1.200 de metri pătraţi cultivată cu legume şi o fermă de peşte de 370 de metri pătraţi și a fost construită de compania elveţiană UrbanFarmers AG.

ferma-acvaponica_b

Clădirea pe care se află ferma și interiorul fermei

Nimic nu poate fi mai local şi mai proaspăt decât mâncare cultivată pe propriul balcon. Vrem să invităm clienţii, vecinii şi comunităţile să se alăture iniţiativei, să mănânce sănătos şi să cultive mai bine decât mine, spune Mark Durno, unul dintre managerii companiei.

Ferma dezvoltată de elveţieni va produce legume şi peşte, cu ajutorul unor sisteme acvaponice. Este vorba despre o tehnologie agricolă sustenabilă străveche, în care deşeurile produse de peşti sunt transformate în fertilizator pentru plante, iar plantele curăţă apa în care stau peştii.

De la sfârşitul lunii mai 2016, produsele obţinute vor fi folosite de restaurante celebre din Haga. În plus, începând cu luna septembrie, consumatorii vor putea comanda coşul săptămânal cu legume şi peşte.

acoperis-cu-ferma_b

Pe această clădire se află ferma acvaponică

În 2012, aceeași companie a construit prima fermă acvaponică urbană din lume, situată pe un acoperiş din oraşul Basel, Elveţia. De această dată, au colaborat cu specialişti în sisteme acvaponice şi acvacultură din Olanda.

Ceea ce îi diferenţiază de concurenţă este faptul că folosesc acoperişuri goale sau spaţii abandonate din oraşe.

acvaponica_b

UrbanFarmers va monetiza acoperişurile goale ale clădirilor din oraşe, dezvoltând şi operând ferme în fiecare oraş. Suntem entuziasmaţi că am finalizat acest proiect în Olanda, centrul horticulturii comerciale, şi abia aşteptăm să începem un altul cu partenerii noştri, spune Durno.

Acvaponica este o metodă combinată de agricultură vegetală şi de creştere a peştilor, care nu necesită niciun tip de sol.

Agricultorul cultivă peşti de apă dulce (acvacultură) şi plante (hidroponică) într-un sistem de recirculare a apei, care schimbă substanţele nutritive între cele două. Apele reziduale de la peşti servesc ca şi îngrăşământ organic pentru plante, în timp ce plantele curăţă apa de fecalele şi urina peştilor.

legume-in-apa_b

Rezultatul net: o reducere de 90% în utilizarea de apă dulce, în comparaţie cu agricultura convenţională, şi o diminuare semnificativă în ceea ce priveşte substanţele nutritive adăugate, cum ar fi îngrăşămintele fosile. Sistemul poate funcţiona fără pesticide şi fără antibiotice, deoarece mediul în care trăiesc peştii este spaţios şi curat.

(sursa green-report)

Vizualizat: 5355 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Obligații subvenții APIA cap animal, hectar pentru 2024!

Obligații subvenții APIA cap animal, hectar pentru 2024!

29 martie 2024 - 06:09

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) atrage atenția fermierilor, crescătorilor de animale asupra obligațiilor pe care le au pentru a se califica la plata subvențiilor agricole pe hectar și cap animal.

Documente necesare pentru toți fermierii, crescătorii care cer subvenții în 2024!

Documente necesare pentru toți fermierii, crescătorii care cer subvenții în 2024!

28 martie 2024 - 20:15

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță documentele necesare pentru toți fermierii, crescătorii de animale care cer subvenții agricole în 2024.

MAVRIK - piretroid unic cu efect de șoc și sistemie locală, consacrat în combaterea dăunatorilor din cultura de rapiță

MAVRIK - piretroid unic cu efect de șoc și sistemie locală, consacrat în combaterea dăunatorilor din cultura de rapiță

28 martie 2024 - 14:29

Anul acesta înregistrăm o suprafață cultivată cu rapiță de toamnă cu mult redusă comparativ cu anul anterior, aceasta datorându-se în principal condițiilor de secetă din perioada semănatului. Iarna blândă, cumulată cu practicarea sistemului de lucrări minime ale solului, favorizează bioacumularea și înmulțirea populațiilor de dăunători specifici culturii de rapiță. Estimăm în aceste condiții o presiune crescută de atac al dăunătorilor precum și o intensificare a atacului acestora. 

Subvenția APIA pe care o iau anul ăsta cultivatorii de mazăre de grădină și fasole!

Subvenția APIA pe care o iau anul ăsta cultivatorii de mazăre de grădină și fasole!

28 martie 2024 - 11:26

Fermierii cultivatori de mazăre de grădină, fasole păstăi și fasole boabe, care exploatează cel puțin un hectar, beneficiază anul acesta de sprijin cuplat pentru venit - leguminoase pentru industrializare.

APIA anunță ASTĂZI toți fermierii, crescătorii de animale!

APIA anunță ASTĂZI toți fermierii, crescătorii de animale!

28 martie 2024 - 11:15

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că în perioada 4 aprilie – 7 iunie 2024, la Centrele APIA, se vor depune Cererile de plată pentru intervenţiile aferente sectoarelor vegetal şi zootehnic în anul 2024.

Ce subvenție APIA luați pentru un hectar cultivat cu lucernă!

Ce subvenție APIA luați pentru un hectar cultivat cu lucernă!

28 martie 2024 - 05:41

Fermierii care cultivă minim un hectar cu lucernă pot încasa anul acesta de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) sprijinul cuplat pentru venit-lucernă, subvenție plătită din bani europeni. Condițiile de eligibilitate sunt prevăzute de Ordinul MADR 106/19 martie 2024.

Perspectivele agriculturii ecologice

Perspectivele agriculturii ecologice

27 martie 2024 - 21:15

Viorel Morărescu, directorul Direcției Politici în Sectorul Vegetal (DPSV), din Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), ambasador pentru agricultura ecologică, a susținut astăzi, 25 martie 2024, la Academia de Studii Economice (ASE) o prezentare în fața studenților din anul II la Facultatea de Economie Agroalimentară și a Mediului, ce a vizat Planul Național de Acțiune pentru dezvoltarea producției ecologice din România, precum și situația prezentă și perspectivele în agricultura ecologică.

Micii fermieri, crescători animale vând în curtea Ministerului Agriculturii!

Micii fermieri, crescători animale vând în curtea Ministerului Agriculturii!

27 martie 2024 - 16:13

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) organizează în perioada 29 – 31 martie 2024, în curtea instituției, cu sprijinul Cooperativei Agricole Caprirom Sud Muntenia, un nou târg de promovare a produselor agroalimentare românești.

Condiții sprijin cuplat soia pentru acest an!

Condiții sprijin cuplat soia pentru acest an!

27 martie 2024 - 11:23

Sprijinul cuplat pentru venit soia se acordă anul acesta fermierilor care exploatează un teren de minim un hectar. Condițiile pentru anul 2024 sunt prevăzute de Ordinul MADR 106/19 martie 2024.

De ce au fost amendați trei fermieri!

De ce au fost amendați trei fermieri!

27 martie 2024 - 05:47

Garda de Mediu Arad a făcut verificări după găsirea pe câmp a unor leșuri de căprioare, iepuri, vulpi. Controlul Gărzii s-a soldat cu amenzi și suspendarea activității pentru trei fermieri.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Vasile Târziu mizează pe Horsch. Impresii la cald, din câmpul de testare Horsch Field Days!

Vasile Târziu mizează pe Horsch. Impresii la cald, din câmpul de testare Horsch Field Days!

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii