Adama
Agreena
AGRICOVER

P64LE162 – Hibridul de floarea-soarelui cel mai adaptat provocărilor meteo. Alege siguranta, alege P64LE162!

Publicat: 01 aprilie 2024 - 18:59
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

2023 a fost un an dificil, cu secetă pedologică severă, iar producțiile de floarea-soarelui la nivel național nu au fost cele scontate de fermieri la începutul campaniei de semănat.

În 2024, deși  vremea se arată prietenoasă în această primăvară, riscul secetei rămâne destul de ridicat. Este o perioadă complicată, după un an agricol foarte greu și cu siguranță deciziile ce se vor lua în aceasta campanie de semănat vor impacta puternic rezultatul financiar final.

Este știut faptul că floarea soarelui este o alegere mai sigură în condiții de secetă, că este o plantă cu rezistență mai mare la condițiile aride, ce se descurcă cu mai puțină apă și care poate obține producții mulțumitoare chiar și în anii complicați. Prețul recoltei rămâne unul atractiv, astfel încât floarea va fi cu siguranță cultura care poate susține financiar ferma.

Totuși, nu toți hibrizii sunt pretabili condițiilor actuale, unii hibrizi cu origini în vestul Europei au nevoie de condiții foarte bune, cu precipitații ridicate și fertilizare pe măsură. In anii secetoși precum acesta, când resursele sunt limitate și prețurile mici, este nevoie de un hibrid care poate valorifica la maxim resursele disponibile.

Corteva Agriscience, crează hibrizi de floarea soarelui adaptați celor mai grele provocări, contribuind astfel la ridicarea productivității pe hectar.

P64LE162 este un hibrid care face parte din tehnologia ExpressSun, cea mai adaptată tehnologie pentru condiții de secetă severă, cu stres minim pentru cultură și control foarte bun al buruienilor.

Acest hibrid are un comportament excelent în condiții de secetă și arșiță, dar și în condiții bune de cultură. Este un hibrid care aduce un plus de productivitate, dar și stabilitate, fiind hibridul care în ultimii trei ani de testare a obținut cele mai constante rezultate, reuşind să devanseze hibrizii deja consacraţi.

          Cu toții ne dorim un an cu precipitații bune, dar este obligatoriu să fim pregătiți pentru condițiile cele mai grele, iar în acest caz, alegerea de top  este hibridul de floarea soarelui P64LE162.

  • Fermieri campioni în 2023 cu hibridul de floarea soarelui P64LE162

In 2023, într-un an dificil din punct de vedere climatic, predominat de secetă și arșiță, fermierii care au optat pentru hibridul P64LE162 nu au dat greș, fiind mulțumiți la proba cântarului de producțiile obținute în condițiile unei campanii problematice.

 axante gheorghe_b

Unul dintre Fermierii campioni la floarea-soarelui cu hibridul P64LE162, a fost domnul Gheorghe Bogdan Axânte din localitatea Vorona, județul Botoșani, care a obținut o producție de 4.280 kg/ha.

 ursu claudiu_b

În județul Suceava, localitatea Stamate, un alt fermier campion a fost domnul Andrei Claudiu Ursu, care a obținut 3.750 kg/ha. “Lucrăm în familie 170 ha, floarea-soarelui am avut pe 55 ha, iar cultura premergătoare a fost porumbul. Terenul a fost arat, pregătit minim cu un cultivator în primăvară și am semănat în a doua jumătate a lunii aprilie, atunci am administrat pe rând NPK - 200 kg/ha. Am erbicidat atât preemergent, cât și postemergent și am administrat un singur tratament format din fungicid, insecticid și îngrășământ foliar pe bază de bor. Recoltatul a avut loc în perioada 15 septembrie – 10 octombrie, a fost al doilea an când am ales acest hibrid și am fost mulțumit de producția obținută”, a punctat domnul Ursu.

 simon roland_b

Domnul Roland Simon, din județul Timiș, un alt fermier campion, a obținut o producție de 3.808 kg/ha. „Lucrăm 230 ha, am avut în jur de 50 ha cu floarea-soarelui, dintre care 30 ha cu hibridul P64LE162 și diferența cu hibridul P64LE99. Cultura premergătoare a fost orzul, jumătate din suprafață a fost arată, jumătate scarificată, la finalul iernii am discuit, iar înainte de semănat am pregătit terenul cu combinatorul. La pregătirea patului germinativ am administrat DAP – 200 kg/ha și 200 kg/ha de uree, apoi am semănat în jur de 15 aprilie. Am erbicidat de două ori, prima oară în stadiul de 2-4 frunze, a doua trecere a fost cu Express®, în stadiul de 6-8 frunze, și atunci am administrat și un fungicid. Insecticide nu a fost cazul să administrez. Am recoltat după data de 15 septembrie și am fost mulțumit de producție, Pentru 2024 am ales din nou hibridul P64LE162 pentru 50 ha”, a declarat fermierul campion.

 boros ovidiu_b

Și în localitatea Gătaia, județul Timiș, cu o producție de 3.600 kg/ha, am avut un fermier campion, domnul Ovidiu Boroș. A semănat 60 ha de floarea soarelui, iar cel mai performant hibrid din fermă a fost P64LE162. “Cultura premergătoare pentru acest hibrid de floarea-soarelui a fost porumbul, astfel că terenul arat, apoi pregătit corespunzător cu combinatorul. Am fertilizat la pregătirea patului germinativ cu 200 kg/ha de uree și am semănat cu 250 kg/ha de îngrășământ complex triplu 15. Am semănat ceva mai târziu, la începutul lunii iunie, dar a fost benefic pentru cultură. Am erbicidat într-o trecere, iar unde a fost nevoie am revenit cu Express® în stadiul de 3-4 frunze. Am avut și două treceri cu îngrășământ foliar pe bază de bor și insecticid de contact, prima oară în stadiul de 4-5 frunze, iar la următoarea intervenție, atunci când plantele erau mai mari, am adăugat și un fungicid. Nu am fertilizat în vegetație, nu am prășit, aceasta a fost toată tehnologia. Am recoltat la începutul lunii octombrie, a fost o recoltă bună, am fost foarte mulțumit și an de an semăn hibrizi Pioneer®.

