Adama
Vinasa Rompak

MINISTRUL OROS despre NOILE SUBVENȚII pentru FERMIERI!

Publicat: 18 noiembrie 2019 - 21:26
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

DECLARAȚIE MINISTRUL AGRICULTURII, BRUXELLES. Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a declarat astăzi, într-un interviu acordat la Bruxelles, unde a participat la reuniunea Consiliului Agricultură și Pescuit, că eco-schemele, noile subvenții care vor fi plătite fermierilor în noua Politică Agricolă Comună (PAC), ar trebui să fie bine definite pentru a-și atinge scopul și pentru a nu se pierde niște bani. Să fie clare și simple, iar controlul lor să fie facil, a spus ministrul român al Agriculturii.

Noi (România n.r.) am dori să existe și în Pilonul 1 (plăți directe n.r.) foarte bine definit un procent minim pentru aceste scheme (eco-schemele n.r.) pentru că altfel riscăm ca aceste intervenții din Pilonul 1 să nu contribuie la realizarea acestor ambiții de mediu și climă.

Practic, Pilonul 1 influențează cel mai mult mediu și de aceea, propunerea de reformă a avut în vedere contribuția ambilor Piloni la obiectivele de mediu și climă. Sunt necesare mai multe discuții pentru această propunere a unui procent comun pentru cei doi Piloni PAC (Pilonul 1 plăți directe și Pilonul 2 dezvoltare rurală n.r.) și că ar fi util să avem o listă concretă a intervențiilor de mediu, care să fie utilizată și de către state și de către fermieri pentru că, mai ales pentru fermierii mici și mijlocii aceste ecocondiționalități ar trebui să fie cât mai simple, cât mai clare, iar verificarea și controlul acestora, de asemenea, să fie mai facile.

În opinia mea,  să existe o listă concretă, dar scurtă de intervenții, eu așa am discutat cu colegii mei. Legat de procent, încă nu știm exact procent din ce pentru că nu avem niște cifre foarte clare. Să-ți propui măsuri ambițioase pentru climă și mediu, sunt convins că toată lumea dorește acest lucru, dar, pe de o parte, suntem conștienți că o agricultură durabilă depinde în timp, dar și acum, ce se întâmplă cu aceste modificări ale climei și mediului. Dar nouă ne este teamă că dacă forțăm prea mult lucrurile și nu sunt foarte clare, foarte simple, practic, beneficiarii acestor eco-scheme să nu le ducă la îndeplinire, să nu le facă, practic. Și atunci, pe de o parte, nu s-ar atinge scopul, iar, pe de altă parte, s-ar pierde niște bani, a declarat ministrul Agriculturii, Adrian Oros, într-un interviu pentru RFI.

În noua Politică Agricolă Comună este gândită o arhitectură verde în cadrul căreia sunt importante aceste eco-scheme. În iunie 2019, fostul comisar european pentru Agricultură, Phil Hogan, a avertizat că nu sunt negociabile schemele de plată pe suprafață care privesc mediul și clima. Este vorba tocmai despre eco-schemele pe care fermierii români le vor putea solicita în noua Politică Agricolă Comună post 2020.

Statele membre UE au fost avertizate de fostul comisar că o reducere a ambițiilor de mediu în următoarea PAC nu este negociabilă în ceea ce privește Comisia Europeană. Fostul comisar european pentru agricultură Phil Hogan le-a spus miniștrilor agriculturii din UE că orice încercare de a dilua ambițiile politicii de a aborda problemele legate de mediu și climă este respinsă. Se pare că acum, din cele spuse de ministrul român al Agriculturii, tocmai se negociază aceste eco-scheme.


Vizualizat: 3967 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Plata subvenției APIA de 42 euro/ha poate fi cerută oricând de la APIA!

Plata subvenției APIA de 42 euro/ha poate fi cerută oricând de la APIA!

12 decembrie 2024 - 10:02

Un Ordin MADR, postat în consultare publică pe site-ul oficial al ministerului, schimbă criteriile pentru subvenția APIA PD-03 Sprijin complementar pentru venit pentru tinerii fermieri.

Peste 31% din toate fermele din UE sunt conduse de fermieri cu vârste de peste 65 de ani!

Peste 31% din toate fermele din UE sunt conduse de fermieri cu vârste de peste 65 de ani!

12 decembrie 2024 - 08:46

Numărul tinerilor fermieri instalați ca șefi de exploatație este în scădere. Bruxelles-ul vrea să-i stimuleze cu ajutoare mai mari pe tineri să aleagă o carieră în agricultură.

Plăți AFIR ACUM în conturile fermierilor: 1,2 miliarde euro!

