Adama
Vinasa Rompak

Mulți fermieri ignoră acest lucru esențial când vine vorba de profit

Publicat: 17 mai 2016 - 12:35
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten
Ce ai de făcut pentru ca recolta de floarea soarelui să fie mai profitabilă?

Profitul nu vine doar din economisire, ci mai ales din investiții făcute rațional. Majoritatea fermierilor își fac calcule cu privire la profit sau potențialele riscuri înainte de a înființa o cultură. Cu toate acestea, unii fermieri par a avea mereu profit, în timp ce alții nu.

Secretul lor e simplu. Fermierii care obțin aproape de fiecare dată rezultate excelente folosesc o metodă care le garantează că-și vor conserva profitul adus de recolta de floarea soarelui, chiar și în cazul unor condiții dificile. Mai exact, fermierii buni aplică tehnologia ca la carte și utilizează produse de top pentru a asigura protecția florii soarelui, chiar dacă acestea sunt mai scumpe.

Metoda eficientă de a-ți mări profitul la floarea soarelui
Deși ar părea paradoxal, costul unui fungicid de top, precum Pictor® de la BASF, nu reduce din profitul fermierului, ba chiar îi poate aduce un profit mai mare, pentru că îi asigură un spor de recoltă. Explicația este simplă. Pictor® este rezultatul a mai mult de 10 ani de cercetare și experimente care au avut loc pe tot globul. Fungicidul BASF beneficiază atât de combinația unică a boscalidului și dimoxistrobinului, cât și de efectul AgCelence® de vitalizare a plantei.
Concret, floarea soarelui se menține verde mai mult timp, face mai multă fotosinteză, producția este mai mare, iar semințele au un conținut ridicat de ulei. În cele din urmă, sporul de recoltă și calitate se traduce în profit mai mare pentru fermier.
Nu trebuie să uităm, însă, de principalul avantaj al fungicidului Pictor®: eficacitatea sa în combaterea celor mai păgubitoare boli la floarea soarelui, în special Sclerotinia, Alternaria, Botrytis, Phoma și Phomopsis. Mulți fermieri au probleme cu atacurile acestor agenți patogeni. Nu același lucru se mai poate spune însă despre cei care aplică Pictor® la floarea soarelui.

floarea-soarelui-frumoasa_b

Gheorghe Matei: ”Pictor® e unul dintre cele mai bune produse”
E și cazul unora dintre cei mai performanți agricultori din România. Folosim Pictor® la floarea soarelui de 4-5 ani. Anul acesta îl vom cumpăra și pentru rapiță. Pictor® este unul dintre cele mai bune produse pentru combaterea bolilor tulpinii sau frunzelor la culturile oleaginoase. Boscalidul e substanța care face diferența pe boli, comparativ cu celelalte produse concurente. E foarte important momentul aplicării, în perioada înfloritului. Acesta se suprapune cu presiunea maximă a bolilor. Cultura de floare rămâne verde mai mult, iar producția e foarte puțin sau deloc afectată de boli, spune Gheorghe Matei, unul dintre cei mai respectați agronomi din județul Călărași.

Ca să combați cu eficacitate maximă putregaiul alb al florii soarelui trebuie să aplici preventiv un tratament cu fungicid Pictor®, înainte să apară primele simptome. În acest mod, bolile nu vor mai afecta floarea soarelui, mai ales dacă vremea este capricioasă, cu precipitații multe, umezeală și temperaturi ridicate, așa cum arată prognoza meteo pentru următoarele luni.
Uneori, chiar fermierii favorizează bolile florii soarelui. Nu se mai fac rotațiile corespunzătoare de ceva ani. Pe vremuri se spunea că e nevoie de 7 ani, apoi de 4 ani de rotație. Noi, fermierii, am ajuns acum să punem grâu, rapiță, floarea soarelui. Asta duce la înmulțirea exagerată a bolilor transmise prin sol și resturile vegetale. Sigur că apar probleme, spune Georgeta Cojocaru, fermier în Strejești, Olt.

