Adama
Agreena
AGRICOVER

NU îngropați producătorii români! NU brânza de oaie din România este contaminată!

Publicat: 18 martie 2016 - 19:16
2 comentarii   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Producătorii români de lactate sunt în pericol să nu-și mai vândă marfa! Să fie interziși la export! Europa fierbe că brânza de oaie din România este contaminată cu E.coli. NU brânza de oaie din România e contaminată! Este greșeala unui SINGUR producător român. Greșeală sau accident, acest producător trebuie să și-o asume, spune patronatul din industria laptelui.

Greșeala unui singur producător român, Lactate Brădet, riscă să se răsfrângă cu consecințe extrem de grave asupra tuturor producătorilor români de produse lactate! Italia a generat o alertă rapidă: brânza de oaie din România este contaminată cu E.coli.

NU brânza de oaie din România este contaminată cu E.coli! Italienii au găsit E.coli în brânza Brădet. Scrie clar cotidianul La Repubblica. Un copil în vârstă de un an și două luni s-a îmbolnăvit de sindrom hemolitic uremic (SHU) după ce a mâncat câteva lingurițe de brânză Brădet.

bradet-repubblica_b

În textul publicat de jurrnaliștii de la cotidianul La Repubblica se menționează clar numele brandului de brânză

Declarația aparține tatălui copilului. Autoritățile sanitare din Italia s-au mișcat cu repeziciune și același cotidian scrie că s-a generat o alertă: cei care au cumpărat brânză Brădet să nu o consume! De această alertă s-a profitat din plin în strategiile făcute să ne scoată produsele de pe piață. De aici s-ar fi ajuns la alerta pe sistem rapid: brânza din România e contaminată!

Este vorba de brandul Brădet, și-mi asum ce spun.  Deci, nu brânza de oaie din România, nu toată brânza. Orice pădure, are uscături și trebuie să-i protejăm pe cei care respectă legea de acești agenți care nu respectă legea. Poate să existe chiar o greșeală de alertă în Italia. Am rugat autoritățile române să verifice dacă e vorba de telemea de oaie sau telemea de vacă pentru că poate să creeze confuzii.

Îl rog pe președintele ANSVSA, Andrei Butaru, să întrunească Consiliul Consultativ pentru că deja au trecut 3 săptămâni de la această criză care afectează foarte mult industria laptelui. Dacă dânsul nu întrunește Consiliul Consultativ ca să găsim soluții, noi pierdem exportul către Europa. Noi ne dorim export, declară Dorin Cojocaru, președintele APRIL, pentru TVR 2. 

Că e vorba de Italia, Germania, Spania, vor profita de acest accident ca să scoată de pe rafturi brandurile românești. Noi trebuie să știm să ne apărăm, mai spune Cojocaru.

Discutăm de export, discutăm și de consumatorul român care începe să se retragă de la raft.  Ne întreabă: e adevărat ce se întâmplă? Declară Sorin Mierlea, Asociația Națională pentru Protecția Consumatorilor, Promovarea Programelor și Strategiilor, pentru aceeași sursă.

Noi, românii, nu știm să ne susținem produsele. Dacă un producător a greșit trebuie spus cine este ca să nu aibă de suferit toți producătorii noștri pentru că este extrem de nedrept.

Vreau să-l felicit pe domnul ministru al agriculturii că a ieșit din prima și a spus numele companiei, adaugă Sorin Mierlea. Pentru decizia de a dezvălui numele brandului în care s-a depistat bacteria, ministrul Achim Irimescu a fost pus la zid și supus unor tiruri nedrepte de critici.

Iată ce spune acum ministrul agriculturii!

Europa să înțeleagă că a fost un accident. Rămâne de confirmat ce s-a întâmplat acolo. Dar foarte important este să avem încredere în produsele românești. Știm cu toții că avem produse de o calitate extraordinară. Sunt situații în care dacă nu se respectă standardele până la capăt, în anumite zone s-au întâmplat mici accidente, dar sperăm să nu se repete, spune ministrul agriculturii, Achim Irimescu.

Peste 20 de tone de brânzeturi Brădet au fost retrase de pe piața din România, a anunțat vineri, 18 martie, Autoritatea Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor. Aceeași instituție avertizează românii să nu consume produsele cumpărate deja de la această firmă.

Vizualizat: 19404 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Rezultat teste pesticide, afișat la tarabă!

Rezultat teste pesticide, afișat la tarabă!

12 iulie 2024 - 09:16

Fermierii ale căror produse sunt conforme au posibilitatea de a afișa rezultatele analizelor la punctele de vânzare, dovedind astfel calitatea produselor românești.

Verificați dacă sunteți pe lista de plată APIA!

Verificați dacă sunteți pe lista de plată APIA!

12 iulie 2024 - 06:55

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că în perioada 03 – 10.07.2024, a efectuat plăți în suma totală de 80.864.046,51 lei (16.302.986,34 euro) din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR), cofinanțare de la Bugetul Național (BN1), Buget Național (BN) și Instrumentul de redresare al Uniunii Europene (EURI). 

Raport AFIR ASTĂZI: Listă fermieri ajutor achiziții tractor, utilaje agricole!

Raport AFIR ASTĂZI: Listă fermieri ajutor achiziții tractor, utilaje agricole!

11 iulie 2024 - 17:01

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a publicat astăzi Lista proiectelor depuse aferente submăsurii 4.1 „Investiții în exploatații agricole”, P4.1.1 „Achiziții simple de utilaje agricole la nivelul fermei (vegetal)”, componenta toate culturile exceptând sfecla de zahăr și formele asociative, etapa 1, sesiunea 01/ 2024.