Plăți AFIR ACUM în conturile fermierilor: 1,2 miliarde euro!

11 decembrie 2024 - 15:21

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a plătit 1,2 miliarde de euro (1.170.410.582,92 euro) în perioada ianuarie – decembrie 2024 pentru proiectele de investiții și pentru măsurile de mediu și climă finanțate din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR). Din întreaga sumă plătită de AFIR, 1,02 miliarde de euro reprezintă finanțarea Comisiei Europene acordate prin FEADR, iar 152 milioane de euro provin de la Bugetul Național.

Decizie MADR fermieri, crescători animale!

Decizie MADR fermieri, crescători animale!

11 decembrie 2024 - 14:57

În cadrul reuniunii AgriFish care s-a desfășurat în perioada 09-10 decembrie 2024, s-au aprobat concluziile privind o politică agricolă comună post 2027 orientată spre fermieri de către cei 27 de miniștri ai agriculturii din Uniunea Europeană.

Subvenția APIA suplimentară de 100 euro/bovină, la plată!

Subvenția APIA suplimentară de 100 euro/bovină, la plată!

11 decembrie 2024 - 07:05

Crescătorii de bovine beneficiază anul acesta de o subvenție APIA suplimentară pe cap de bovină, ecoschema PD-27 - Creșterea nivelului de bunăstarea a bovinelor prin pășunat extensiv pe pajiști în condiții optime de sustenabilitate. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a început plățile finale pe 2 decembrie 2024 și sunt la plată și subvențiile care nu au fost incluse pe lista avansului APIA.

Modificare în lege! Plăți APIA integrale chiar dacă fermierii nu respectă regula!

Modificare în lege! Plăți APIA integrale chiar dacă fermierii nu respectă regula!

11 decembrie 2024 - 06:06

Ministerul Agriculturii a postat, pe site-ul oficial, un proiect de hotărâre de Guvern care aduce modificări plăților făcute din fonduri de dezvoltare rurală. Una dintre schimbările importante vizează cazurile în care fermierii nu sunt sancționați. Este vorba de plățile de agro-mediu, agricultură ecologică, plăți pentru zona montană sau alte zone defavorizate și plățile din măsura de silvomediu, împăduriri.

Micii fermieri cu mai multe subvenții APIA!

Micii fermieri cu mai multe subvenții APIA!

10 decembrie 2024 - 18:27

Noul comisar european pentru agricultură face eforturi pentru ca mai multe dintre subvențiile europene să fie distribuite fermierilor cu venituri mici, mai degrabă decât marilor afaceri agricole.

Stimulente financiare mai mari pentru fermieri, crescători animale!

Stimulente financiare mai mari pentru fermieri, crescători animale!

10 decembrie 2024 - 10:17

Consiliul Agricultură și Pescuit a aprobat luni, 9 decembrie 2024, în unanimitate un set de concluzii privind o politică agricolă comună post-2027 orientată spre fermieri, către o agricultură viitoare a UE competitivă, rezistentă la crize, durabilă, favorabilă fermierilor și bazată pe cunoaștere.

APIA vă anunță ASTĂZI să vă verificați conturile! Noi plăți APIA!

APIA vă anunță ASTĂZI să vă verificați conturile! Noi plăți APIA!

10 decembrie 2024 - 09:23

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că în perioada 02 – 09 decembrie 2024, a autorizat la plată sumă totală de 86.876.021,88 euro (432.236.764,28 lei), reprezentând plăți finale aferente anului de cerere 2024, pentru un număr de 414.753 fermieri, astfel:

Vremea pentru următoarele două săptămâni!

Vremea pentru următoarele două săptămâni!

09 decembrie 2024 - 19:18

Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, publicată luni de Administrația Națională de Meteorologie, arată că temperaturile se mențin, în prima parte a perioadei vizate, la valori apropiate de normalul perioadei. În weekendul 13-15 decembrie vremea se va răci în majoritatea regiunilor țării, iar meteorologii anunță precipitații pentru săptămâna viitoare, cu o probabilitate mai mare după data de 20 decembrie.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

MASSEY FERGUSON eXperience Tour 2023 România

MASSEY FERGUSON eXperience Tour 2023 România

În premieră pentru România, în 2023, caravana Massey Ferguson eXperience Tour, organizată de Sigma CVM România, a ajuns în trei locații diferite, unde fermierii au putut vedea și testa tractoarele și combinele #MasseyFerguson

BONUS: Până la finalul lunii iunie 2023, aveți oferte de finanțare cu avans zero și dobânzi începând de la 1,99% până la 4,5%.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La spovedanie...

La spovedanie...
Un credincios merge la preot să se spovedească: Detalii