Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

MOTIVUL pentru care TINERII RENUNȚĂ SĂ DEVINĂ FERMIERI!

Publicat: 26 decembrie 2017 - 12:39
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

BRUXELLES, DIRECȚIA PENTRU AGRICULTURĂ ȘI DEZVOLTARE RURALĂ! Mihail Dumitru, director general adjunct al Direcției pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, DG Agri, din Comisia Europeană, spune că tinerii nu sunt atrași să devină fermieri în ciuda subvențiilor europene suplimentare și a altor facilități acordate pentru aceștia de Comisia Europeană. A fost descoperită și cauza care-i ține pe tineri departe de agricultură.

Avem o problemă de înnoire a generațiilor. Europa este un continent bătrân, din punct de vedere al mediei de vârstă a populației în câțiva ani vom fi cel mai bătrân continent de pe planetă. Și, bineînțeles, acest lucru se reflectă și în structura de vârstă a forței de muncă din agricultură și anume, a fermierilor. Noi avem astăzi mai mult de 65% din fermieri care au peste 55 de ani. Dacă vrem să asigurăm viitorul agriculturii noastre va trebui să aducem noi fermieri în sectorul agricol, să aducem noi antreprenori în economia rurală. De aceea este o nevoie crescută să stimulăm acest proces de înnoire generațională.

Am discutat foarte mult, în ultimii doi ani, de ce nu se întâmplă acest lucru în ciuda faptului că am introdus foarte multe elemente în PAC: avem un sprijin de primă instalare (instalare tineri fermieri n.r.), avem un sprijin în primul Pilon al politicii agricole comune care acordă plăți suplimentare tinerilor fermieri, avem alte posibilități oferite tinerilor fermieri, le dăm o rată mai mare de cofinanțare publică. Și totuși, acest fenomen nu se întâmplă la dimensiunea pe care ne-o dorim, a declarat Mihai Dumitru, în cadrul unei conferințe de presă, susținută la București, în decembrie.

După multe analize la nivelul Comisiei Europene, a fost descoperită și cauza care-i ține  pe tineri departe de agricultură.

Și am descoperit că există foarte multe elemente care nu depind de competența UE, foarte multe sunt de competența exclusivă a statelor membre. Dacă vorbim de dreptul de proprietate, reglementarea succesiunii în dreptul de proprietate, taxele de succesiune, sunt elemente foarte importante și care nu permit, nu favorizează elementul de înnoire generațională. Transferul de proprietate între generațiile în vârstă și noile generații nu se întâmplă. De aceea, noi ne propunem să creștem această coerență, între intervenția UE și intervenția la nivel național, cerându-le statelor membre UE să analizeze aceste aspecte.

De asemenea, vrem să continuăm sistemul general de sprijinire a primei instalări, vrem, de asemenea, să facilităm transferul între generații. Există exemple care s-au dovedit eficace în Europa, cum să punem cele două generații împreună astfel încât generațiile în vârstă să cedeze managementul și apoi proprietatea exploatației către noile generații, a adăugat directorul general adjunct DG Agri, Bruxelles.

Vizualizat: 9004 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

UNDE AU DISPĂRUT TERENURILE AGRICOLE DE LA AGENȚIA DOMENIILOR STATULUI?

UNDE AU DISPĂRUT TERENURILE AGRICOLE DE LA AGENȚIA DOMENIILOR STATULUI?

28 septembrie 2020 - 10:02

ACUM SE CAUTĂ HECTARELE DISPĂRUTE ÎN CEAȚĂ. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, spune că a provocat deranj la Agenția Domeniilor Statului (ADS) unde sunt interese mari și unde se menține intenționat o situație cenușie ca să se poată întâmpla lucruri. Șeful de la Agricultură a declarat că se caută acum 110.000 hectare, gestionate de ADS, dar neintabulate.

CÂND PRIMESC FERMIERII ROMÂNI SUBVENȚIE DE 247 EURO/HA?

CÂND PRIMESC FERMIERII ROMÂNI SUBVENȚIE DE 247 EURO/HA?

28 septembrie 2020 - 07:57

SUBVENȚII APIA CA-N VESTUL EUROPEI. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, le-a explicat fermierilor, la o întâlnire pe care a avut-o cu aceștia, zilele trecute, la Galați, că subvenția APIA pe hectar de care beneficiază agricultorii din România va ajunge la media europeană abia în 2026. În prezent, fermierii români încasează pe hectar sume mai mici decât media europeană.

SUBVENȚII APIA PĂȘUNE ILEGALE! PRIMAR, VICEPRIMAR ȘI PREȘEDINTE ASOCIAȚIE ȘI-AU ÎMPĂRȚIT ÎNTRE EI BANII DE LA APIA!

SUBVENȚII APIA PĂȘUNE ILEGALE! PRIMAR, VICEPRIMAR ȘI PREȘEDINTE ASOCIAȚIE ȘI-AU ÎMPĂRȚIT ÎNTRE EI BANII DE LA APIA!

27 septembrie 2020 - 08:49

ANCHETA DNA. Un milion de lei, subvenții pentru pășune încasate de la APIA pe acte false, și-au împărțit între ei primarul, viceprimarul comunei Râșca, județul Suceava și președintele Asociației Crescătorilor de Animale Gospodarul Râșca. Cei mai mulți bani ar fi intrat în buzunarele primarului și ale viceprimarului, susține un comunicat al Direcției Naționale Anticorupție. Cei trei au fost trimiși în judecată.

 

MESAJ DISPERAT CĂTRE GUVERN: FERMIERII ROMÂNI SUNT ÎN PRAGUL FALIMENTULUI!