Vizualizat: 537 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

ASTĂZI! Cresc subvențiile APIA!

ASTĂZI! Cresc subvențiile APIA!

08 octombrie 2024 - 14:12

Vești bune! Mai mulți bani pentru fermieri și nu numai! Anunță astăzi europarlamentarul Daniel Buda (PPE), vicepreședinte Comisia AGRI, Parlament European, pe pagina sa Facebook.

URGENT mesaj către MADR și APIA: Dați-le fermierilor subvenția APIA de 2.600 euro/ha!

URGENT mesaj către MADR și APIA: Dați-le fermierilor subvenția APIA de 2.600 euro/ha!

08 octombrie 2024 - 08:03

Fermierii români riscă să piardă anul acesta subvenția APIA cu unul dintre cele mai mari cuantumuri pe hectar, circa 2.600 euro/ha, pentru că Ministerul Agriculturii și Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) nu vor să le dea o derogare de la producția minimă impusă pe hectar, pe care nu au reușit să o facă din pricina secetei extreme.

Ministrul Barbu ASTĂZI: Vine tranșa a doua de plată Program Tomata!

Ministrul Barbu ASTĂZI: Vine tranșa a doua de plată Program Tomata!

07 octombrie 2024 - 15:54

Ministrul agriculturii, Florin Barbu, a anunțat astăzi că încep plățile în Programul Tomata, tranșa a doua.

Ce bani virează APIA în conturile fermierilor, crescătorilor animale! Anunț făcut de Adrian Pintea!

Ce bani virează APIA în conturile fermierilor, crescătorilor animale! Anunț făcut de Adrian Pintea!

07 octombrie 2024 - 15:35

În perioada imediat următoare o să urmeze o serie de plăți pe care le va face Ministerul Agriculturii prin agenții, a anunțat Adrian Pintea, secretar de stat în Ministerul Agriculturii, la emisiunea Agricultura Modernă, Agro TV, moderată de Daniel Botănoiu.

Șef APIA: Plată avans subvenții APIA hectar, cap animal! Cât mai este până vin banii!

Șef APIA: Plată avans subvenții APIA hectar, cap animal! Cât mai este până vin banii!

07 octombrie 2024 - 07:00

O săptămână a mai rămas până la demararea plăților în avans pe hectar și pe cap animal de către Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Din subvențiile APIA aferente acestui an, plăți directe, fermierii , crescătorii de animale vor încasa un procent de 70%.

Lista asociațiilor acreditate pentru determinarea calității genetice la bovine!

Lista asociațiilor acreditate pentru determinarea calității genetice la bovine!

04 octombrie 2024 - 12:43

Agenția Națională pentru Zootehnie a publicat lista asociațiilor acreditate pentru serviciul de determinare a calității genetice a a raselor de animale, specia bovine. Agroinfo pune la dispoziția crescătorilor de bovine interesați această listă.

ANF a lansat aplicația FITS pentru digitalizarea procesului de formare profesională

ANF a lansat aplicația FITS pentru digitalizarea procesului de formare profesională

04 octombrie 2024 - 11:06

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin Autoritatea Națională Fitosanitară (ANF) anunță lansarea aplicației FITS destinată utilizatorilor profesioniști, distribuitorilor și consilierilor privind utilizarea durabilă a produselor de protecție a plantelor, în data de 1 octombrie 2024. Astfel, procesul de formare profesională este digitalizat.

Fermierii primesc 1.000 de lei/ha!

Fermierii primesc 1.000 de lei/ha!

03 octombrie 2024 - 08:34

Guvernul a aprobat în ședința din 2 octombrie 2024 Hotărârea privind alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului prevăzut în bugetul de stat pe anul 2024, pentru suplimentarea bugetului Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Document! Subvenții APIA cu un buget de 9 miliarde euro!

Document! Subvenții APIA cu un buget de 9 miliarde euro!

03 octombrie 2024 - 08:09

Un Raport special al Curții Europene de Conturi, publicat la 30 septembrie 2024, conține informații legate de plata subvențiilor pentru climă și mediu, aferente acestui an.

Ajutor de stat fermieri, crescători animale, suplimentat ASTĂZI de Guvern!

Ajutor de stat fermieri, crescători animale, suplimentat ASTĂZI de Guvern!

02 octombrie 2024 - 17:36

Guvernul a aprobat astăzi, 2 octombrie 2024, Hotărârea pentru modificarea alin. (14) și alin.(11) ale art. 10 din Hotărârea Guvernului nr. 1174/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

MASSEY FERGUSON eXperience Tour 2023 România

MASSEY FERGUSON eXperience Tour 2023 România

În premieră pentru România, în 2023, caravana Massey Ferguson eXperience Tour, organizată de Sigma CVM România, a ajuns în trei locații diferite, unde fermierii au putut vedea și testa tractoarele și combinele #MasseyFerguson

BONUS: Până la finalul lunii iunie 2023, aveți oferte de finanțare cu avans zero și dobânzi începând de la 1,99% până la 4,5%.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Nu uita

Nu uita
Soţia către soţ: Detalii