Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

MINISTRUL OROS ANUNȚĂ CE SE ÎNTÂMPLĂ CU SUBVENȚIILE FERMIERILOR ROMÂNI!

Publicat: 13 ianuarie 2020 - 12:05
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

DECLARAȚIE MINISTRUL AGRICULTURII. Un buget mai mic cu peste un miliard de euro pentru plățile făcute fermierilor români! De la 8 miliarde de euro, cât a fost alocat pentru perioada 2014-2020, suma scade la 6,76 miliarde de euro pentru dezvoltare rurală, pentru perioada 2021-2027, spune ministrul agriculturii, Nechita-Adrian Oros. Șeful Agriculturii din România vrea să se alieze cu țări ca Polonia, Ungaria, Cehia, Slovacia pentru a obține bani mai mulți de la Comisia Europeană pentru agricultorii români.

Suntem în curs de a fixa niște bilaterale. Sigur, intenția mea este să am bilaterale, în primul rând cu miniștrii agriculturii ai acelor țări care au o specificitate asemănătoare cu ceea ce avem noi. În primul rând, cu ministrul Poloniei cu care am avut deja o bilaterală, cu ministrul Ungariei, a Slovaciei, a Cehiei, țări care au aceleași probleme și doresc să-și rezolve prin Politica Agricolă Comună 2021-2027, aceleași probleme. Pentru că deja există un grup, al țărilor nordice care au o poziție comună. Urmînd ca în 27 (ianuarie 2020 n.r.), cealaltă săptămână, la reuniunea Consiliului de miniștrii ai agriculturii să încercăm să avem conturată o poziție comună legată de bugetul total alocat agriculturii. După cum știți, Comisia (Europeană n.r.) a propus un buget căreia sau la care România avea alocat 20,5 miliarde de euro din care 6,76 miliarde de euro pentru Pilonul 2, dezvoltare rurală. Mult scăzut față de 8,02 miliarde de euro care a fost alocat pentru perioada 2014-2020. Aici, sigur, noi dorim să creștem alocarea pentru Pilonul 2, pentru dezvoltare rurală. Asta este poziția noastră și a țărilor cu care ținem legătura, a spus duminică ministrul agriculturii.

Adrian Oros a dezvăluit că Finlanda, în perioada în care a deținut președinția Consiliului UE, din iulie 2019 până la 1 ianuarie 2020, a propus ca banii care rămân din plățile fermierilor să nu fie transferați spre alte măsuri de dezvoltare rurală sau spre alte scheme de plată, să fie returnați Uniunii Europene.

Apoi, legat de flexibilitate, pentru că, în timpul președinției finlandeze, cele 6 luni, s-a vehiculat, și documentele care acuma sunt, că la sfârșitul fiecărui an se va face o evaluare a diverselor scheme și forme de sprijin și banii rămași nu vor putea fi reportați pe anul următor sau trecuți la o altă măsură, ci banii aceia să se piardă. Aproape niciuna din țări nu este de acord cu așa ceva. Există această cutumă, banii necheltuiți la o măsură pot fi trecuți la o altă măsură dacă se dorește sau pot fi reportați pe anul următor, a declarat duminică  ministrul agriculturii, pentru Via TV Cluj.

Vizualizat: 2763 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

APAN Horticultură - Indagra 2019

APAN Horticultură - Indagra 2019

APAN Agriculture Equipments prin departamentul APAN Horticultură oferă fermierilor maşini şi echipamente specializate pentru vie şi livezi de la producători de top: Clemens, Manez Lozano, TCM Cancela, Alma, INFACO, Lipco şi alţii, alături de tractoare McCormick (48 - 112CP), atât modele consacrate cât şi modele noi din gama X, modele F100 TOP, X2.30, F70 şi F80. În fiecare zi a târgului Indagra, vizitatorii au avut posibilitatea să deguste vinuri din gama "Caii de la Letea" produse în podgoria Sarica Niculiţei, care recomandă utilajele Clemens şi tractoarele McCormick.

Interviu cu Lucian Milea, specialist pomicultură şi viticultură APAN Horticultură.

 

Reporter: Gheorghe Ghişe

Brinkman - Let’s improve together Titan Machinery - Red Carpet 2019 VALTRA seria F - Agritechnica 2019

Bancul zilei

Planuri...

Planuri...
Doi îndrăgostiţi stau pe o bancă, în parc: Detalii