Aprobată ASTĂZI de Guvern: Plata subvenției mici fermieri, sumă majorată!

Aprobată ASTĂZI de Guvern: Plata subvenției mici fermieri, sumă majorată!

11 iulie 2024 - 16:22

În ședința de Guvern din 11 iulie 2024 a fost aprobat Memorandumul cu tema „Suplimentarea limitelor de credite bugetare și credite de angajament aprobate pe luna iulie 2024 pentru Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale”, în baza prevederilor OUG34/2023.

Ordin în vigoare ACUM! Sancțiuni ANT zootehnie, plăți APIA hectar, cap animal!

Ordin în vigoare ACUM! Sancțiuni ANT zootehnie, plăți APIA hectar, cap animal!

11 iulie 2024 - 15:10

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 660 din 10 iulie 2024 a fost publicat Ordinul nr. 278/2024 pentru aprobarea sistemului de sancțiuni aplicabil intervențiilor și ajutoarelor naționale tranzitorii în sectoarele vegetal și zootehnic, aferente cererilor de plată începând cu anul de cerere 2024.

ALERTĂ! S-a înregistrat zborul maxim al adulților de Helicoverpa armigera în zonele Oltenia, Muntenia, Dobrogea și Moldova.

ALERTĂ! S-a înregistrat zborul maxim al adulților de Helicoverpa armigera în zonele Oltenia, Muntenia, Dobrogea și Moldova.

11 iulie 2024 - 12:35

ATENȚIE! 

Stimați parteneri,

În urma activității de monitorizare a dăunătorilor Ostrinia nubilalis și Helicoverpa armigera din cultura de porumb, desfășurată de compania FMC în cadrul programului Arc™ farm intelligence, sezonul de monitorizare 2024, vă informăm următoarele: în săptămâna 1-9 iulie s-a înregistrat zborul maxim al adulților de Helicoverpa armigera, din a 2-a generație, în zonele Oltenia, Muntenia, Dobrogea și Moldova

Subvenția APIA garantată timp de 5 ani!

Subvenția APIA garantată timp de 5 ani!

11 iulie 2024 - 08:18

Tinerii fermieri până-n 40 de ani beneficiază de Sprijinul complementar pentru venit (CIS YF), o subvenție pe hectar, în plus față de ceilalți fermieri. Subvenția APIA le este garantată tinerilor fermieri timp de 5 ani. Cum se calculează perioada de plată APIA și ce schimbări au survenit în acest an?

Soluții pentru dezvoltarea agriculturii ecologice

Soluții pentru dezvoltarea agriculturii ecologice

10 iulie 2024 - 18:51

În perioada 08-10 iulie 2024, Rețeaua Rurală Națională a organizat Seminarul Adhoc cu tema „Soluții pentru dezvoltarea agriculturii ecologice în contextul Planului Strategic’’. Evenimentul a reunit reprezentanți ai asociațiilor profesionale din agricultura ecologică, retaileri, Asociația Marilor Rețele Comerciale din România, Consiliul Concurenței și operatori din agricultura ecologică.

Ordin MADR ASTĂZI: Despăgubiri secetă!

Ordin MADR ASTĂZI: Despăgubiri secetă!

10 iulie 2024 - 18:14

În Monitorul Oficial a fost publicat Ordinul nr. 271/112/2024 pentru modificarea anexei nr. 4 la Regulamentul privind gestionarea situațiilor de urgență generate de fenomene meteorologice periculoase având ca efect producerea secetei pedologice, aprobat prin OMADR şi al ministrului afacerilor interne nr. 97/63/2020.

Oficial ASTĂZI! Registrul Agricol, modificare titlu de proprietate teren!

Oficial ASTĂZI! Registrul Agricol, modificare titlu de proprietate teren!

10 iulie 2024 - 15:51

MADR a publicat în transparență decizională Proiectul de Hotărâre a Guvernului privind registrul agricol pentru perioada 2025-2029.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   
2.
maria boaca
|
03. 19, 2016. Saturday 20:01

Vechea poveste;am devenit competitivi si draga noastra europa,ca intodeauna,ne,,ingroapa,,
Halal,de clasa noastra politica...

1.
Hey
|
03. 19, 2016. Saturday 08:55

Stimati romani din diaspora ( ma includ ) trebuie sa stim ca ,atunci cand cumparam mancare " taditionala " de la magazinele romanesti din Italia , Spania , UK, etc. ,magazine proprietate a altor conationali , sunteti in pericol sa va imbolnaviti din urmatoarele motive :
- vand branza facuta de ei acasa si nu adusa din Romania . Pentru 2 kg aduse cu acte , vand 20 kg facuta de ei sau de neamurile lor din Romania fara control
- chiar daca sunt produse fabricate in Romania si conforme din punt de vedere sanitar , nimeni nu ne poate garanta ca s-a respectat temperatura pe toata durata lantului de transport
- atentie la micii si pastramele , coastele afumate , muschiuletii ,etc , "traditionali " , astea sunt bombe pentru sanatate .
Nu in toate magazinele se intampla acest lucru dar eu am un cunoscut in Spania si stiu exact ce face cu mancarea si cu "palinca " facuta de el din alcool si samburi de pruna pisati pentru aroma .

Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   

Video

CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori!

CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori!

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere Prețul, brandurile și garanția l-au convins pe Mihai Cherecheș să aleagă IPSO Utilaje de Ocazie

Bancul zilei

Neîntelegere

Neîntelegere
Aseara, nevasta-mea a lasat un biletel pe frigider: Detalii