Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

ORDONANȚA SUBVENȚIILOR! ADEVERINȚA de la PRIMĂRIE NU ESTE VALABILĂ!

Publicat: 12 septembrie 2017 - 13:42
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

DOCUMENT PARLAMENT! MODIFICARE RESPINSĂ! Membrii Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice din Camera Deputaților au respins, în ședința din 5 septembrie 2017, o modificare importantă pe care Ministerul Agriculturii a propus-o pentru accesarea schemelor de plăți din agricultură. Concret, adeverința eliberată de primării nu este valabilă pentru încasarea subvenției pentru pășune sau pajiști.

Potrivi Raportului de respingere, document al Camerei Deputaților, propunerea legislativă avea ca obiect de reglementare modificarea lit.a) şi b) ale alin.(2¹) al art. 7 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 3/2015 pentru aprobarea schemelor de plăţi care se aplică în agricultură în perioada 2015-2020 şi pentru modificarea art. 2 din Legea nr. 36/1991 privind societăţile agricole şi alte forme de asociere în agricultură, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 104/2015, cu modificările şi completările ulterioare.

Ce modificare la Ordonanța subvențiilor a propus Ministerul Agriculturii?

La articolul 7 alin. (2¹), literele a) și b) se modifică și vor avea următorul cuprins:

„a) forma asociativă de proprietate, pe baza adeverintei emisă de primăria pe raza căreia se află terenurile agricole aparţinând formei asociative şi a unui tabel centralizator care cuprinde acordul fiecărui membru deţinător de animale privind depunerea cererii unice de plată de către forma asociativă, datele de identificare, codul de identificare al exploataţiei zootehnice din Registrul naţional al exploataţiilor şi numărul de animale deţinute de fiecare membru, precum şi suprafaţa utilizată de forma asociativă prin cosit sau păşunat, la care se anexează hotărârea adunării generale a asociaţilor privind utilizarea fondurilor.

b) membrii formei asociative de proprietate care asigură încărcătura cu animale pentru suprafaţa deţinută în proprietate. Dovada utilizării acestor suprafeţe de pajişti de către fiecare membru al formei asociative de proprietate, o constituie copia adeverinței emisă de primăria pe raza căreia se află terenurile agricole şi centralizatorul care cuprinde acordul, datele de identificare, codul de identificare al exploataţiei zootehnice din Registrul naţional al exploataţiilor, numărul de animale deţinute de fiecare membru, precum şi suprafeţele repartizate membrilor de către forma asociativă şi hotărârea adunării generale a asociaţilor privind utilizarea fondurilor.”

Ce au spus deputații despre aceste modificări importante pentru încasarea subvenției pe pășune de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA)?

Membrii Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice au examinat propunerea legislativă, în şedinţa din 05.09.2017. Din totalul de 25 de membri ai Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice au fost prezenţi la dezbatere 24 deputaţi.raport-deputati_b

modificare-respinsa_b

În urma examinării propunerii legislative şi a opiniilor examinate, membrii Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice au hotărât, cu majoritate de voturi (s-au înregistrat 2 abţineri), respingerea propunerii legislative din următoarele motive:

- înlocuirea titlului de proprietate cu adeverinţa eliberată de primărie constituie o reglementare care excedează prevederilor Legii nr. 1/2000 ;
- adeverinţele eliberate de primărie sunt acte provizorii, supuse, deci, revocării şi nu pot înlocui titlurile de proprietate ca document care atestă dreptul de utilizare a terenului, ca act generalizat şi având un caracter permanent.

Propunerea legislativă face parte din categoria legilor ordinare, potrivit prevederilor art. 76 alin. 2 din Constituţia României, republicată, se arată în Raportul de respingere.

Guvernul prin punctul de vedere transmis cu adresa nr.458/11.04.2017 nu a susținut adoptarea propunerii legislative. Senatul, în calitate de primă Cameră sesizată, a respins propunerea legislativă în şedinţa din 15 mai 2017. Camera Deputaţilor este Cameră Decizională și a respins această propunere de modificare a Ordonanței subvențiilor.

Sursa: Raport de respingere Camera Deputaților

Vizualizat: 15693 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

StalkBuster - Kemper şi John Deere - Medalie de aur Agritechnica 2017

StalkBuster - Kemper şi John Deere - Medalie de aur Agritechnica 2017

Una dintre cele două medalii de aur de la Agritechnica 2017 a fost obţinută de sistemul StalkBuster dezvoltat de Kemper împreună cu John Deere.
StalkBuster este un sistem integrat în cadrul de bază al hederelor de recoltat furaje Kemper prin care se realizează zdrobirea resturilor tulpinilor de porumb, cu ajutorul unui cuțit special.
În acest fel, dintr-o singură trecere cu combina autopropulsată de recoltat furaje este distrus habitatul dăunătorilor din porumb și este redus riscul de apariție a fusariozei în sol.
În acelaşi timp, StalkBuster zdrobește fiecare rând de tulpini de porumb înainte ca roţile maşinii de recoltat şi vehiculele de transport să-l aplatizeze.
Practic tulpinile de porumb nu sunt doar tăiate, ci şi distruse în bucăţi mici.
O cutie de viteze specială permite o reglare optimă a hederului pentru fiecare rând individual, în timp ce un sistem cu presiune pneumatică asigură o urmărire suplimentară a conturului terenului, fiecare tulpină fiind tăiată complet la nivelul solului.

Claas Cemos Auto Threshing – Medalie de aur la Agritechnica 2017 Francisc Mozer vrea 2 lei pe litrul de lapte Super Sera din Biled

Bancul zilei

Cerere în căsătorie

Cerere în căsătorie
Un tânar se întoarce acasă foarte trist, după ce plecase să ceară mâna prietenei sale. Detalii