MESAJ DISPERAT CĂTRE GUVERN: FERMIERII ROMÂNI SUNT ÎN PRAGUL FALIMENTULUI!

27 septembrie 2020 - 07:56

APEL FERMIERI. Alianța pentru Agricultură și Cooperare solicită Domnului Premier Ludovic ORBAN, să dispună măsurile legale urgente, care se impun, pentru ca OUG privind declararea stării de calamitate și OUG pentru amânarea ratelor să fie aprobate în următoarea ședință de Guvern, este mesajul disperat al fermierilor români către Guvern.

Plante vechi de 7.000 de ani ar putea rezolva criza alimentară globală

Plante vechi de 7.000 de ani ar putea rezolva criza alimentară globală

26 septembrie 2020 - 14:39

O varietate de orez veche de 7.000 de ani descoperită în China a fost transformată în cultură comercială care poate fi plantată în deşert, având potenţialul de a ajuta la atenuarea crizei alimentare în regiunile şi ţările cu un climat uscat.

EVENIMENT USAMV CLUJ ANULAT DIN CAUZA VREMII!

EVENIMENT USAMV CLUJ ANULAT DIN CAUZA VREMII!

25 septembrie 2020 - 17:35

ANULAT! Ziua Recoltei, un eveniment USAMV Cluj, care urma să aibă loc mâine, 26 septembrie, la podgoria cumpărată de USAMV Cluj în localitatea Apoldu de Sus, județul Sibiu, a fost anulată din cauza condițiilor meteo nefavorabile, anunțate pentru sâmbătă, informează un comunicat USAMV Cluj. La eveniment era anunțată și participarea ministrului agriculturii, Adrian Oros.

DECIZIE GUVERN PENTRU TINERII FERMIERI!

DECIZIE GUVERN PENTRU TINERII FERMIERI!

25 septembrie 2020 - 16:44

50 HECTARE TEREN PENTRU TINERII FERMIERI! Guvernul a adoptat în ședința de joi seara, 24 septembrie 2020, hotărârea prin care tinerii fermieri beneficiază de 50 de hectare de teren agricol, concesionat de la stat, anunță un comunicat MADR, transmis pentru AGROINFO.

MINISTRUL OROS: FERME MAI PUȚINE, DAR MAI PUTERNICE!

MINISTRUL OROS: FERME MAI PUȚINE, DAR MAI PUTERNICE!

25 septembrie 2020 - 11:41

PREA MULTE FERME DE SUBZISTENȚĂ! O prioritate a Ministerului Agriculturii, pentru perioada următoare, este: ferme mai puține, dar mai puternice. Din 840.000 de ferme (câte au depus anul acesta cererea pentru subvenții la APIA n.r.), 750.000 sunt ferme de subzistență. Noi trebuie să grăbim procesul de comasare, să avem ferme mai puține, ca număr, dar mult mai puternice, a spus ministrul agriculturii, Adrian Oros.

APELUL DISPERAT AL FERMIERILOR ROMÂNI!

APELUL DISPERAT AL FERMIERILOR ROMÂNI!

25 septembrie 2020 - 09:12

ESTE AMENINȚATĂ INDEPENDENȚA ALIMENTARĂ A ROMÂNIEI. Asociația Fermierilor din România atrage atenția că situația generată de secetă este una extrem de gravă, numărul fermierilor, dar și suprafețele afectate fiind de natură a prefigura un dezastru economic, care finalmente poate pune în pericol independența alimentară a României, susține AFR, într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

FERMIERI, VERIFICAȚI ASTĂZI DACĂ AVEȚI BANII DE LA APIA ÎN CONTURI!

FERMIERI, VERIFICAȚI ASTĂZI DACĂ AVEȚI BANII DE LA APIA ÎN CONTURI!

25 septembrie 2020 - 08:39

VIN BANII DE LA APIA! Transfer de bani de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) către conturile fermierilor români! Anunțul pe care l-a făcut joi seara ministrul agriculturii, Adrian Oros: banii intră în conturile fermierilor începând de astăzi, 25 septembrie 2020.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
Visu
|
12. 26, 2017. Tuesday 17:51
Vrem să întinerim mediul rural iar Directorul General al AFIR declară că pentru 2018 vor fi alocați decât 30 milioane euro, pentru cine să ajungă mai repede acești bani fff puțini?
România are nevoie de mulți mai mulți bani alocați acestui fenomen de întinerire a satului românesc.
Cum spui că ai programe de stimulare a instalării tinerilor fermieri când le soliciți condiții înainte de a te instala.
Cum îi ceri unui tânăr fermier să aibă un grajd de animale la mai mult de 100 metri distanță față de ultima casă, când el încă nu i-ai acordat încă ajutorul financiar?
Lansăm programe doar pentru a puncta bine în fața U.E.
Hai să lansăm criterii de selecție mai realiste și adaptate satului românesc.
Hai să nu mai acordăm bani europeni doar copiilor unor mari latifundiari, care transferă o parte din proprietăți copiilor în ideea accesării de fonduri europene cu 100% nerambursabile.
Poate aude cine trebuie, și poate ia cineva măsurile corecte!

Asociația Tânărul Fermier
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Testimonial Austral® Plus - Nagy Iuhasz Mihai

Testimonial Austral® Plus - Nagy Iuhasz Mihai

Austral® Plus este un produs complex pentru tratamentul semințelor de cereale ce conține două substanțe active care se completează reciproc (teflutrin – cu efect insecticid și fludioxonil – acțiune fungică). Oferă spectru larg de acțiune împotriva dăunătorilor și bolilor la cereale păioase.

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! Fermy Show - Tratamentul la sămânță

Bancul zilei

Pisica neagră

Pisica neagră
Un copil întreabă la radio: Detalii