Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

NOU COMISIA EUROPEANĂ! UN SPRIJIN CUPLAT pentru STIMULAREA FERMIERILOR SĂ CULTIVE ACESTE PLANTE!

Publicat: 14 martie 2018 - 09:37
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

DIRECT DE LA BRUXELLES! Comisia Europeană a anunțat marți, 13 martie 2018, că vrea să reevalueze sprijinul cuplat acordat fermierilor europeni, implicit agricultorilor din România, pentru culturile proteice: soia, fasole, mazăre, etc. Sprijinul direct acordat agricultorilor să fie substanțial încât să-i stimuleze pe aceștia să cultive aceste plante și să fie legat direct de creșterea producției. Producția europeană de plante proteaginoase nu este suficientă.

Comisia Europeană dorește evaluarea eficacității sprijinului cuplat voluntar din sectorul vegetal, legând sprijinul direct al agricultorilor la producția de proteaginoase cu scopul stimulării acestor culturi agricole, anunță un comunicat transmis de Comisia Europeană pentru AGROINFO.

Comisia Europeană solicită experților și părților interesate opiniile lor cu privire la situația actuală a sectorului proteinelor vegetale din UE, prima fază a posibilei dezvoltări a unui plan european privind proteinele. Proteinele vegetale sunt o componentă esențială a hranei pentru animale (ca sursă de aminoacizi pentru efectivele de animale), precum și consumate pe scară largă de oameni.

Producția europeană de plante proteaginoase nu este suficientă pentru acoperirea cererii, cauzată în parte de condițiile agroclimatice din Europa care nu favorizează cultivarea pe scară largă a culturilor bogate în proteine, cum ar fi soia. Soia poate intra pe piața UE fără tarife, ceea ce reduce, de asemenea, rentabilitatea producției locale. O proporție semnificativă a culturilor de soia cultivate în afara UE sunt modificate genetic, dar cererea europeană pentru alimente și hrană nemedicinoasă rămâne ridicată, existând o nevoie tot mai mare de stimulare a producției locale.

Având în vedere acest lucru și având în vedere o posibilă viitoare strategie de dezvoltare a culturilor de proteaginoase în Europa, Comisia dorește să stabilească stadiul actual al culturilor proteice din UE.

De asemenea, vor fi adresate întrebări cu privire la aspectele legate de cercetare și la informațiile de pe piață. Scopul este de a elabora un raport detaliat privind situația actuală și posibilele măsuri viitoare până la sfârșitul anului 2018.

Consultarea cu părțile interesate va fi probabil urmată de consultări directe cu statele membre ale UE și cu părțile interesate din industrie, cum ar fi sindicatele agricultorilor sau asociațiile de producători. O serie de ateliere tematice pentru a dezbate în continuare acțiunile necesare pentru a sprijini producția de proteine din plante la nivelul UE este, de asemenea, de așteptat să fie organizată, analizând aspecte precum cercetarea și inovarea, beneficiile pentru mediu sau problemele legate de lanțul de aprovizionare.

Sursa: Comisia Europeană

Vizualizat: 4073 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Dronele devin o opţiune pentru agricultură

Dronele devin o opţiune pentru agricultură

IQ Robotics, o companie românească cu sediul în Braşov, a adus la INDAGRA o dronă pentru aplicarea tratamentelor fito-sanitare, care a stârnit interesul multor fermieri. Drona este controlată prin calculator, de unde i se stabileşte harta şi misiunea, având o autonomie de zbor între 10 şi 15 minute, în funcţie de complexitatea operaţiunii şi condiţiile de lucru.

Reporter: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

Brinkman - Let’s improve together Titan Machinery - Red Carpet 2019 VALTRA seria F - Agritechnica 2019

Bancul zilei

Purceluşul isteric...

Purceluşul isteric...
Purceluşul isteric se duce la un bar. Detalii