Pictor-crestere-productie_b

Cum obții sporuri mai mari de producție
Cercetătorii BASF au testat eficacitatea fungicidului Pictor® în ultimii 12 ani pe mai mult de 500 de loturi experimentale, în toată Europa, inclusiv în România. Eficacitatea Pictor® a fost demonstrată atât în testele oficiale, cât și în urma experiențelor fermierilor. Astăzi, mii de fermieri europeni au verificat, demonstrat și apreciat eficacitatea fungicidului Pictor®, cu care au tratat peste 2,2 milioane de hectare.

Fermierii au constatat că tratamentele cu Pictor® se amortizează ușor datorită sporului mai mare de producție adus de acesta, în comparație cu produsele concurente. Creșterile de producție s-au constatat atât in cazuri de infestare severă, cât și în cele de infestare redusă. Fungicidul Pictor® a reușit să reducă semnificativ pierderile de recoltă în situații cu presiune ridicată a bolilor. De aceea, mulți fermieri preferă să apeleze direct la Pictor®, pentru a nu risca nimic în caz de vreme nefavorabilă, mai ales în situația în care cultura de floarea soarelui este promițătoare.

”Pictor® e nelipsit din ferma noastră” (Anton Cornel, 4.000 ha, jud. Brăila)
Efectul AgCelence® , determinat de produsul Pictor®, poate asigura spor de recoltă chiar și în situația în care presiunea de infecţie cauzată de boli este mai scăzută. Unul dintre fermierii convinși de avantajele fungicidului Pictor® este Elena Iancu, din județul Călăraşi: Ca fiecare dintre noi, la final mă interesează profitul, ca urmare a diferenței de producție. Față de suprafața netratată cu Pictor®, am avut un spor între 300-700 kg/ha. Pentru 2016 mi-am procurat Pictor® pentru toată suprafața. E o soluție inedită, și își justifică pe deplin investiția, spune doamna Iancu (SC Algap SRL, Modelu, jud. Călărași).

Fungicidul Pictor® este recomandat și de alți fermieri care au obținut rezultate foarte bune după aplicarea tratamentului: Folosim Pictor® în ferma noastră atât la floarea soarelui, cât și la rapiță. An de an am văzut o creștere a producției pentru suprafața tratată cu fungicidul de la BASF. Pictor® e nelipsit în ferma noastră și îl recomand tuturor fermierilor să-l folosească, este sfatul agronomului Anton Cornel, care cultivă 4.000 de hectare în județul Brăila.
Așadar, de ce ai prefera să riști, folosind un produs mai ieftin, când investiția în fungicidul Pictor® se justifică pe deplin? Contactează acum reprezentantul tău BASF și află mai multe despre cum poate Pictor® să-ți aducă un profit mai mare la floarea soarelui!

Vizualizat: 3070 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Ordonanță de Urgență! Scrisori de garanție pentru a lua bani europeni!

Ordonanță de Urgență! Scrisori de garanție pentru a lua bani europeni!

13 decembrie 2024 - 06:01

În ședința Guvernului din 12 decembrie 2024 a fost aprobată Hotărârea pentru modificarea și completarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonanţei de Urgență a Guvernului nr. 79/2009 privind reglementarea unor măsuri pentru stimularea absorbției fondurilor alocate prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) pentru renovarea şi dezvoltarea spațiului rural prin creşterea calității vieţii şi diversificării economiei în zonele rurale, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1.262/2009.

Guvern ACUM: Document obligatoriu plată subvenții APIA hectar, cap animal!

Guvern ACUM: Document obligatoriu plată subvenții APIA hectar, cap animal!

13 decembrie 2024 - 05:51

Guvernul a aprobat joi, 12 decembrie 2024, un act normativ care vizează actualizarea Registrului Agricol pentru perioada 2025-2029. Fără adeverință de la Registrul Agricol, niciun fermier, crescător animale nu poate încasa subvențiile APIA.

AFIR: Raport selecție proiecte valoarea totală 202 milioane euro!

AFIR: Raport selecție proiecte valoarea totală 202 milioane euro!

13 decembrie 2024 - 05:35

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a publicat pe www.afir.ro Raportul de selecție pentru etapa a doua de depunere a proiectelor aferente intervenției DR-25 Modernizarea infrastructurii de irigații din cadrul Planului Strategic 2023 – 2027 (PS 2027).

