Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

MINISTRUL OROS despre NOILE SUBVENȚII pentru FERMIERI!

Publicat: 18 noiembrie 2019 - 21:26
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

DECLARAȚIE MINISTRUL AGRICULTURII, BRUXELLES. Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a declarat astăzi, într-un interviu acordat la Bruxelles, unde a participat la reuniunea Consiliului Agricultură și Pescuit, că eco-schemele, noile subvenții care vor fi plătite fermierilor în noua Politică Agricolă Comună (PAC), ar trebui să fie bine definite pentru a-și atinge scopul și pentru a nu se pierde niște bani. Să fie clare și simple, iar controlul lor să fie facil, a spus ministrul român al Agriculturii.

Noi (România n.r.) am dori să existe și în Pilonul 1 (plăți directe n.r.) foarte bine definit un procent minim pentru aceste scheme (eco-schemele n.r.) pentru că altfel riscăm ca aceste intervenții din Pilonul 1 să nu contribuie la realizarea acestor ambiții de mediu și climă.

Practic, Pilonul 1 influențează cel mai mult mediu și de aceea, propunerea de reformă a avut în vedere contribuția ambilor Piloni la obiectivele de mediu și climă. Sunt necesare mai multe discuții pentru această propunere a unui procent comun pentru cei doi Piloni PAC (Pilonul 1 plăți directe și Pilonul 2 dezvoltare rurală n.r.) și că ar fi util să avem o listă concretă a intervențiilor de mediu, care să fie utilizată și de către state și de către fermieri pentru că, mai ales pentru fermierii mici și mijlocii aceste ecocondiționalități ar trebui să fie cât mai simple, cât mai clare, iar verificarea și controlul acestora, de asemenea, să fie mai facile.

În opinia mea,  să existe o listă concretă, dar scurtă de intervenții, eu așa am discutat cu colegii mei. Legat de procent, încă nu știm exact procent din ce pentru că nu avem niște cifre foarte clare. Să-ți propui măsuri ambițioase pentru climă și mediu, sunt convins că toată lumea dorește acest lucru, dar, pe de o parte, suntem conștienți că o agricultură durabilă depinde în timp, dar și acum, ce se întâmplă cu aceste modificări ale climei și mediului. Dar nouă ne este teamă că dacă forțăm prea mult lucrurile și nu sunt foarte clare, foarte simple, practic, beneficiarii acestor eco-scheme să nu le ducă la îndeplinire, să nu le facă, practic. Și atunci, pe de o parte, nu s-ar atinge scopul, iar, pe de altă parte, s-ar pierde niște bani, a declarat ministrul Agriculturii, Adrian Oros, într-un interviu pentru RFI.

În noua Politică Agricolă Comună este gândită o arhitectură verde în cadrul căreia sunt importante aceste eco-scheme. În iunie 2019, fostul comisar european pentru Agricultură, Phil Hogan, a avertizat că nu sunt negociabile schemele de plată pe suprafață care privesc mediul și clima. Este vorba tocmai despre eco-schemele pe care fermierii români le vor putea solicita în noua Politică Agricolă Comună post 2020.

Statele membre UE au fost avertizate de fostul comisar că o reducere a ambițiilor de mediu în următoarea PAC nu este negociabilă în ceea ce privește Comisia Europeană. Fostul comisar european pentru agricultură Phil Hogan le-a spus miniștrilor agriculturii din UE că orice încercare de a dilua ambițiile politicii de a aborda problemele legate de mediu și climă este respinsă. Se pare că acum, din cele spuse de ministrul român al Agriculturii, tocmai se negociază aceste eco-scheme.


Vizualizat: 2975 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Dealer Italia la Indagra 2019

Dealer Italia la Indagra 2019

Dealer Italia este filiala din România pentru trei societăţi constructoare de utilaje agricole din Italia: Angeloni - utilaje pentru prelucrarea solului, Forigo - utilaje specializate pentru legumicultură şi utilaje pentru cultura mare şi Caffini - producător de maşini de erbicidat tractate şi autopropulsate.

Interviu cu George Gui, manager Dealer Italia.

Reporter AgroInfo: Gheorghe Ghişe

Operator imagine: Claudiu Borobei

Ovidiu Ranta despre medalia de aur de la AGRITECHNICA OROS Linamar la AGRITECHNICA 2019 AGROSEL adoptă o nouă identitate - HEKTAR

Bancul zilei

La cumpărături

La cumpărături
Un tip făcea cumpărături într-un supermagazin cu un cărucior în care era şi băieţelul său de doi ani. Detalii