Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

OFICIAL! SUMA ALOCATĂ ROMÂNIEI pentru SUBVENȚIILE FERMIERILOR în 2018!

Publicat: 04 ianuarie 2018 - 17:01
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

RAPORT OFICIAL! Suma destinată achitării subvențiilor pentru fermieri, în Campania APIA 2018, este mai mare prin comparație cu bugetul pus la dispoziția țării noastre de Uniunea Europeană în Campania 2017. Este vorba despre plafonul financiar alocat României de Comisia Europeană din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA) pentru plățile directe care vor ajunge la agricultori.

Pentru 2018, țara noastră are alocată suma de 1,872 miliarde de euro (1.872,82 mii euro) din FEGA pentru plata subvențiilor fermierilor, mai mult cu 71,49 milioane de euro prin comparație cu suma alocată anul trecut, care a fost de 1,802 miliarde euro (1.802,33 mii euro).

FEGA-bun_b

Bugetul stabilit de Comisia Europeană pentru plata subvențiilor fermierilor va crește în 2019 la suma de 1,903 miliarde de euro. Același plafon financiar alocat din FEGA este stabilit și pentru ultimul an al exercițiului financiar, adică pentru 2020. La plafoanele financiare din FEGA, se vor adăuga și cele estimate pentru măsuri de piață și comerț exterior de aproximativ 400 milioane de euro pentru perioada 2015-2020.

Schemele de plăţi directe finantate din FEGA sunt următoarele:
- schema de plată unică pe suprafaţă;
- plata redistributivă;
- plata pentru practici agricole benefice pentru climă și mediu;
- plata pentru tinerii fermieri;
- schemele de sprijin cuplat în sectorul vegetal şi în sectorul zootehnic;
- schema simplificată pentru micii fermieri.

Beneficiarii plăţilor sunt fermierii activi persoane fizice şi/sau persoane juridice care desfășoară o activitate agricolă în calitate de utilizatori ai suprafețelor de teren agricol si/sau deținători legali de animale, în conformitate cu legislația în vigoare. În categoria beneficiarilor de plăţi se încadrează şi cooperativele agricole, conform Legii 566/2004 a cooperaţiei agricole, precum şi grupurile de producători care desfaşoară activităţi agricole.

Vizualizat: 7254 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Vacile superproductive, dovada progresului genetic!

Vacile superproductive, dovada progresului genetic!

Cine şi-a făcut anul acesta timp pentru a vizita INDAGRA, expoziţia naţională de agriculută, a putut admira la standul Asociaţiei HolsteinRo câteva dintre cele mai performante vaci de lapte din România. Printre acestea, un exemplar aparţinând societăţii Panifcom Iaşi, administrată de Liviu Bălănici, care a încheiat cea de a doua lactaţie cu o producţie de 13.636 de litri, iar în primele 128 de zile din lactaţia a treia a ajuns la 6.800 de litri.

Claas Cemos Auto Threshing – Medalie de aur la Agritechnica 2017 StalkBuster - Kemper şi John Deere - Medalie de aur Agritechnica 2017 Francisc Mozer vrea 2 lei pe litrul de lapte

Bancul zilei

În deşert...

În deşert...
Doi nebuni mergeau prin deşert,unul cară în spate un butoi şi celălalt cară o uşă de maşină. Detalii