Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

OFICIAL! S-A ÎNTÂMPLAT ASTĂZI la APIA!

Publicat: 18 aprilie 2018 - 17:25
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

LECȚII PENTRU CROAȚI! Specialiștii Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) au prezentat astăzi, 18 aprilie 2018, toate schemele de plată care se acordă în agricultură, ajutoarele naționale de care beneficiază fermierii, plățile compensatorii și plățile pentru bunăstarea animalelor, care fac parte din măsuri delegate de la Agenția de Finanțare a Investițiilor Rurale. Expunerile au fost făcute pentru că APIA a primit o vizită importantă.

Adrian Pintea, directorul General al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, a primit la sediul APIA vizita unei delegații din partea Agenţiei de Plăţi pentru Agricultură, Pescuit şi Dezvoltare Rurală din Croația condusă de Sasa Bukovac, director adjunct al agenției de plăți din Croația.

Întâlnirea a avut loc în contextul interesului manifestat de către reprezentanții Agenției de Plăți pentru Agricultură, Pescuit şi Dezvoltare Rurală din Croația de a cunoaște în detaliu modalitatea de organizare și funcționare a APIA, principalele activități derulate la nivelul acesteia și, în mod special, modul de implementare a Măsurii 14 din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020, care vizează asigurarea de standarde superioare de bunăstare a animalelor.  

apia-croatia_b

Totodată, pentru o mai bună înțelegere a proceselor derulate la nivelul APIA, direcțiile de specialitate au susținut prezentări care au vizat formele de sprijin gestionate de Agenție și finanțate din Fondul European de Garantare Agricolă - FEGA (plăți directe, măsuri de piață, măsuri de promovare a produselor agricole), din Fondul European pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală – FEADR (prin intermediul măsurilor delegate din PNDR 2014 – 2020) și din bugetul național (ajutoarele naționale tranzitorii, ajutoarele de stat).

Reprezentanții Agenției de Plăți pentru Agricultură, Pescuit şi Dezvoltare Rurală din Croația au mulțumit pentru primirea călduroasă și informațiile deosebit de utile puse la dispoziție de reprezentanții APIA, exprimându-și interesul de a întări relațiile de cooperare între cele două agenții de plăți prin semnarea unui protocol de colaborare pe linia schimbului de informații și bune practici, informează APIA, într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.
 

Vizualizat: 1663 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Fertilizarea cu rata variabila

Fertilizarea cu rata variabila

Distributia îngrasamintelor cu rata variabila deschide o noua era în practicile de cultivare a solului si managementul resurselor naturale. Dezvoltarea si implementarea acestui nou concept are drept scop promovarea unei agriculturi durabile, îmbunatatirea calitatii produselor agricole si a mediului.
Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

Tomit Agri Macchine, colaborare cu Great Plains Trelleborg ţine pasul cu noile provocări din agricultură T6 cu Dynamic Command

Bancul zilei

Ce face un nou angajat...

Ce face un nou angajat...
Un tânăr absolvent al secţiei de Management era foarte încântat de postul pe care se angajase într-o importantă companie multinaţională. Detalii