Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

OFICIAL! FERMIERII ROMÂNI BENEFICIAZĂ DE ACESTE GRATUITĂȚI!

Publicat: 20 iunie 2017 - 10:38
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

COMUNICAT ANIF! Costurile apei pentru irigații și ale energiei electrice sunt suportate de Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare. Fermierii nu vor plăti niciun leu. ANIF anunță că este pregătită să asigure apa pentru irigarea a 800.000 hectare de teren agricol.

Potrivit comunicatului ANIF, transmis în această dimineață către AGROINFO, Legea nr. 133/2017 pentru modificarea şi completarea Legii îmbunătăţirilor funciare nr. 138/2004 şi pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 82/2011 privind unele măsuri de organizare a activităţii de îmbunătăţiri funciare a intrat în vigoare.

Prin urmare, cheltuielile aferente asigurării unui nivel optim al apei pentru irigații la stațiile de punere sub presiune şi alte puncte de livrare unde s-au încheiat contracte multianuale/sezoniere, respectiv costul apei și costul energiei electrice pentru pomparea apei de irigații, se suportă din bugetul Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare, în limita sumelor alocate din bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale cu această destinație.

Organizațiile utilizatorilor de apă pentru irigații și/sau federațiile de organizații ale utilizatorilor de apă pentru irigații au obligația de a utiliza apa pentru irigații furnizată de către Agenție, conform contractelor încheiate și a comenzilor de livrare a apei pentru irigații.

Prin această lege s-a creat cadrul juridic pentru acordarea apei gratuit fermierilor, facilitate acordată de statul român prin ANIF, a declarat directorul general Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare, Florin-Ionuț Barbu.

Vizualizat: 4512 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Dronele devin o opţiune pentru agricultură

Dronele devin o opţiune pentru agricultură

IQ Robotics, o companie românească cu sediul în Braşov, a adus la INDAGRA o dronă pentru aplicarea tratamentelor fito-sanitare, care a stârnit interesul multor fermieri. Drona este controlată prin calculator, de unde i se stabileşte harta şi misiunea, având o autonomie de zbor între 10 şi 15 minute, în funcţie de complexitatea operaţiunii şi condiţiile de lucru.

Reporter: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

AGROSEL adoptă o nouă identitate - HEKTAR Piscicultura are nevoie de susţinere! APAN Horticultură - Indagra 2019

Bancul zilei

La restaurant

La restaurant
Un restaurant foarte elegant. Detalii