KWS+
Reclama header after big part 2

OFICIAL APIA! DE CE MERGE GREU PLATA SUBVENȚIILOR la APIA și DE CE IAU FERMIERII MAI PUȚINI BANI!

Publicat: 28 ianuarie 2018 - 08:57
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

PROBLEME LA APIA! Un funcționar al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) gestionează anual 400 de cereri de la fermieri, dublu față de media europeană. Sistemul informatic a funcționat greoi, anul trecut, și nici anul ăsta nu dă semne care ar merge strună. Fermierii încasează mai puțini bani pe hectar pentru că nu aplică la scheme care le-ar aduce subvenții consistente. În plus, sunt sancționați pentru că nu știu să-și identifice corect parcelele.

Un raport întocmit pe 15 ianuarie 2018 de Centrul Judetean APIA Gorj scoate la iveală greutăţile de ordin intern, cât si extern cu care se confruntă agenția de plăți. Problemele nu sunt doar pentru județul Gorj. Cu siguranță, de multe dintre dificultățile înșirate în raport se lovesc majoritatea centrelor județene APIA.

Potrivit Raportului de activitate APIA Gorj, problemele care i-au împiedicat pe funcționari să-și atingă obiectivele propuse  pentru 2017 sunt următoarele:

Efort material, financiar și uman ridicat în accesarea schemelor de plăți, având în vedere :
- aproximativ 19.000 de fermieri care depun anual cereri de plată și peste 126.000 parcele agricole solicitate la plata, cu grad de dispersie foarte ridicat;
- amplasamentul a 35% dintre aceste parcele în zona montană și colinară greu accesibilă, situându-ne, din acest punct de vedere, în primele 18 județe ale țării;
- gestionarea a circa 400 de cereri/funcționar public, ceea ce reprezintă aproape dublu față de media UE;
- lipsa cadastrului agricol și nefinalizarea aplicării legilor fondului funciar în sensul eliberării actelor de proprietate/utilizare asupra terenurilor;
- vârsta medie ridicată a fermierilor și nivelul de pregătire profesională de specialitate destul de limitat, ceea ce conduce la o slabă cunoaștere și înțelegere a procedurilor administrative de accesare a plăților pe suprafață, de cultivare și întreținere a terenurilor și culturilor agricole ;
- dificultatea fermierilor în identificarea terenurilor agricole şi digitizare a parcelelor, pentru care solicită plăți pe suprafață, ceea ce a contribuit, în urma controalelor realizate, la sancțiuni, în sensul reducerii, penalizării sau excluderii la plată, inclusiv recuperarea unor sume acordate necuvenit;

- utilizarea si cultivarea terenurilor agricole cu o structură de culturi limitată, în special cereale, plante de nutreț, pajiști și culturi permanente, fără a se recurge la schemele de plăți care asigură niveluri substanțiale ale fondurilor financiare/ha: cele cu sprijin cuplat în sector vegetal şi animalier, ca de exemplu: soia, in și cânepă pentru fibră, tutun, pachetele pentru agricultură ecologică și plante verzi;
- fonduri financiare limitate, necesare pentru alte cursuri de formare profesională, altele decât cele organizate de APIA central;
- lipsa fondurilor de investiții pentru construirea modulelor de sedii administrative, ale Centrelor locale Novaci și Turceni, pentru care există suprafața de teren preluată  în administrare de către Centrul Județean, precum şi reabilitarea spațiului aflat în administrare pentru Centru local Motru;
- fondurile financiare limitate pentru achiziționarea de echipamente informatice noi pentru înlocuirea celor existente care sunt uzate sau depășite funcțional și nu mai corespund cerințelor actuale, cu sisteme de operare de tip XP;
- nemulțumirea fermierilor în legatură cu activitatea de recuperare a creanțelor stabilite;
- personal relativ insuficient pentru derularea în bune condiții a activităților specifice, respectiv 7 posturi vacante la sfârșitul anului 2017;
- funcţionalitatea sistemului informatic greoaie în anul 2017 care a necesitat adaptarea etapizată, permanent, pentru diferitele scheme de plăți, la noile funcționalități în concordanță cu noile prevederi legislative şi procedurale.

Limitarea relativ a accesului la internet pentru operațiunile non IACS care necesită internet în afara rețelei intranet/internet a APIA: ex: licitații publice, forexbug, buletinul insolvenței, accesarea altor site-uri de interes pentru activitatea instituției, inclusiv la propriul site al instituţiei.

Sursa: APIA Gorj

Vizualizat: 9166 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

FERMIERII ROMÂNI POT CÂȘTIGA SUPLIMENTAR ÎNTRE 45 EURO ȘI 105 EURO/HA/AN!

FERMIERII ROMÂNI POT CÂȘTIGA SUPLIMENTAR ÎNTRE 45 EURO ȘI 105 EURO/HA/AN!

15 ianuarie 2021 - 06:45

ANALIZĂ. Fermierii români pot obţine venituri suplimentare ca urmare a implicării lor în combaterea schimbărilor climatice, prin vânzarea de certificate de carbon în piaţa internaţională, potrivit opiniei reprezentanţilor unei platforme online de tranzacţionare a cerealelor şi materiilor prime agricole care au făcut o analiză.

NOI SUBVENȚII PENTRU CRESCĂTORII DE ANIMALE!

NOI SUBVENȚII PENTRU CRESCĂTORII DE ANIMALE!

15 ianuarie 2021 - 06:25

SUBVENȚII AGRICULTURĂ. Noile subvenții, eco-schemele, vor fi introduse atât în sectorul vegetal, cât și-n zootehnie. Crescătorii de animale pot obține bani pentru a reduce emisiile de metan provenite de la animale, iar fermierii din sectorul vegetal, pentru a extinde agricultura ecologică, a anunțat joi Comisia Europeană.

FOST ȘEF ANSVSA, CONDAMNAT PENTRU MITĂ LA 8 ANI ȘI 6 LUNI DE PUȘCĂRIE, A FUGIT DIN ȚARĂ!

FOST ȘEF ANSVSA, CONDAMNAT PENTRU MITĂ LA 8 ANI ȘI 6 LUNI DE PUȘCĂRIE, A FUGIT DIN ȚARĂ!

14 ianuarie 2021 - 18:46

SENTINȚĂ DEFINITIVĂ. Marian Zlotea, fost europarlamentar PDL şi fost şef al Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucureşti, la 8 ani și 6 luni de închisoar, consideră că este nevinovat şi anunţă că a părăsit România şi că se află în altă ţară, unde a cerut statut de refugiat politic.

MINISTRUL AGRICULTURII, DISCUȚII ASTĂZI CU COOPERATIVELE AGRICOLE!

MINISTRUL AGRICULTURII, DISCUȚII ASTĂZI CU COOPERATIVELE AGRICOLE!

14 ianuarie 2021 - 18:12

COMUNICAT. O delegație din partea Uniunii Naționale a Cooperativelor din Sectorul Vegetal(U.N.C.S.V.) a avut azi, 14 ianuarie 2021, o întâlnire de lucru cu ministrul agriculturii, Adrian Oros și  echipa tehnică cu responsabilități pe sectorul cooperativelor, informează UNCSV într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

MINISTRUL OROS: BAZĂ REALĂ DE DATE CU NUMĂRUL DE ANIMALE PENTRU PLATA SUBVENȚIILOR APIA!

MINISTRUL OROS: BAZĂ REALĂ DE DATE CU NUMĂRUL DE ANIMALE PENTRU PLATA SUBVENȚIILOR APIA!

14 ianuarie 2021 - 13:30

SUBVENȚII PLĂTITE DOAR CELOR CARE AU ANIMALE ȘI CELOR CARE LUCREAZĂ PĂMÂNTUL! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat că se lucrează intens la finalizarea unei baze reale de date cu numărul de animale din România, pentru care se vor plăti anul acesta subvenții APIA. De asemenea, șeful de la Agricultură a mai anunțat că subvențiile pe hectar de anul acesta vor ajunge doar la cei care lucrează pământul.

Rusia va CREŞTE TAXA de EXPORT inclusiv pentru cerealele furajere

Rusia va CREŞTE TAXA de EXPORT inclusiv pentru cerealele furajere

14 ianuarie 2021 - 10:38

Ministrul rus al agriculturii a propus o creștere de 20 EUR/tonă a taxei de export pentru grâu şi noi taxe pentru cerealele furajere începând din luna martie, deoarece guvernul caută modalități de a tempera creșterea costurilor cu produsele alimentare.

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 14 - 20 Ianuarie 2021!

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 14 - 20 Ianuarie 2021!

14 ianuarie 2021 - 10:09

Caracteristici meteorologice. În prima parte a intervalului va predomina un regim termic al aerului în general normal, după care, vremea va intra într-un proces de răcire accentuată, în cea mai mare parte a teritoriului agricol.

SUBVENȚII APIA PENTRU 2020 CARE AJUNG LA FERMIERI DUPĂ 31 MARTIE 2021!

SUBVENȚII APIA PENTRU 2020 CARE AJUNG LA FERMIERI DUPĂ 31 MARTIE 2021!

14 ianuarie 2021 - 09:29

TERMENE APIA. Subvențiile APIA pe hectar care ajung la fermierii români după 31 martie 2021 sunt sprijinul cuplat la lucernă, sprijinul cuplat la soia, sprijin cuplat pentru cânepă pentru ulei și/sau fibră, sprijin cuplat la orez. Plata acestor subvenții europene pe hectar este condiționată de depunerea unor documente justificative la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Termenul limită pentru acte este 31 martie 2021 pentru plățile pe hectar aferente lui 2020.

SUBVENȚIA APIA DE 800 DE EURO/HA! TERMEN PENTRU PLATĂ, 31 IANUARIE!

SUBVENȚIA APIA DE 800 DE EURO/HA! TERMEN PENTRU PLATĂ, 31 IANUARIE!

14 ianuarie 2021 - 08:19

PLATA SUBVENȚIILOR APIA! Pentru a încasa sprijinul cuplat la sfecla de zahăr, aferent anului 2020, fermierii care au solicitat această plată de la APIA fac dovada comercializării unei producţii minime de 26.400 kg/ha. Actele se depun la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) până la data de 31 ianuarie 2021, anunță APIA.

Egiptul a anulat ultima licitaţie pentru grâu

Egiptul a anulat ultima licitaţie pentru grâu

13 ianuarie 2021 - 19:58

Autoritatea Generală pentru Aprovizionare (GASC), entitatea responsabilă pentru achiziţiile strategice de grâu în Egipt a anulat licitația de marţi (12.01.2021) după ce ofertele primite au crescut cu 30USD/tonă, comparativ cu licitaţia din decembrie 2020.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
Adi
|
01. 28, 2018. Sunday 10:57
400 de cereri? Domnie, la noi media ii de 700 dosare!
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016.

„Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

"Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone.

Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie

Bancul zilei

Drum ciudat

Drum ciudat
De acasă de la mine până la primul bar fac doar 10 minute. Detalii