Comunicat APIA ACUM! Lista cu toate plățile APIA!

Comunicat APIA ACUM! Lista cu toate plățile APIA!

13 decembrie 2024 - 05:25

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că în perioada 02 – 12 decembrie 2024, a autorizat la plată sumă totală de 108.521.264,61 euro (539.929.424,90 lei), reprezentând plăți finale aferente anului de cerere 2024, pentru un număr de 479.478 fermieri, astfel:

Decizie Guvern: Creștere cuantum subvenții APIA, transfer bani între subvențiile APIA!

Decizie Guvern: Creștere cuantum subvenții APIA, transfer bani între subvențiile APIA!

12 decembrie 2024 - 17:30

În ședința Guvernului din 12 decembrie 2024 a fost aprobată Ordonanţa de urgență pentru modificarea şi completarea unor acte normative cu privire la gestionarea financiară a fondurilor europene nerambursabile alocate României din FEGA şi FEADR, precum şi a fondurilor alocate de la bugetul de stat, aferente Politicii Agricole Comune.

Mai mulți bani pentru fermieri! Bugetul MADR, suplimentat!

Mai mulți bani pentru fermieri! Bugetul MADR, suplimentat!

12 decembrie 2024 - 17:15

În ședința Guvernului din 12 decembrie 2024 a fost aprobată Hotărârea privind alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului prevăzut în bugetul de stat pe anul 2024, pentru suplimentarea bugetului Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Plata subvenției APIA de 42 euro/ha poate fi cerută oricând de la APIA!

Plata subvenției APIA de 42 euro/ha poate fi cerută oricând de la APIA!

12 decembrie 2024 - 10:02

Un Ordin MADR, postat în consultare publică pe site-ul oficial al ministerului, schimbă criteriile pentru subvenția APIA PD-03 Sprijin complementar pentru venit pentru tinerii fermieri.

Peste 31% din toate fermele din UE sunt conduse de fermieri cu vârste de peste 65 de ani!

Peste 31% din toate fermele din UE sunt conduse de fermieri cu vârste de peste 65 de ani!

12 decembrie 2024 - 08:46

Numărul tinerilor fermieri instalați ca șefi de exploatație este în scădere. Bruxelles-ul vrea să-i stimuleze cu ajutoare mai mari pe tineri să aleagă o carieră în agricultură.

Plăți AFIR ACUM în conturile fermierilor: 1,2 miliarde euro!

Plăți AFIR ACUM în conturile fermierilor: 1,2 miliarde euro!

11 decembrie 2024 - 15:21

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a plătit 1,2 miliarde de euro (1.170.410.582,92 euro) în perioada ianuarie – decembrie 2024 pentru proiectele de investiții și pentru măsurile de mediu și climă finanțate din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR). Din întreaga sumă plătită de AFIR, 1,02 miliarde de euro reprezintă finanțarea Comisiei Europene acordate prin FEADR, iar 152 milioane de euro provin de la Bugetul Național.

Decizie MADR fermieri, crescători animale!

Decizie MADR fermieri, crescători animale!

11 decembrie 2024 - 14:57

În cadrul reuniunii AgriFish care s-a desfășurat în perioada 09-10 decembrie 2024, s-au aprobat concluziile privind o politică agricolă comună post 2027 orientată spre fermieri de către cei 27 de miniștri ai agriculturii din Uniunea Europeană.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

În urmă cu aproape un an, echipa AgroConcept ducea România în Cartea Recordurilor: 403,64 tone de grâu recoltate în numai 8 ore, cu o combină New Holland CR8.90 Revelation. Află povestea fermierului care a găzduit evenimentul!

„În câmp, echipa AgroConcept a fost ca la cursele de mașini, făceau schimbul de piloți în mers, iar acasă aveam o altă echipă, de martori de această dată, la cântar. Înainte mă uitam la știri și vedeam Guinness World Records, iar acum am avut ocazia să trăiesc la mine în fermă un asemenea eveniment”, ne-a povestit Gheorghe Preda.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii