Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

NU PIERDEȚI PLATA COMPENSATORIE pe HECTAR! CE VERIFICĂ APIA!

Publicat: 04 iulie 2017 - 09:17
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

APIA ESTE ÎN CONTROL! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) efectuează, în aceste zile, controlul clasic, în teren, la fermierii selectați în eșantionul de control. Pentru campania de subvenții 2017, în acest eșantion sunt 104.146 de fermieri. Verificările angajaților APIA vizează și respectarea regulilor impuse de angajamentele pentru plățile compensatorii.

Plata compensatorie le aduce agricultorilor bani în plus pe hectar. Pentru accesarea acestei plăți, fermierii trebuie să semneze angajamente la APIA sau exploatațiile lor agricole să fie situate într-o zonă cu constrângeri naturale sau specifice.

Plățile de agromediu (A.M.) vor fi acordate fermierilor care şi-au asumat şi respectă, în mod voluntar, angajamente de agromediu, conform cărora vor respecta bunele condiţii agricole si de mediu, cerinţele minime pe suprafaţa întregii exploataţii și cerinţele specifice aferente unuia sau mai multe pachete disponibile pentru care aplică pe suprafaţa pe care solicită sprijinul, pentru o perioadă de 5 ani de la data semnării angajamentului.

IMPORTANT! Fermierii care au în desfăşurare angajamente în cadrul Măsurii 214 plăți de agromediu și climă pentru suprafeţe agricole situate în unităţi administrativ-teritoriale (UAT-uri) care, în noua perioadă de programare (faţă de desemnările anterioare), au suferit sau nu modificări în ceea ce priveşte eligibilitatea zonelor pentru pachetele de agromediu, trebuie să aplice cerinţele specifice şi cerinţele de bază (minime) prevăzute de Măsura 214, urmând ca celelalte reguli aplicabile schemelor de plată pe suprafaţă să fie cele prevăzute de legislaţia naţională aplicabilă în anul 2015 (ex: condiţiile de eligibilitate, normele de ecocondiţionalitate etc.).

plati-masuri-pndr_b

Suprafaţa solicitată în cererea de plată în cadrul Măsurii 10 plăți de agromediu și climă, din PNDR 2014 – 2020, pentru pachetele P1 pajiști cu înaltă valoare naturală, P2 practici agricole tradiționale (aplicat numai în combinație cu pachetul 1), P3 pajiști importante pentru păsări, P6 pajiști importante pentru fluturi, P7 terenuri arabile importante ca zone de hrănire pentru gâsca cu gât roșu (Branta ruficollis), obligatoriu trebuie să fie aceeaşi pentru toată perioada de 5 ani, respectiv aceleaşi parcele situate în aceleaşi blocuri fizice (judeţ – localitate – cod sirsup – nr. bloc fizic – nr. parcela – categorie de folosinţă – suprafaţă). 

Aplicanţii pentru pachetele P4 culturi verzi şi P5 adaptarea la efectele schimbărilor climatice pot schimba anual suprafaţa pentru care aplică acest pachet cu alte suprafeţe localizate în cadrul aceleiaşi ferme, dar cu condiţia menţinerii valorii de suprafaţă declarată în primul an de angajament.

ATENȚIE! Fermierul are obligaţia de a completa şi semna în caietul de agromediu declaraţia privind respectarea cerinţelor minime pe toată suprafaţa exploataţiei, pe toata durata celor cinci ani de la data semnării angajamentului şi va completa și actualiza cu date reale caietul de agromediu.

Pentru fiecare control la faţa locului efectuat, inspectorii de teren intocmesc un raport de control care permite analizarea detaliilor controalelor efectuate și formularea unor concluzii privind conformitatea cu criteriile de eligi-bilitate, cu angajamentele și cu alte obligații.

În cazul în care solicitantul refuză sau restricţionează accesul în exploataţie a reprezentanţilor APIA pentru efectuarea controlului la faţa locului, cererea prin care s-a solicitat sprijin pe suprafata devine neeligibilă schemelor şi măsurilor de sprijin, cu excepţia cazurilor de forţă majoră sau circumstanţe excepţionale.

ATENȚIE! Agricultorii care au aplicat la schema pentru micii fermieri sunt obligați să respecte normele de ecocondiționalitate în cazul în care accesează şi pachete de agromediu.

Sursa: APIA Gorj

Vizualizat: 11124 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000

Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000

APAN Agriculture Equipments împreună cu producătorul finlandez TUME a prezenta la Indagra 2019 semănătoarea Nova Combi Star 4000. Semănătoarea Nova Combi Star este o semănătoare directă în mirşite, cu disc de pregătire şi fertilizare pentru cereale păioase.

Interviu cu Endre KOVÁCS, reprezentat Tume pentru România, Ungaria şi Serbia

 

Reporter: Gheorghe Ghişe

AGROSEL adoptă o nouă identitate - HEKTAR Piscicultura are nevoie de susţinere! Dronele devin o opţiune pentru agricultură

Bancul zilei

De mare ajutor

De mare ajutor
Un preot observă pe cealaltă parte a străzii un copil care nu ajungea la sonerie, deşi se chinuia de numa', numa'. Detalii